מענה על סימפטומים שהחלו לאחרונה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/06/2019 | 08:08 | מאת: משה לוי

ד"ר אלון שלום רב. בן 54. בריא בד"כ. שבועיים פלוס סובל מכאבים חזקים בבטן תחתונה בהתקפים. לא יכול להרים את הנכדים שלי מרוב כאב חזק שלא הכרתי. הכאב לא תמיד. אני כותב כאן כי יחד עם זה לפני כחמישה חודשים התחילה לי תופעה של דם מפי הטבעת. לפעמים גושים של דם. בפעם הראשונה של הדם הצואה היתה שחורה ועליה דם טרי. כל שאר הפעמים גושים של דם אדום חזק. לפני שבוע וחצי פניתי לרופא משפחה בגלל כאבי הבטן והוא שלח אותי לבדיקות מעבדה שלא עשיתי 15 שנה והפניות לבדיקות שצריך לעשות מעל גיל 50..... ומסתבר שיש לי אנמיה חמורה ואני צריך עירויים. לא סיפרתי לרופא על הדם. האם יש קשר בין הסימפטומים. אני בריא בדרך כלל ולא הולך לרופאים כמעט. יש לי חרדה גדולה מהקולוסקופיה שנשלחתי במיוחד מההשפלה הלא נורמלית שקשה לי לעכל. החשיפה והעירום בבדיקה כזו קשים לי. ותוצאות הבדיקה מפחידות גם. רציתי לשאול מה האפשרויות חוץ מגידול לא עלינו. אין לי קרובי משפחה עם סרטן מעי גס. אחותי הבריאה מסרטן שד אחרי כריתה של השד.

עליך להבדק בהקדם אצל רופא כירורג וגם לעבור בדיקת קולונוסקופיה (ואולי גם גסטרוסקופיה) אצל גסטרואנטרולוג

14/06/2019 | 16:26 | מאת: משה לוי

ד"ר תודה רבה מדוע גסטרוסקופיה? חושש מסרטן- האם החשש מוצדק?

אתה מתאר דימום ממערכת העיכול. שתי הבדיקות הראשונות שיש לבצע זה גסטרוסקופיה לבדיקת מערכת העיכול העליונה וקולונוסקופיה לבדיקת המעי הגס. אין בהן שום השפלה או בושה. לך להיבדק בהקדם!

14/06/2019 | 18:53 | מאת: מאיר לוי

שלום רב, אם הבנתי נכון והתערערתי אחרי תשובתך האחרונה, קולונסקופיה זה מצלמה שמכניסים דרך הישבן, כלומר דורש חשיפה מסוימת, לא כך? נא תגובתך על הסיכוי לסרטן מעי גס. תודה רבה שבת שלום

אכן כך מתבצעת הבדיקה. באשר לסיכוי לסרטן מעי גס: זו אחת האבחנות שיכולות להיות. לכן יש צורך בבירור כדי לאבחן את הבעיה ולטפל בה

15/06/2019 | 21:39 | מאת: מאיר לוי

ד"ר אלון תודה רבה בזכחתך תשובותיך הזמנתי תורים לכירורג בתאריך 8.7 ולגסטרואנטרולוג בתאריך 18.9 בשורות טובות

בהצלחה

11/07/2019 | 07:56 | מאת: מאיר לוי

ד"ר אלון שלום רב, בהמשך להודעות מעלה. יום שני נבדקתי אצל כירורג. התור לגסטרואנטרולוג היה צריך להיות בספטמבר אך הקדימו לסוף יולי בגלל דחיפות. הכירורג מודאג.. הבדיקה עם הצינור הראתה פוליפים. כבר ליום ראשון נקבעה לי בדיקות קולונסקופיה+ גסטרוסקופיה. בנוסף, הו רוצה בדיקת ערמונית- שלא עשיתי בחיים. אני חושש ממצבי הבריאותי. לראשונה בחיי חושש מאוד. חושש שמא יש סרטן מתקדם. הדם ישנו בכל יציאה וכאבי הבטן חזקים בהתקפים. הפכתי אנמי וירדתי במשקל 5.5 ק"ג בחודש וחצי בלי דיאטה. בדיקות רפואיות לא עשיתי 15 שנים למרות סימפטומים קלים פה ושם. איני אדם של רופאים. הלכתי לבדיקות רק בגלל ההחמרה החדה במצב. אני לא שקט בכלל. כל עניין הבדיקות חדש לי. קולונסקופיה זה דרך הישבן כמו בדיקת הכירורג? גסטרוסקופיה זה דרך הגרון? האם הגסטרואנטרולוג יקבע את מצבי אחרי בדיקות אלו? בבדיקת הכירורג הייתי מכווץ מאוד והצינור, האצבע אפילו כאבו לי. הגוף כווץ מפחד וממבוכה. כיווץ בלתי נשלט.. איך אצליח לעבור את הבדיקות ביום ראשון?

בדיקות הקולונוסקופיה והגסטרוסקופיה נעשות תחת טשטוש/הרדמה קלה כך שלא תרגיש שום דבר. חשוב שתיבדק בהקדם

12/07/2019 | 00:59 | מאת: מאיר לוי

ד"ר אלון שלום רב, הבדיקות יתקיימו כבר ביום ראשון הקרוב. אני בחרדות גדולות מהתוצאות. יש לי תחושה רעה ואני לא מוצא מנוחה. לא רוצה לחשוב על הגרוע מכל אבל אני מרגיש שנזכרתי מידי מאוחר. אני חושש מאוד. החיים הם כאלו שברירים.. בשניה עולמך יכול להתהפך. כבר שלושה ימים לא ישן. גופי עייף ורוצה לנוח אבל הראש לא נותן. במידה וזה סרטן מעי מתקדם, מה הסטיסטיקה אומרת? כמה אחוזים מבריאים ממנו והיכן ניתן למצא נתונים סטטיסטיים על מחלה זו?

אני מציע שתנסה להירגע ואל תריץ "סרטים שחורים" בראשך. יש צורך להגיע לאיבחון מדויק ובהתאם להחליט על הטיפול. לא בהכרח מדובר במחלה קשה או מסוכנת. עבור את הבדיקות תחילה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות