הורמון גדילה וצליאק שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/05/2024 | 12:49 | מאת: מורן

יש לי ילדה צליאקית כבר שנתיים ,הערכים של הצליאק התאזנו אך יש עדיין בעיה בגובה ,הגובה לא משתפר וגם המשקל ללא שיפור. בדקנו אין חוסר בהורמון גדילה .למה כמות האוכל שהיא אוכלת לא גדלה מאז שמירה על דיאטה ללא גלוטן?מה אפשר לעשות על מנת שהיא תעלה בגובה במשקל?

1) לא כל ילדי צליאק משפרים את הגדילה כאשר הם על כלכלה ללא גלוטן 2) כלכלה ללא גלוטן לא מעלה את התיאבון 3) צריך להיות במעקב צמוד של דיאטנית ילדים רק אנדוקרינולוג ילדים שרואה את קו הגדילה שלה במשקל ובגובה ורואה את כל הבדיקות יכול להגיד אם ניתן לעשו8ת משהו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים