חשד לתת תריסיות מולדת בתינוק

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/08/2019 | 21:10 | מאת: אבא מודאג

דר, בני בן 8 ימים, בבדיקת סקירה ראשונה בבית החולים TSH=23 T4=9.4 היום בוצע בדיקת נורמון אנדו תוצאות TSH=32 .17 T3=5.1 T4=1.6 יש לציין כי היתה צהבת בבית החולים. הגענו היום לבית החולים, יום אחרי ברית בגלל שלשול, ישנוניות וחוסר רצון לאכול במהלך כל הלילה. מה יכול להעיד TSH גבוה כאשר ההורמונים T בטווח מעל הנורמה כמתואר? האם יכול להיות קשר בין התופעות שתיארתי לבין תוצאות הנל? האם יש לבצע בדיקות נוספות? תודה

1) שלשול, חוסר אכילה ומצב של דלקת יכולים לגרום לישנוניות וחוסר רצון לאכול- יש לברר קודם כל אם יש זיהום או מחלה הגורמת לישנהוניות 2) רמות אלה של TSH אינן מסבירות בדרך כלל שלשולים וחוסר רצון לאכול 3) כאשר TSH גבוה. גם אם FT4 תקין, מתיחסים למצב כתת פעילות של בלוטת התריס 4) אם לרופא יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס לפני גיל שנהנותנים טיפול בהורמון בלוטת התריס-אלטרוקסין או יוטירוקס. אם אין בטחון שפעולת בלוטת התריס תקינה. מטפלים. הסיכון של אי טיפול הרבה יותר גבוה ומסוכן לתינוק מאשר מתן טיפול כאשר לא צריך

25/08/2019 | 07:08 | מאת: אבא מודאג

תודה רבה על תשובתך פרופ'. האם קיימים גורמים אפשריים נוספים העלולים לגרום לרמת TSH זו מלבד תת פעילות של בלוטת התריס? במידה וכן, כיצד שוללים אפשרויות אלו?

25/08/2019 | 08:04 | מאת: אבא מודאג

וגם, האם מתן אלטרוקסין לתינוק ללא בעיית תת פעילות עלול לגרום במשך הזמן לדיכוי פעילות בלוטת התריס? שוב תודה

לא נכון. אפילו 3 שנים של טיפול לא מדכאות את הבלוטה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים