לאחר קריאת מאמרך ברשת - שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/05/2024 | 01:50 | מאת: נועם

שלום קראתי את המאמר הבא https://www.e-med.co.il/specialties/pediatrics/2003/08/11/326539 אבקש לשאול: 1. האם יש טעם לערוך בדיקה גנטית שיכולה להעיד על בעיה של קומה נמוכה אידיופטית לילדים שהם מעל אחוזון 3? אם כן - איך מבצעים אותה? 2. הילדה מתקשה מאוד להירדם. שוכבת בין שעה וחצי לשעתיים בכל ערב. הבעיה מלווה אותה מגיל קטן אך לאחרונה החמירה מאוד למרות שלא חוותה שינוי משמעותי מכל בחינה בחיים והיא ילדה עליזה ולא חרדה באופן כללי. אנחנו לאחר בירור אצל רופא שינה ילדים מהמובילים בארץ לרבות בדיקה במעבדת שינה וביקור אצלו לאחר מכן. לצערי מלבד מתן מלטונין ושינוי התנהגותי קל בהכנות לשינה לא היו לו בשורות עבורנו. לגבי מלטונין - אני חושש כי הבנתי שעלול להקדים התבגרות וכבר יש קידום די משמעותי בגיל העצמות גם כך. שינויים התנהגותיים לא הועילו עד כה למרות מאמצים מצדנו. בפועל - לא ישנה את מספר השעות המומלץ לילדה בגילה לישון בכל לילה ובבוקר נאלצת לקום עייפה כדי להגיע לביה"ס בזמן. האם יש דרך לברר את רמת הפרשת הורמון הגדילה בשינה? בחודשים האחרונים לא גובהת כמעט בכלל. כאמור, במקביל, הקושי להירדם הוחמר. האחוזון שלה אמנם תקין אך מכיוון שיש קידום בגיל העצמות + תורשה של ווסת בגיל מוקדם יחסית + תורשה של שחלות פוליציסטיות (אם ואחיות גדולות) אני חושש שהגובה הסופי יקופח והפוטנציאל לא ימומש במלואו. כרגע על 128 ס"מ מזה כחצי שנה. גיל עצמות - כעשר שנים. מניסיוני עם בנותיי הגדולות - הן לא גבהו כלל לאחר המחזור בשל השחלות הפוליציסטיות. על כן אבקש לשאול - 1. האם במצב של עצירת גדילה (או כמעט עצירה - האטה משמעותית) יש אפשרות לקבל הפניה לבדיקת הורמון גדילה בשינה? אציין כי בבדיקות שביקשתי מרופא הילדים כדי לברר אם אין מחלת רקע סמויה המפריעה לגדילה IGF-1 היה נמוך יחסית מהרגיל אצלה (130. כאשר בדקנו בעבר - פעמיים -היה 200 ומעלה). יתר הבדיקות היות קינות והוא ערך בירור מקיף. 2. מה לדעתך צפי הגובה הסופי שלה בהתבסס על הנתונים הנ"ל? 1. גובה 128 ס"מ 2. כרגע נראה שלא מתקדמת בגדילה 3.גיל עצמות כ - 10 שנים לפי האנדוקרינולוג מעודכן לדצמבר 2023 4. אם ו-2 אחיות עם שחלות פוליציסטיות שלא גבהו כלל אחרי מחזור (היו במעקב אנדוקרינולוג). 5. מכיוון שממשיכה לאכול טוב ולא עולה בגובה השמינה ממש. מאמין שזה השפיע גם על גיל העצמות. 6. לאור כל הנ"ל ובשל החשש שלי שלא תגיע לגובה של 1.50 מכיוון שבנותי הגדולות לא גבהו לאחר קבלת הווסת - האם אתה ממליץ על התערבות או לפחות בירור? אם כן - כיצד מגיעים אליך בפרטי?

1) בדיקה גנטית לקומה נמוכה במקרים רבים אינה מוצאת דבר ועלולה להיות יקרה 2) בעית שינה- המומחים העוסקים בכך, רק הם יכולים לתת תשובה 3) על שאלות אחרות,] אין שום נתונים עניניים היכולים לחשב מהשאתה מבקש. מייעץ בווידאו ייעוץ תוך זמן קצר שלח את המייל שלך ל: [email protected] ותקבל הנחיות מה להכין לייעוץ ואיך נרשמים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים