מנוטרופין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קורונה: האם ניתן להמשיך טיפולי פוריות?

בעקבות משבר הקורונה: החל מאתמול (22.3) לא ניתן להתחיל טיפולי פוריות חדשים בישראל. עם זאת, ניתן להמשיך בטיפולים המצויים בעיצומם - ועומדים להסתיים בקרוב. תיבחן אפשרות לחריגים דחופים, כגון נשים חולות סרטן הקורונה משפיעה על האפשרות לקבלת טיפולי פוריות: העמדה הרשמית של איל"ה (החברה המקצועית של רופאי הפריון) - בהסכמת משרד הבריאות - היא כי לא ניתן להתחיל טיפולים חדשים, החל מהיום (22.3.20). הכוונה היא לכל סוגי טיפולי הפריון: השראת ביוץ, הזרעה תוך רחמית (IUI) והפריה חוץ-גופית.   נשים בהריון לכאורה חשופות יותר להידבקות. צילום: שאטרסטוק   האם ניתן לסיים טיפול שכבר החל? מי שעומדת בימים הקרובים בפני סיום טיפול תוכל לסיימו. תחילת טיפול מוגדרת כתחילת הזריקות שניתנות לגירוי זקיקים (גונל F, פרגובריס, מנופיור וכו') ואינה כוללת תחילת טיפול מקדים (סינרל, דקאפפטיל, גלולות, אסטרופם לוטאלי וכו'). נשים שכבר התחילו טיפול מקדים (לא זריקות לגיוס זקיקים) מתבקשות להפסיקו.   מדוע הוחלט להפסיק את...
ללמוד עוד על מנוטרופין
קורונה: האם ניתן להמשיך טיפולי פוריות?-תמונה

בעקבות משבר הקורונה: החל מאתמול (22.3) לא ניתן להתחיל...

מאת: פרופ' זיידמן...
23/03/2020
רפואה סינית וטיפולי פוריות-תמונה

הרפואה הסינית מהווה נדבך חשוב מאוד בטיפולי הפוריות, החל...

מאת: שרון אלישע...
30/11/2008
תרופות פיריון: המדריך המלא-תמונה

לקסיקון תרופות הפיריון המלא - כל השמות, כל ההשפעות: מנוגון?...

מאת: פרופ' זיידמן...
27/06/2004
תרופות פיריון - 2006 (העדכון המלא)-תמונה

עולם תרופות הפיריון משתנה במהירות מסחררת - כל החידושים, כל...

מאת: פרופסור...
13/12/2005
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למנוטרופין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מנוטרופין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי, רציתי לשאול. למה בעצם משתמשים במנופור ולא בגונל? מה היתרון שלו? הרי אם זה אותו דבר, למעשה המנופור נחשבת מסוכנת יותר שכן היא מיוצרת מחומרים ביולוגיים שיכולים להכיל פריונים ולהדביק במחלת כגון קרוצפילד יעקב. השאלה, למה לקחת את הסיכון?

המנו]פור מכיל בנוסף ל-FSH גם HCG. רבים מאיתנו סבורים שהתוספת חשובה במקרים רבים. אנו משתמשים בתכישירם ממקור אנושי יותר מ-50 שנה ואיני יודע על מרה, אפילו אחד, של יעקב קרויצפלד.

אני בת 45, לא עברתי עד היום ivf רק הזרעות נמנעתי בגלל סיכון משפחתי,התחלתי לפני כחודש ניסיון להפרייה עם מינון נמוך של הורמונים על בסיס המחזור הטבעי, הייתי אמורה לעבור שאיבה מחר, אך התבטלה, 3 ימים לפני נראה זקיק של 17 ואסטרדיול היה 1137.71, lh היה 9.82 ופרוגסטרון 0.60, הזרקתי מנופור 225 וצטרוטייד אחד ואתמול גם אותו מינון ואוביטרל בחמש לפנות בוקר. יומיים אחרי ירד האסטרדיול ל 682 והיום 222.33, אתמול נראה זקיק של 18 אך היום רק זקיקים קטנים, אני טוענת שהביוץ פוספס (יש לציין שהמחזור איחר לי ולרוב הביוץ מגיע ביום ה 15 למחזור) הפעם כנראה שהקדים. הרופא טוען שמשהו השתבש ולא פיספס את הביוץ. אשמח לשמוע חוות דעתך.

סביר כי מדובר על פקיעה מכאנית של זקיק. לא ביוץ במובן הביולוגי.

מהי פקיעה מכנית של זקיק? והאם יש חשיבות לשעות ההזרקה? כי הזריקות הראשונות לא הוזרקו באותן שעות של הזריקות שביומיים שאחרי כי לקח זמן עד שהרופא חזר אלי. האם יכול לשבש מבחינת הזמן? תודה.

מועד ההזרקה אינו חשוב. הגורם הקובע הוא קוטר הזקיק. ככל שקוטר הזקיק גדול יותר, לחץ הרקמה מסביב חזק יותר , ולכן הזקיק נוטה יותר לפקוע מכאנית. להדגיש: המנגנון שונה לחלוטין מביוץ מוקדם שהוא תהליך ביוכימי, לא פיזיקאלי.

שלום פר' זיידמן. מחזור שלי התחיל ב-1/11, בגלל שבחודש שעבר אסטרופם גרם לרירית שלי להיות לא סדירה(לא צמחה מעל 6 מ"מ), החלתנו להחזיר מוקפאים על בסיס סטימולציה קלה. מיום השני למחזור קיבלתי 100 מ"ל של מנופור. במעקב זקיקים ביום 7/11 E2-695, P<0.8, LH-2.9. רירית 5.5 מ"מ, זקיקים קטנים. היום במעקב זקיקים: שחלה ימינית - זקיקים 16,15,11 ועוד כמה קטנים. שחלה שמאלית: זקיקים 12,7 ועוד כמה קטנים. רירית צמחה יפה מאוד, סדירה עובי 9.2 מ"מ עם קו אמצע, ללא נוזל דוגלס. מאתמול התחלתי להזריק צטרוטייד כדי שלא יהיה ביוץ מוקדם. בבדיקות דם: E2-669, P<0.8, LH-1.2. 1. האם יש סיבה לכך שאיסטרודול ירד? משהו לא תקין, או שאולי בגלל השפעת של צטרוטייד? כדאי להוסיף אסטרופם? 2. רופא שלי בחו"ל, קיבלתי הנחיה מהאחות להזריק אוביטרל ב-14/11 בבוקר ביוץ ב-15/11, להתחיל 2 נרות של אוטרוגסטן 200 ב-16/11 בבוקר ובערב. ההחזרה צפויה להיות ב-20/11. האם ההנחיות שקיבלתי בסדר, או שכדאי להתחיל פרוגסטרון ב-15/11?

1. כנראה בהשפעת הצטרוטייד. 2. נשמע סביר.

מה זה אומר נשמע סביר? האם הייתה משנה משהו? אני מאוד מפחדת במיוחד שהרופא שלי לא זמין כרגע ומאוד רוצה שזה יצליח.

נראה פרוטוקול תקין.

שלום רב, בעברי 3 סבבים פרוטוקולים ארוכים וקמרים כולל 600 יח' מנופור. סה"כ שאיבה אחת ,ביצית אחת לא תקינה. נמצא הידרוספלינג דו"צ, לפני ניתוח להסרת חצוצרות. ורזרבה שחלתית ירודה -AMH קטן מ-0.1 יש לציין שאני בת 38, ללא X שביר בבדיקות הגנטיות. מתחילה סבב חצי טבעי עם מנופור 300 יח' לפי הרופא המטפל כנראה שזהו הסבב האחרון לפני תרומת ביצית. מה סיכויי ההצלחה מביצית שלי? האם היד קלה כאן על ההדק לגבי תרומת ביצית? או שחד משמעית אין מה לעשות ? מאחר וזוהי תרמה כפולה , יש קושי בלקבל את הגזרה. וכמה החזרות שלב ג להחזרה בקופת חוילם כללית אפשר לעשות בתרומת ביצית? תודה.

לטלי שלום רב, עפ"י הנתונים שמסרת אני חייב לציין שהסיכוי להיריון ולידה מהביציות שלך הוא זעום, גם בגלל הרזרבה השחלתית הנמוכה וגם בגלל האיכות הירודה של ביציות במצב נתון זה. להערכתי הרופא המטפל עושה מעל ומעבר ובמידה והמחזור הקרוב לא יצלח אנא עברי בהקדם לתרומת ביצית, עם כל הקושי הרגשי והמובן במצב זה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

הי טלי, בתור אחת שעברה גם ivf 10 טיפולים ותרומת ביצית הייתי מציעה לך לא לחשוב על עניין התרומה אם את מעוניינת בילדים אלא להתייחס לזה בתור עוד טיפול אחד מיני רבים בדרך הקשה הזו. מבחינתי במטרה מקדשת את האמצעים. ואחרי שיש לי ילדה מתרומת ביצית אני יכולה להגיד שזה היה שווה כל שנייה. הורה הוא הורה בזכות מה שהוא ומה שהוא מעניק לילד שלו.. הביולוגיה קצת פחות חשובה בעיניי.

ענת תודה על תגובתך בנושא. אכן מעודד מאוד.