אישה המסרבת לטיפול הפריה שני

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

09/02/2019 | 16:39 | מאת: אלון

שלום רב. אני בן 47 ואשתי 44.יש לנו 2 ילדים(בן ובת)מהריונות ספונטניים שניקלטו בזמנו ללא קשיים-כל הריון בנסיון הראשון.אשתי הרתה בזמנו כשהייתה בגילאים 31 וחצי,35.כשהייתה בת 38 רצתה ילד שלישי אבל מכיוון שלא ראיתי את עצמי אז כאבא ל3 ילדים זה לא התאים לי ולא שיתפתי פעולה ולכן היא לא הוציאה את ההתקן.כמו כן חשבתי שאם היא ניקלטה בקלות בגילאים שציינתי אז גם בגילאים מבוגרים יותר לא תהיה בעיה.כשכבר רציתי ילד שלישי כשהיא היתה בת 40 היא הוציאה את ההתקן ואז פשוט לא הלך.בגיל 41 צילום רחם תקין ולפתע בגיל 41 ועוד 3 חודשים היא ניקלטה להריון ספונטני שנפל בהפלה טבעית נדחית בשבוע 11(בדיאבד התברר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 8)ואז בגיל 42 ועוד 3 חודשים ניקלטה ספונטנית שוב.היה הריון כימי שנפל בשבוע 6.ואז בגיל 42 ועוד 7 חודשים שוב הריון כימי שנפל בשבוע 6.בפעם הזאת לראשונה בחייה היתה התערבות רפואית.היא היתה מינימלית.רק אוביטרל לפני הביוץ.ואז מיד אחרי ההפלה הזאת בגיל 42 ועוד 9 חודשים שוב הריון.זה היה טבעי לגמרי ומכיוון שלא האמנו שזה הריון היא לא עשתה בדיקת בטא וביום 22 של האיחור התחיל דימום.יומיים אחרי זה עשתה בטא ויצא 4,200.זו גם היתה הפלה טבעית.ואז כמעט שנה ניסינו גם טבעי וגם עם טיפולים פשוטים יחסית(הזרעה עם גונאל ואוביטרל או רק גונאל ואוביטרל בלי הזרעה)ולא הלך.יש לציין ש"על הדרך"היא עשתה בדיקת קרישיות לשלילת סיבות להפלות חוזרות,בלוטת התריס ובדיקות גנטיות של 2 בני הזוג-הכל תקין.מה שמוביל להערכה שהסיבה להפלות היא איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל.יש גם לציין שאין בעית זרע.לאחרונה עשיתי גם בדיקה עדכנית והזרע מעל הממוצע.לא משובח אבל בהחלט מעל הממוצע.(זה לא היה אצל ברטוב שיש שם מיקרוסקופ שמגדיל פי 6,000 בבדיקת מעבדה"רגילה"הבודקת כמות זרעונים,מורפולוגיה ותנועה.)אז כאמור אחרי כמעט שנה שניסינו עם טיפולים יחסית פשוטים וגם טבעי ולא היתה קליטה בכלל,ביוני 2018 בהיותה בגיל 43 ועוד 8 חודשים היא עשתה לראשונה בחייה הפריה חוץ גופית שהסתיימה בהריון כימי שהבטא המקסימלית שלו שתועדה היתה 90.כתוצאה מההצלחה היחסית הזאת אני"מת"שהיא תעשה עוד הפריה(יש לציין שבקודמת נשאבו 6 ביציות,הופרו 4 ושרדו אחרי 72 שעות 3 עוברים ושלושתם הוחזרו.אחד הוגדר"טוב"ועוד 2בינוניים")והיא מסרבת בגלל הקושי של התהליך ובגלל שהפעם אם היא תעשה הרופא רוצה שהיא תעשה פרוטוקול ארוך ולא קצר כמו קודם.קודם היה מנופור מתחילת מחזור,אוביטרל לפני ביוץ ושאיבה וכעת הוא רוצה שביום 15 היא תתחיל דרפפטיל ורק אז תעבור בתחילת מחזור למנופור ושאיבה כמו פעם קודמת וגילה כיום 44 ועוד 3 חודשים ולמרות זה קופת חולים עדיין מאשרת סבב נוסף(כנראה בגלל ההצלחה היחסית הקודמת)אבל היא לא רוצה בגלל כאמור הקושי של התהליכים הצפויים למרות שבתוך תוכה היתה רוצה עוד ילד אבל מהריון טבעי(שהסיכוי להשגתו שואף ל-0 בגיל הנוכחי וגם מאז ההפלה האחרונה בעקבות ההפריה הקודמת והראשונה ניסינו טבעי גם בעזרת ערכת ביוץ בייתית ולא הלך).אני מנסה לשכנע אותה לעשות רק עוד הפריה אחת ודי אבל היא עושה לי בעיות עם זה ונכון לעכשיו לא מסכימה גם כשאני מנסה לשכנע אותה-למשל להסביר ולהזכיר לה שהיא לא סבלה במיוחד בהפריה הקודמת וגם השאיבה עברה יחסית בקלות לעומת מטופלות אחרות שהיו גם בשאיבה כשאשתי עברה את השאיבה.אני כך כך מתוסכל מזה וחושב אפילו להיפרד/להתגרש מימנה כדי להכיר מישהי צעירה יחסית(גיל 36-38)ולפתוח בפרק ב' כדי שיהיה לי עוד ילד.מה לעשות?איך לשכנע את אשתי לבצע עוד הפריה אחת ודי?סליחה על המגילה הארוכה ואשמח לקבל תשובה/תגובה.

09/02/2019 | 16:55 | מאת: אלון

לאחר כל הפלה הגוף"ניקה"עצמו לבד ולא היה צורך בהתערבות כמו גרידה או כל דבר אחר.

אלון שלום, מדבריך עולה שעברתם דרך ארוכה בשנים האחרונות, מלאה בטלטלות, תקוות ואכזבות. אני מבינה שכיום אתה ואשתך חווים פערים בנוגע למוטיבציה והרצון להמשיך בטיפולים, נשמע מדבריך שהיא כרגע חווה את המחירים של הטיפולים השונים כמכבידים מאד ואף מדי. לאור פערים אלה והתחושות העוצמתיות שכל אחד מכם חש, יתכן שכדאי לפנות לאיש מקצוע מהתחום הרגשי ( ישנם מטפלים המתמחים בליווי בתחום בפוריות) שיעזור לכם להתמודד עם סוגיות אלה, ילווה ויתווך ביניכם בצומת המורכבת שבה אתם נמצאים. בברכה, שבוע טוב, קרן

09/02/2019 | 19:26 | מאת: אלון

תודה. תוכלי להמליץ לי על מישהו/י כזה מאזור חיפה?רצוי מקופת חולים מאוחדת(שאנו חברים בה)אבל אפשר גם לא מהקופה.

שלום שוב, כצעד ראשון, ניתן לברר ביחידת בפוריות שבה עברתם את הטיפול. איש מקצוע רגשי, פסיכולוג או עו"ס אמור לעבוד בתוך או עם היחידה.

29/11/2023 | 16:15 | מאת: אני לא רופאה אבל טכנאית אולטרסאונד

אני מזועזעת ממך שאתה שוקל להתגרש בגלל שהיא לא רוצה הפריה חוץ גופית מקווה בשבילך שנשארת איתה אתה יודע כמה סבל היא עברה בשביל ההריונות האלה איזה מפח נפש היא עוברת איזה כאבים גם אם הם פחות מנשים אחרות בשנות הפוריות שלה היא רצתה עוד ילדים זה אתה שלא רית אל תהיה כפוי טובה תודה על זה שיש לך ילדים במקום להודות מאיים על לפרק משחה תחשוב עליה על כל מה שהיא עברה

30/11/2023 | 10:28 | מאת: אלון

הדברים ההזויים הללו קרו בשנים 2018/9 מאז עבר זמן ונהייתי בן 52 והיא 49.כמובן שלא ניפרדתי מימנה בגלל זה אבל ניראה לי שעד סוף החיים שלי אצטער ולא אשכח את זה שהיא רצתה ילד שלישי כשהיא היתה בת 38 ולא רציתי.היה שנתיים עיכוב עד שרציתי ואז בגיל 40 כשהיא הוציאה את ההתקן התוך ריחמי זה כבר היה מאוחר מידי להריון ספונטני ותקין,ואחרי זה היו גם שנתיים איחור עד להחלטה על ביתוע ההפריה הראשונה ובשנים האחרונות כשהצעתי לה טיפול בתרומת ביצית שבו אפילו אני מוותר על הזרע שלי ויהיה זרע של תורם(כי בעבר היא טענה שזה לא "הוגן"שיהיה זרע שלי וביצית לא שלה)זה גם כבר לא עוזר.

14/12/2023 | 21:55 | מאת: אני לא רופאה אבל טכנאית אולטרסאונד

אני מאד שמחה לשמוע שנשארתם יחד סימן שאתה איש חכם והבנתה מה הדבר הכי חשוב בחיים מבינה אותך שהייתה מתוסכל ורצייתה עוד ילד אבל תודה לריבונו של עולם שיש לך 2 ילדים ואישה בריאים ושלמים ובעזרת ה' שהיה לך נחת ואושר מהם ותזכה למלא נכדים

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה