כתבה על הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/05/2024 | 16:03 | מאת: Moshe

שלום וברכה , אשמח לשמוע את דעתך בנושא הכתבה . מדאיג לקרוא : מחקר: הזרקת הורמון גדילה מעלה את הסיכון לתמותה ב-32% קישור לכתבה המלאה: https://www.haaretz.co.il/news/health/2010-12-30/ty-article/0000017f-e870-d62c-a1ff-fc7b86410000

כתבות ישנות מעיתון הארץ-לא מידע רציני. אין מחקר על ילדים בריאים המטופלים בהורמון גדילה שמעלה תמותה ב32%. אם היה דבר כזה רשות התרופות והמזון של ארה"ב הייתה מדווחת על כך ואין דיווח כזה בשנת 2012 היה מחקר של 8 ארצות אירופאיות על תמותה בטיפול בהורמון גדילה. 7 ארצות לא מצאו תמותה גבוהה מהרגיל לעומת לא מטופלים. צרפת דיווחה על תמותה של 1.5% לעומת 1% בבריאים. רשות התרופות והמזון (FDA)מצאה בעיות במחקר הצרפתי ושללה כל אפשרות של עליה בתמותה בטיפול בהורמון גדילה בילדים בריאים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים