פורום נוירוכירורגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - נוירוכירורגיה
5300 הודעות
2166 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירוכירורגיה" הפעיל באתר.

"מוקד מסויד סמוך לפלקס אחורי משמאל,יתכן מנינגיומה קטנה מסויידת." "ללא עדטל למוקד איסכמי" (הבדיקה הייתה עקב תנועות בלתי רצוניות ברגל ימין,חזקות,שחלפו מעצמן בחלוף שבוע. בדיקת שרירי הרגל נמצאו תקינים.emg בדיקת eeg טרם נעשתה) תודה

06/09/2004 | 21:55 | מאת: עירית

שלום, לפני כ- 4 שנים מישהו שאני מכירה עבר ארוע ADEM מאז לוקח שני תרופות: 1. דיאלנטין 400מ"ג. 2. קאפרה 1000 מ"ג בערב ו- 1000 מ"ג בבוקר. מדי חודש בודק את רמת תרופת הדיאלנטין בדם, בד"כ הרמה שלו היא בין 13 ל - 18. החודש הרמה היתה גבוהה 32.5 , שבוע לאחר מכן חזר על הבדיקה והערך היה 10.6 . שאלתי מה פשר תנודות הללו, הא זה אמור להצביע על משהו? אודה לך על תשובתך המהירה. עירית

05/09/2004 | 22:18 | מאת: אושרת

בנה של גיסתי עבר תאונה והיה לו שטף דם במח. כרגע הוא יצא כבר מביה"ח ונאמר אחרי בדיקת סי.טי שיש לו תאים מורחבים במח. לא ניתנו לה הסברים בדיוק מה זה, למה זה גורם, תוצאות.. אפשר לדעת עוד פרטים על זה? תודה.

05/09/2004 | 16:19 | מאת: גלית

יש לי בן בגיל 8 וחצי שאני מעונינית לפנות למכון כלשהו שיוכל לאבחן את רמת הבעיה ולתת לי מענה על טיפול נכון.כל האתרים בנושא מאוד מסבירים מזה הפרעות קשב וריכוז ,כולם מדברים על אבחון ,אולם אף אתר לא מצאתי שיסביר לי למי עלי לפנות,איכן יש מכונים שמטפלים בנושא ויכולים לעזור לי?אני שמעתי על מרפאה שנקראת" היפרקט שלו"אולם לא הצלחתי לאתרה בשום דרך.אודה לך על מענה לבעייתי ואולי אראה בתשובתך אור בקצה המנהרה. תודה מראש גלית המיואשת וחרדה.

05/09/2004 | 09:27 | מאת: מרק

שלום רב, בתי נולדה לפני 4 חודשים עם CEPHELOHEMATOMA (לידה רגילה ללא ואקום). כיום ההמטומה כמעט נספגה איך עדיין נשארה בליטה קטנה שהיא קשה ולא רכה כמו שהיתה המטומה. נעשה צילום גולגולות בו רואים שעדיין יש המטומה קטנה. האם צריך לעשות משהוא עם זה? האם זה ישאר ככה או שזה אמור להספג גם אם זה קשה? הרופא המטפל אמר שאפשר ללא לעשות כלום ואפשר לעשות CT על מנת להשלים את התמונה. האם כדי לעשות CT לתינוקת כקטנה? תודה, מרק.

03/09/2004 | 17:42 | מאת: גדי

שלום רב מזה כשנתיים אני מרגיש חולשת שרירים ברגליים (לא כאב אלא חולשה וריפיון). אני בן 53, בד"כ מרגיש טוב, לא שמן,לא מעשן, עוסק כל יום בספורט כהליכה וריצה ריקוד ואופניים, בדיקות הדם בתחום התקין, עם כולסטרול מעט גבוה.לחץ דם תקין. מקבל כל יום כדור מיקרופירין ועד לפני כ-3 חודשים נטלתי גם סימוביל -כדור אחד 10 מג' ליום שהפסקתי כי חשדתי שגרם לי לחולשת שרירי הרגלים, בתאום עם רופאת המשפחה. זה עזר לזמן מה ואח"כ החולשה חזרה שוב. הדבר מפריע לי מאד בפעילות הגופנית שאני עושה, אך לא הפסקתי לעשות ספורט. בדיקת EMG בגדר הנורמה. זרימת דם ברגליים במישוש הרופא-תקין. האם תוכלו לכוון אותי אבחן את הבעיה. בתודה מראש

03/09/2004 | 09:12 | מאת: ענת

בבדיקת MRI נתנה תשובה: A MILD HYPERINTENSE T2 FLAIR NON ENHANCING FOCUS IS NOTED IN THE GENU OF THE LEFT INTERNAL CAPSULE . SMALL ISCHEMIC OR DEMYLIATION ETIOLOGY/ BILATERAL FOCAL VERTEX PARIETAL ATROPHY IS SUGGESTED , MORE PROMINENT ON THE LEFT. הבדיקה בוצעה לאישה בת 37 עקב הפרעות תחושה ביד ורגל ימין + פנים בצד ימין שבאו לאחר 10 ימים של כאבי ראש בצד ימין. סיטי תקין מה זה אומר האם זו מחלה כלשהיא ישלציין שכאבי הראש פסקו הפרעות התחושה קורות מידי פעם לדקות עד שעות בכל פעם ולא מפריעות לתפקוד תקין תודה .

02/09/2004 | 13:22 | מאת: טל

לד"ר שלום רב, ברצוני לשאול אותך לגבי הסתיידות עורקים צווארי לקרובת משפחתי בת ה - 58. קרובתי סובלת מזה כבר שנתיים בתרומבוזה בעין ימין, היא קיבלה שוב תרומבוזה בעין זו לפני כשלושה שבועות. לפיכך שלחו אותה לעשות אולטרסאונד צווארי. תוצאות האולטרסאונד הראו כי יש: בצד השמאלי הסתידות בעורק התרדמה הפנימי. עורק זה מפותל בחלקו הדיסטלי. בצד הימיני גם בעורק התרדמה הפנימי הגורם להיצרות של עד 25%. הזרימה העורקית היא תקינה בכל הנקודות. אציין גם שקרובתי סובלת מיתר לחץ דם (היא מקבלת תרופות לכך והוא מאוזן), מבעיות של קרישיות יתר ומכאבי ראש גם כאשר אין לה לחץ דם. ומכאן לשאלתי: מהו עורק התרדמה? האם השילוב של בעייה של קרישת דם ושל הסתידות זו יכולה לגרום לתרומבוזה נוספת בעין. והאם כאבי ראש הם כתוצאה מלחץ הדם - גם כאשר אין לה?? יש לציין כי לא נתנו לקרובתי שום דבר לדילול הדם האם זה נכון לעשות? אודה אם אקבל תשובה במהרה, תודה מראש ובברכת שנה טובה טל

02/09/2004 | 09:53 | מאת: זמיר

מי יכול לתקן נזקים שד"ר רוחקיד ביצע בנחתוחים של עצבים פריפריים בגפיים?

01/09/2004 | 15:24 | מאת: איריס

אבי חולה סוכרת וסובל מלחץ דם גבוה מאוד איבד שיווי משקל לפני כשלושה שבועות וקיבל מכה חזקה בראש שכתוצאה ממנה איבד את ההכרה. מאז מצבו הבריאותי והקוגנטיבי הדרדר מאוד. הוא שקוע במעין בועה, לא תמיד מזהה את המשפחה, מדבר על אירועים מהעבר כאילו קרו היום, מבטו "ריק", חוזר על שאלות ששואלים אותו במקום לענות עליהם, סובל מהתקפי זעם ועוד. בדיקות הסי.טי. מראות שכתוצאה מהמכה יש לו דימומים אך הרופאים טוענים שזה לא מסביר את התנהגותו. אין להם הסבר אחר. האם מיהו יכול להעלות השערה מה קורה איתו ? תודה.

01/09/2004 | 21:26 | מאת:

קרוב לוודאי שמצבו הדרדר בשל המכה שקיבל. חבלה בראש הגורמת לאיבוד הכרה טדימום הינה בד"כ חבלה רצינית. כדאי שתפנו לייעוץ נוירוכורורגי. קרוב לוודאי שבדיקת MRI תצביע על פגיעה נרחבת יותר ממה שרואים בבדיקת ה- CT ד"ר אשכנזי

01/09/2004 | 21:46 | מאת: איריס

תודה רבה על המענה המהיר. אבי מאושפז בבי"ח שיבא ונמצא תחת מעקב רציף. כמובן שראה אותו נוירוכירורג, אך לא קבלנו אבחון מדויק על מצבו. מחר הוא אמור לעבור בדיקת MRI האם הפגיעה היא הפיכה או שמצבו ימשיך להדרדר ?

31/08/2004 | 23:08 | מאת: א

שלום ואני מקווה שזה המקום לשאול בעלי עשה מציפוי עצמות בגלל סיבה אורתופדית. הבדיקה נמצאה תקינה למעט קליטת יתר בצד האחורי של הגולגולת מימין ונרשם ע"י המפענח - כנראה על רקע טראומטי. העניין הוא, שלא היה שום שבר או כל חבלה בראש מאז ומעולם! העניין מדאיג אותי במיוחד מאחר וזו "עצם הפלאפון" ובעלי משתמש המון בפלאפון ללא אוזניה או דיבורית. הוא בן 35. אני מאוד מודאגת והוא שאנן ולא פנה עדיין לרופא. מה דעתך? מה כדאי לעשות? אילו בדיקות? בתודה

01/09/2004 | 21:27 | מאת:

קליטת יתר בעצם יכולה להיות מסיבות שונות. כדאי שתפנו לנוירוכירורג לביצוע צילום גולגולת ו- CT לברר אם קיימת קורלציה בין המיפוי לממצא בהדמייה. ד"ר אשכנזי

31/08/2004 | 18:01 | מאת: שירה

בני נולד עם טריגונוצפאלי (איחוי מוקדם של התפר המטופי). הוא נותח בגיל 5 חודשים לפתיחת התפר ומאז נמצא במעקבים. הוא נולד עם היקף ראש על אחוזון 3, ואולם מגיל חצי שנה לערך יש האטה בצמיחת היקף הראש וכעת הגדילה היא על אחוזון 2 (הוא כעת בן שנה וחמישה חודשים). MRI מח (מגיל שנה וחודשיים לערך) הינו תקין אך מראה כי כל התפרים והמרפסים סגורים. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להאיץ את גדילת היקף הראש? האם הירידה בגדילת היקף הראש מאחוזון 3 לאחוזון 2 צריכה להדאיג? אודה לעצתך.

01/09/2004 | 21:29 | מאת:

אין מה לעשות להאצת גדילת הראש. כדאי שתפני למנתח של בנך ד"ר אשכנזי

בסקירה הראשונה התגלה הממצא הנ"ל: מבנה קריבריפורמי של הכורואיד פלכסוס. מה זה אומר?

29/08/2004 | 22:13 | מאת: טלי

לדר' אשכנזי שלום אני בת 36 אם ל-3 ילדים. סה"כ בריאה. לאחרונה הבחנתי בתופעה שלא היתה מוכרת לי קודם. תוך כדי ניהול שיחה עם אחר אני שותלת מילה במשפט שאינה קשורה ושלא התכוונתי כלל לאמר אותה ומיד אני מתקנת את עצמי. בהתחלה לא התייחסתי לעניין והיה נראה לי שזה כתוצאה מהתלהבות או מחוסר ריכוז, אך התופעה הולכת ומחמירה (שלא נדבר על בלבול בשמות ילדיי) סיפרתי אתמול לחברתי על העניין והיא אמרה לי שזו יכולה להיות בעיה נוירוכירורגית לכן החלטתי לפנות לפורום זה על-מנת להתייעץ בנושא. בילדותי סבלתי מדלקת קרום המח שכתכתוצאה מכך נפגע חלק משדה הראיה הימני בשתי עיני ואף סבלתי מאיבוד זיכרון למשך חודש. מאז חלפו 30 שנה ללא כל הרעה במצבי . אני לא מאמינה שיש קשר לעברי אך חשבתי לנכון לציין זאת.

28/08/2004 | 09:25 | מאת: טל

אמי נפטרה מגליאו בלסטומה. האם ידועה גנטיקה כלשהיא במחלה זו ? כמו כן, יש לי MTHFR הומוזיגוטי. האם יש קשר בין מוטציה זו לגליאו בלסטומה (אני מטופלת בחו' פולית)?

27/08/2004 | 14:25 | מאת: נורית

אמא שלי התאשפזה בבי"ח פסיכיאטרי לפני שבוע וחצי לאחר קשיים רבים בגמילה מכדורי הרגעה. היא הגיעה לבי"ח במצב בילבול. בתחילה סברנו שזה מהכדורים והגמילה אבל בי"ח הפסיכאטרי שלח אותה לבית חולים לבדיקות סי טי ואי אי ג'י שאלו בדיקות של תפקודי המוח. דווקא הסיטי יצא תקין אבל האי אי ג'י הראה בעייה בגלי המוח. החליטו, כתוצאה מכך שהבעייה היא נוירולוגית, לשחרר אותה מבי"ח הפסיכאטרי. כעיקרון כרגע היא עוד שם עד שנמצא פתרון חילופי. כנראה שבאופן זמני נצטרך לאשפז אותה במוסד של תשושי נפש או איזה שהוא מקום עד שנוציא אישור לפילפינית או נמצא פתרון אחר. מה שבטוח היא חייבת השגחה צמודה של 24 שעות כי היא מבולבלת נורא. אני צריכה הרבה עצות. אנחנו שתי אחיות ואנחנו כרגע מאד לחוצות, יש כ"כ הרבה דברים לסדר בהכי פחות זמן. לא לי ולא לאחותי יש את האפשרות הפזית או הנפשית לאכלס את אמא אצלנו בבית . האם ידוע לכם על מקום המתאים לאישה כזו, היא בת 62 כולה אבל כנראה שהעודף כדורי הרגעה שהיא לקחה גרמו למחלה במוח. גם הפיתרון של פיליפינית שתגור איתה כבד לנו מבחינה כלכלית. חשוב לי שאם היא תלך לגור במוסד גיראטרי או לתשושי נפש שזה גם יהיה מוסד נורמלי ולא מוזנח. שיהיו שם פעילויות וטיפול פסיכיאטרי כי היא נמצאת בבעיית דיכאון . אשמח לכל עצה כלשהי, כי מרגע לרגע היאוש שלי גובר. האימייל שלי: nurit_fr@walla.co.il וכל מי שחושב שיש לו רעיונות שיועילו ולו במעט למצב הקשה שנקלענו אליו אשמח אם יפנה אליי. תודה ושבת שלום נורית

27/08/2004 | 12:48 | מאת: ליאת

אבקש לשאול שאלה נירולגית. אני סובלת כבר חודש ימים מכאבי ראש חזקים מאוד בצידו האחורי ימני של הראש. הכאב הוא נקודתי ויותר כמו לחץ פנימי שמושך את כל החצי פרצוף הימני . כדורים נגד כאבים אינם עוזרים לי. הרופאת משפחה שלחה אותי לאורטופד כי היא חשבה שהכאב זה מחוליות גב עליון וצוואר. הוא שלל זאת ושלח אותי לרופא עיניים שכתב שהראיה שלי תקינה ואין בעיה ושלח אותי לאף אוזן גרון לבדוק אוזניים. גם שם נאמר לי שהכל תקין ונשלחתי לנירולוג. עברתי בדיקת רפלקסים ובדיקה עם הפנס בעיניים והוא אמר לי שאין לי כל בעיה נירולוגית. כך זה נמשך חודש ימים והכאבים מחמירים ויש לי גם בחילות אבל התאבון שלי תקין. בעבר סבלתי ממגרנות ועשו לי שני C.T. ראש ולכן הנירולוג אמר לי לא לעשות עוד C.T כי זה כבר סיכון ואמר שאני לא צריכה לעשות כלום אבל כדי שאני ארגע שאני יעשה E.E.G. 1.) שאלתי היא האם יכול להיות לי גידול בראש בגלל שכבר עשיתי שני C.T . ראש (ועוד אחד של בטן, ומיפוי עצמות ועוד כל מני מיפויים עם חומר רדיו אקטיבי) ? 2.) האם בדיקת ה- E.E.G. באמת מגלה משהו אם יש גידול הוא שהיא טובה רק לאפילפסיה ודברים כאלה. 3.) אני בת 32. מה עוד אני יכולה לעשות כדי שלא יהיה מאוחר מדי? הרופאים אמרו להמתין ולראות מה יהיה. הכאב הוא כבר חודש. אם חס וחלילה זה גידול מסוכן למה בדיוק אני צריכה להמתין שיהיה מאוחר מדי? 4.) בדיקת M.R.I. הרופאים לא נותנים לי . האם יש אפשרות לעבור בדיקה זאת פרטי? תודה מראש ליאת.

27/08/2004 | 10:47 | מאת: שמעון

בתוצאות בדיקה של בן משפחה, האבחנה המשוערת: NYELOPAPHY CERVICAL אנחנו קצת דואגים, ונודה לך על הבהרת משמעות התוצאות. תודה מראש!.

27/08/2004 | 08:38 | מאת: ימית.

שלום רב: חבר קרוב שלי סובל כבר במשך שבועיים מכאבי ראש חזקים במיוחד (ממש בלתי נסבלים), בראש העליון (כאבים חדים ברכות) הכאבים החלו פתאום ללא שום סיבה. הוא פנה למיון שם לא איבחנו דבר, פנה לפרופסורים שנתנו לו טיפול בסטרואידים ומשכחי כאבים חזקים במיוחד. הוא אינו ישן כלל בלילות וממש סובל ואף רופא לא מצליח להבחין בבעיה (כל הבדיקות יצאו תקינות). פשוט אין למי לפנות אני פונה אליכם לעזרה אולי מישהו יוכל לעזור לי להבין מה בדיוק הבעיה.

27/08/2004 | 00:48 | מאת: חנה נחום

האם יש מקום שבו אפשר לאשפז חולה פרקינסון לצורך מעקב כאבים ונטילת תרופות ובדיקת השפעת התרופות למשך תקופה קצרה כדי לראות תופעות לווי ולעזור לפתור את חלק מהתופעות. יש לציין כי אימי חולה כבר כ6 שנים ובשנה באחרונה המצב רק מדרדר ואנחנו לא רואים שום שיפור או האטה למרות התרופות. היא בת 71.טלפון 0525299366

26/08/2004 | 16:16 | מאת: סופי

קבלתי תשובות של בדיקת MRV כלהלן: S.S.S חסום בחלקו האחורי. שינוי אנטומי? ברצוני לדעת את משמעות תשובה זו. בתודה מראש

25/08/2004 | 07:54 | מאת: ג'וד

שלום לפורום, האם מישהו בכם יכול לומר לי איך מתורגם mu blocking לעברית? (זה משהו שמודדים ב-EEG ויכול לשמש מדד לפעילות נוירונים. אני זקוקה לזה לצורך תרגום ספר). אני מתנצלת מראש אם השאלה אינה במקומה ואינה שייכת לפורום.

24/08/2004 | 21:00 | מאת: נרקיס

אני ספורטאית ולאחרונה אני חשה הרדמות בגוף במצבים מסויימים. למשל כאני נשענת על היד , או מסכלת רגליים ..או שוכבת על הצד..מה יכולות להיות הסיבות. הבנתי שחוסר במינרלים יכול להתבטא בתסמינים הנ"ל אבל אשמח לדעת יותר..

24/08/2004 | 20:08 | מאת: שיר

שלום, אני סובלת מזה כ 10 שנים מהזעת יתר בעיקר בבית השחי (זה מגיע עד כדי כך שממש אני לא יכולה ללבוש חולצות צמודות כי לאחר דקה הן כבר רטובות בבית השחי, והזעה לעיתים מטפטפת כמו מיים). בעבר הציעו לי לעבור ניתוח אך, לאחר ששמעתי כי יש לכך תופעות לוואי נמנעתי. לאחרונה שמעתי כי ניתן להזריק בוטולינום. רציתי לדעת האם זה אכן עוזר להזעה בבית השחי או, רק להזעה באיזורים אחרים? האם יש תופעות לוואי? כיצד זה מתבצע? והאם מעבר לזריקה יש טיפולים אחרים ללא תופעות לוואי. תודה.

23/08/2004 | 18:51 | מאת: איתי

ד"ר שלום. אני חובש קרבי, באחד מחיילות השדה. לאחרונה קראתי חומר בעיניין, וגיליתי דברים שלא למדתי כגון "גלזגו", או במקרים של פגיעת ראש- הנשמה ייתרה (להנשים יותר מן המקובל). שאלתי היא- האם בתור חובש קרבית אוכל להוסיף במצב אמת את דירוג גלזגו לסכמה ואם כן אז באיזה שלב? האם חוות דעת של חובש היא דבר מקובל? כלומר האם יהיה זה נכון לכתוב ולהעביר עם הפצוע "חשד לחזה דם" או "חשד לחזה מרפרף"... ? האם חובש רשאי לשנות טיפול שלמד בקורס בעקבות דברים שקרא בספר שהשתנו עם הזמן כגון שוב-- הנשמה נוספת לפצוע ראש, אטימת חור יונק בחזה בצורת "ח"... וכו'.. תודה רבה.

26/08/2004 | 23:25 | מאת: מתנדב מד"א

דבר ראשון, אפשרי בהחלט לשלב את סולם גלזגו בפצוע טראומה, וזה יהיה בשלב ה-D. אבל אף אחד, אפילו לא סתם מע"ר לא עושה את זה. מגיעים ולפי סימנים ברורים ניתן לדעת מה יש לפצוע ולטפל בהתאם. לא מגיעים לחולה ואז מתחילים: "הממ... העיניים עצומות. בואו ננסה לבקש ממנו לפתוח אותן. יופי פתח. ניתן לו 3. אז כמה יש לו עד עכשיו?" זה לא עובד ככה. מקובל שחובש אומר את דעתו ואת "הדבר שהוא חושד בו" לאחיות/רופאים בבית החולים או לפאראמדיק/רופא שמגיע לשטח. חובש בהחלט לא רשאי לשנות את מה שלימדו אותו.

23/08/2004 | 18:16 | מאת: Backfin

שלום. אני יודע שזה פורום נוירוכירורגיה ולא נוירולוגיה, אך בכל אופן אסתכן ואשאל (בעיקר משום שאין לי מקום אחר לשאול בו): האם בעת גידול מוח יכולים להופיע תסמינים כמו איבוד אינטליגנציה? אם כן, כיצד זה מאופיין אצל החולים (כלומר איך הם שמים לב לכך) וכמה זה זה לוקח (ממצב של אדם רגיל למצב של אדם שמרגיש שהוא פחות חכם ממה שהוא היה פעם)? כמו כן, שאלה בנגוע לכאבי ראש: יש לי לא מעט פעמים מעין כאבים ממש קצרים וחדים באיזור קודקוד הראש (אולי קצת בצד)? מישהו יודע מה זה יכול להיות? כמו כן אם יש לי כאב ראש (מעין הרגשה של לחץ מבפנים באיזור הראש ובאוזניים) בעת שיעול ופעולות דומות, מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שמדובר בגידול גם אם הכאב נמשך מספר ימים (ורק בעת ביצוע אותן פעולות) ולאחר מכן נעלם וחוזר לאחר מספר חודשים/שבועות (למספר ימים נוספים, או אפילו יום אחד)? ושאלה נוספת, ממה יכולה לנבוע הרגשת לחץ בראש ובעיניים (ואפילו הופעת דמעות בעיניים) לאחר הורדת הראש למטה (בעיקר במצבים של עמידה על הראש)? האם מדובר בתגובה טבעית או שזה סימן לבעיה? וממה יכולה לנבוע הרגשה של כאילו מונח לי כובע על הראש? (זה די מוזר וקשה להסביר) תודה רבה, גם אם אתה מסוגל לענות רק על חלק מהשאלות.

23/08/2004 | 16:10 | מאת: שרה

שלום רב, בתוצאת MRI מח נכתב : תהליך ציסטי בפיסורה הכורואידלית משמאל מתאים לציסטה ארכנואידלית זעירה . מה המשמעות של הנ"ל ? תודה רבה מראש.

24/08/2004 | 22:03 | מאת: רמי

בתשובה לצילום m.r.i בגומה האחורית מודגמת הרחבה די בולטת ודי שטוחה של הציסטרנה מגנה-מצב אנטומי א.האם מימצא זה גורם לכאבי ראש או לסימפוטומים שונים

אין שום קשר בין שתי השאלות ואין שום קשר בין שני השואלים . שרה .

לקיחת נוזל מעמוד השדרה האם הבדיקה מסוכנת או כואבת אנט מאוד מודאגים מהבדיקה וכמובן מהתוצאות , 2. מתי מחליטים לבצע בדיקה כזו תודה מראש

לא תשובת רופא, הבדיקה לא אמורה להיות מסוכנת כיוון שדגימת הנוזל נלקחת מהחוליות שהן מתחת לחוט השדרה... נותנים זריקת הרדמה מקומית - כואב מעט, הבדיקה קצת לא נעימה ולאחריה לרוב יש כאבי ראש שמחמירים בעמידה ונחלשים בשכיבה. הסיבות לבדיקה שונות - לפעמים לבדיקת לחץ הנוזל, לפעמים לבדיקה כימית - המצאות זיהומים, נוגדנים, דימומים ועוד....

22/08/2004 | 21:19 | מאת: רעיה

בבדיקת MRI נמצא לבני שהוא עם שנט מלידה שהחדרים קטנו אך הפעם חללי המח ובמיוחד החלל האינטה מיספרלי רחב יותר הפעם. מה זה אומר ומה המשמעות מדובר על ילד מתפקד בן 9 לומד בכתה רגילה תלמיד טוב.. כמו כן כתוב שהממצא יכול להעיד על MIDDLE INTERHEMISPHERIC SYNDROM שוב מה זה אומר יש לציין שלילד בעייה מוטורית קלה ותו לא. תודה

19/08/2004 | 21:19 | מאת: keren

שלום, לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח לכריתת מנינגיומה טמפורו-פריאטלית בצד שמאל. תוצאת ה- MRI שבוצע שלשום מראה על דימום קל תת דורלי תת חריף בהיקף מיטת הניתוח. מה פירוש? האם וכיצד מטפלים? גודל המנינגיומה שהוסרה היה 3.5 ס"מ. אשמח לתשובתך בהקדם, קרן

19/08/2004 | 14:16 | מאת: מלי

אני בת 41 סובלת מכאבי ראש חזקים מאוד עברתי בדיקת eeg ובתוצאה כתוב "רקע סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש הנחסמת בפקיחת עיניים. אן שינוי באיוורור ולא בגירוי אור" אני מוטרדת כי אני לא מבינה מה נחסם בפקיחת העניים???? והאים זאת הבעיה לכאבי הראש החזקים שיש לי? ומה הפתרון המומלץ. אודה לכם על תשובה מהירה אני מאוד לחוצה

18/08/2004 | 19:21 | מאת: קט

שלום עקב ירידה בשמיעה נשלחתי לבדיקת CT שבה התגלתה אנגיומה ונוזית במוחון ימין, שמייצרת מקום ציסטי באונה פרונטלית בגדול 32X27. התהליך הציסטי לוחץ שלות קרן פרונטלית של חדר לטרלי שבסמוך (כך בתשובת ה-CT). בנוסף בדיקות הדם שלי מראות שיש לי פקטור ראומטולוגי גבוה (95). מה זה אומר? האם יש קשר לירידה בשמיעה? מה יש לעשות? תודה

17/08/2004 | 22:42 | מאת: שירה

שלום רב, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלתי, אבל אני מנסה בכל מקרה. אני בת עשרים ושש, בריאה בסך הכל. בעשר השנים האחרונות אני סובלת מכמה בעיות שהחמירו לאחרונה- יש לי בעיות זכרון- אני לא מצליחה להזכר בשמות של שירים/אנשים/חומר לימודי. אני מרגישה שיש לי ערפל בראש. זה לא קשור לעייפות, זה קורה פעם בכמה ימים. באופן כללי יש לי זכרון טוב מאוד. למשל- אני לא זוכרת שם של אדם, אבל יודעת את כל ההיסטוריה האישית שלו. הבעיה החלה לפני עשר שנים, כשהפכתי לצמחונית. תמיד קישרתי את זה למחסור ב- b 12 אבל לפני שלוש שנים חזרתי לאכול בשר, ואין שינוי. בדיקות דם מראות כמעט תמיד מחסור ב- b 12 ולאחרונה לקחתי כדורים, רמת הויטמין עלתה באופן דרסטי אך בעיות הזכרון נשארו. בנוסף- לא פעם מילים מתבלבלות לי. בשנתיים האחרונות אני נתקעת כל הזמן בחפצים, דברים נופלים לי מהידיים, אני clumzy. ייתכן שכל אלה נשמעים כמו סימנים תמימים, אבל זה החמיר בתקופה האחרונה, ואני חוששת שזה קשור לבעיה עמוקה יותר. חשוב לצין שאני סובלת כבר שנים כאבי ראש, לרוב על רקע של מתח נפשי או תזונה לקוייה. אשמח לשמוע את דעתך. לאיזה רופא פונים בבעיה כזו? תודה.

לפני שנה סבלתי מאירוע של טשטוש ראיה שהתבטא בצמצום שדה הראיה (לא הצלחתי לראות את האות הראשונה במילה כתובה) וכמו כן ראיתי כאילו דרך ספקטרום של צבעים - מן "מריחה" של הנראה, כל האירוע ערך בערך רבע שעה ואחר כך חזרתי לראות כרגיל. במהלך בירור רפואי נבדקו עיני והראיה נמצאה תקינה כמו גם בדיקה של קרקעית העין נמצאה תקינה. דופלר צוארי גם הוא היה תקין וכן אקו לב. בנוסף ביצעתי בדיקת M.R.I וגם היא נמצאה תקינה. בדיקות לתופעה של קרישיות יתר היו שליליות., למרות כל זאת הומלץ לי ליטול מיקרופרין 75 באופן יומיומי . בחודש דצמבר נכנסתי להריון (רביעי) ועל פי המלצת הגניקולוג הפסקתי נטילת התרופה השבוע, כשאני בשבוע 36 להריון. ככל שמתקרבת הלידה אני חשה חרדה יותר בעקבות האירוע אותו תיארתי שמא בעקבות הלחץ בעת הלידה עלול להיות מצב של אירוע כזה או דומה לו. אציין גם שלא ביקרתי אצל נוירולוג במהלך ההריון והאם לדעתך הדבר כדאי להיעשות עוד לפני הלידה. כמו כן האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי? תודה מראש.

16/08/2004 | 22:49 | מאת: נועה

שלום רב אני בת 30 בריאה. נתקלת אחת לשבועים בתופעה שבה העור כואב לי בצד אחד של הפנים. גם אם אני מעבירה יד על הפנים בצד הכואב, אני ממש מרגישה מעין כאב מציק וברור, גם בחיוך וכו'... בכל פעם עוצמת הכאב זהה לקודמותיה. הפעם הזאת הכאב היה הרבהיותר חזק ואף הקיף את העור שסביב העין . (אגב, הראש אינו כואב לי) אודה לתשובתכם מה עלי לעשות ולאיזה מחלה סיפטומים אלו יכולים להצביע. אני חייבת לציין כי רק העור כואב לי ולא הראש. כל הנושא של הכאב החל רק בחודשים האחרונים וכל פעם זה מתרחש בערך יומים אגב, שמתי לב שלאחרונה יש לי רגישות גם אם אני מנסה לפתוח בקבוק שקשה לפתוח אותו אך הפעם הכאב הוא בעור שבכף היד עד שאני ממש נאלצת לשפשף את היד כדי להקהות את הכאב על מה שתי תופעות אלו מצביעות והאם יש קשר בינהן? האם הן עלולות להצביע על מחלה עתידית בברכה תודה רבה

16/08/2004 | 22:48 | מאת: נועה

דר אשכנזי שלום אודה לך א תוכל להשיב לי גם בנוגע לכף יד (ראה שאלה קודמת שלי) בברכה

15/08/2004 | 22:32 | מאת: יסמין

תוצאות סיטי במוח בבחורה בת 25 דימום גרעיני משמאל ודימום בטלמו השמאלי שאלתי היא מה הגורם לדימום כזה ומה הנזק לתווך ארוך לאחר דבר כזה כרגע חזרה התחושה בצד ימין אבל מחכים לסיטי חוזר אודה לתשובתך בהקדם תודה מראש יסמין

ד"ר אשכנזי-האם ניתן לשאול בפורום זה על פרקינסון???

מחלת פרקינסון מטופלת ע"י רופאי עצבים (נוירולוגים) הטיפולים במחלה משתנים ומתחדשים כל העת ולכן לצערי לא אוכל לענות לך בצורה מעודכנת. עדיף שתפני לפורום בו עונה נוירוןלוג על השאלות ד"ר אשכנזי

15/08/2004 | 14:40 | מאת: עדי

אני באה מרקע של גידולים שפירים במוח (אמא ואחות) ואני סובלת מסינוסים באופן כרוני במהלך שבוע שעבר לקחתי בהוראת רופא משפחה 3 פעמים ביום "אוגמנטין" ולאחר 5 ימים הפיע אצלי דימום קל ב 2 האזניים הרופא שלח אותי לניאורולוג לבדיקה... אך ההמתנה לעוד 3 שבועות משגעת אותי בגלל הרקע המשפחתי השאלה האם זה בגלל התרופה או לצפות למשהו רציני יותר?

15/08/2004 | 12:36 | מאת: חוה גד

בעלי בזמן שרותו הצבאי (קבע) קבל התפרצות של A.V.M. באונה טמפורלית ימנית. תפקידו של בעלי היה מכונאי נגמשים. שאלתי היא האם יש קשר בין סוג העבודה שלו להתפרצות המלפורמציה? תודה חוה

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2004 | 00:33 | מאת:

לא AVM הינה מום מולד ד"ר אשכנזי

30/08/2004 | 13:48 | מאת: אלב

אם אפשר בבקשה לקבל הסבר מהי התסמונת הזו ?מה היא גורמת ? כיצד היא מכונה באנגליתבכדי לחפש חומר בספרות העולמית.

14/08/2004 | 23:12 | מאת: רז

אבי בן 55 וסובל מטיקים לא רצוניים. הוא מניע את אצבעות הרגליים ואת השפתיים בעת רגיעה באופן בלתי רצוני ההולך ומתגבר עם הגיל. האם יש צורך לפנות לרופא? האם יש טיפול להפרעה מסוג זה?

13/08/2004 | 22:06 | מאת: נועה

שלום רב אני בת 30 בריאה. נתקלת אחת לשבועים בתופעה שבה העור כואב לי בצד אחד של הפנים. גם אם אני מעבירה יד על הפנים בצד הכואב, אני ממש מרגישה מעין כאב מציק וברור, גם בחיוך וכו'... בכל פעם עוצמת הכאב זהה לקודמותיה. הפעם הזאת הכאב היה הרבהיותר חזק ואף הקיף את העור שסביב העין . (אגב, הראש אינו כואב לי) אודה לתשובתכם מה עלי לעשות ולאיזה מחלה סיפטומים אלו יכולים להצביע. אני חייבת לציין כי רק העור כואב לי ולא הראש. כל הנושא של הכאב החל רק בחודשים האחרונים וכל פעם זה מתרחש בערך יומים אגב, שמתי לב שלאחרונה יש לי רגישות גם אם אני מנסה לפתוח בקבוק שקשה לפתוח אותו אך הפעם הכאב הוא בעור שבכף היד עד שאני ממש נאלצת לשפשף את היד כדי להקהות את הכאב על מה שתי תופעות אלו מצביעות והאם יש קשר בינהן? האם הן עלולות להצביע על מחלה עתידית בברכה תודה רבה

הכאב שהינך מתארת יכול להיות מיגרנוטי, יכול להיות קשור לנוירלגיה של העצב החמישי או קשור לבעיה צווארית. מומלץ שתפני לנוירולוג לבדיקה ד"ר אשכנזי

13/08/2004 | 17:25 | מאת: אתי

לפני כ- 7 שנים הופנתי לMRI בעקבות כמה תופעות שאחת מהם היא נפיחות ביד שמאל עם שינוי צבע וטמפרטורה וכאבי ראש.שם הודגם וריד וסקולרי שהוחלט לא לגעת בו. לפני 4 חודשים הופיעו כאבי ראש מיגרנוטים עזים עם הקאות בחילות ותחושת עילפון וכן לחץ על אוזן ימין עם ירידה בשמיעה מימין ( גם התוצאה של בדיקת השמיעה מראה כי ישנה ירידה). וכן הופעה של נפיחות וכאבים עם שינוי צבע וטמפרטורה ביד שמאל בוצע שוב MRI חוזר הודגם וריד גדול המופיע בצורה פיתאומית ונראה קשור לעורק - חשוד לפיסטולה עורקית ורידית. וכן נמצא מנינגיומה קימרונית קטנה מ- 1 ס"מ. מה עלי לעשות ולאן לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ שתפנה לנוירוכירורג ע"מ לברר בדיוק ממה הינך בוהל וכיצד יש להמשיך בטיפול. ד"ר אשכנזי

13/08/2004 | 10:02 | מאת: דני

שלום, לפני כחודשים עברתי תאונת דרכים קשה, ונחבלתי קשה, אבל יצאתי די ב"זול".. לאחר התאונה, התחילו להופיע אצלי כאבי ראש חזקים, מאוד (!) ואני לא אדם רגיש.. הכאבים באים בהתקפים, שבהם יש לי סחרחורת ובחילות, והכאבים חריפים מאוד כאשר אני עוסק בפעילות, בעיקר בשמש. לפעמים אני מרגיש שאני רואה מטושטש והכאב ראש לא עובר עד שאני מקיא. הלכתי לשני נורנולוגים. נתנו לי כדורים כנגד הכאבי ראש, לקחתי כבר ארבע סוגים שונים. לא עוזר, רק מרדים אותי. פרשתי באמצע גיבוש טיס וכנראה שאני יוריד פרופיל כי המצב הנוכחי פשוט מונע ממני שהייה ממושכת בשמש ופעילות אינטנסיבית.. (וזה דבר מאוד מצער מבחינתי) הבעיה, שהלכתי לרופאים, שלחו אותי לCT מוח, עשו בדיקה במקום, וגם בצילום, ושום דבר, לא התגלה כלום. המצב מאוד מדאיג אותי משתי סיבות! אחת, הרופאים לא מוצאים כלום, אבל אני עדין סובל מכאבי תופת בראש! הם לא עוברים ואני פוחד שהמצב פשוט ישאר ככה בלי שום שינוי, ואני ימשיך לסבול בעצם רוב החיים שלי! ובגלל שאין שום ממצא יבש, אני יכול להמשיך לסבול, אבל לא להיות זכאי לשום פיצוי מהחברת ביטוח, כי אין איזה סימן בצילום שמעיד על בעיה. אבל אני יודע דבר אחד, הראש מתפוצץ לי \: כמובן שהבריאות קודמת לכל ומאוד חשוב לי הטיפול בעצמי תודה רבה רבה!!

משום מה נשאלות בפורום הנ"ל שאלות שכל קשר בינם לבין נוירוכירורגיה הינו מקרי בהחלט. לכן אני שוב מוצא לנכון להדגיש, יענו שאלות אך ורק בנושאי נוירוכירורגיה. ד"ר אשכנזי

12/08/2004 | 19:07 | מאת: בת דואגת

ד"ר אשכנזי שלום, אמי סובלת מהתקפים אקוטיים של מיגרנה. עד היום טופלה בכדורי ריזלט (10 מ"ג) בזמן התקף + כדור אחד ביום (קבוע) של סלודרלין 80 מ"ג. היום נאמר לה ע"י רופא נוירולוג שהשילוב בין שתי התרופות מסוכן (הוא אף הגיר אותו כשילוב שעלול להיות קטלני), ולכן הוא החליף את הריזלט ב- רילרת RELERT. כששמע על כך רופא המשפחה הוא שלל מכל וכל את טענת הנוירולוג וטען שהחומרים בשני הכדורים זהים ולכן עליה להמשיך עם הטיפול הקודם. האמנם? האם טענת הנוירולוג נכונה או שמא צודק רופא המשפחה? נודה לך מאוד אם תעזור לנו בסוגייה זו.

12/08/2004 | 18:49 | מאת: י

שלום, אני אשה בת 32. סובלת מחוסר יציבות, סחרחורת תנוחתית, חולשה בשרירים, חולשה בעיניים וחוסר מיקוד קל, שרירים תפוסים ומתעייפת מהר מאז שאני זוכרת את עצמי, בשנים האחרונות ישנה החרפה. התחלתי טיפול פיזיוטרפי לסחרחורת התנוחתית ובתשאול הפיזוטרפיסט וחיפוש לגורם, הזכרתי שכאשר נולדתי, עקב rh- של אמא שלי ו- rh+ שלי, עלה הבילירובין שלי עד ל-24 (המוגלובין-4), העבירו אותי בית חולים, נתנו לי דם (החלפת דם?) ולאחר כמה ימים שיחררו אותי הביתה כשהבילירובין ירד ל-19. במהלך השנה הראשונה נתנו לי ברזל ורמת הבילירובין ירדה בהדרגה. לא היו השלכות נראות לעין ולא נעשתה אבחנה חריגה על מצבי, ההתפתחות היתה רגילה. שאלתי היא, האם יכולים להיות נזקים ארוכי טווח לצהבת ולבילירובין גבוה והאם יכול להיות קשר בין מה שהיה כשנולדתי לבין התופעות מהן אני סובלת עד היום? תודה.

11/08/2004 | 12:32 | מאת: חאיבטוב מילנה

לפני כמה ימים עשו לי זריקה בראש נגד כאבי ראש הסיבה היא כאבי ראש נוראים בכל צד ימן הרופא אמר שזריקה היא חד פעמי והגורם של הכאבים זה שעצבים לוחצים על העצם האחורי של ראש.האם הזריקה הזאת היא מסוכנת?

12/08/2004 | 15:14 | מאת:

תשא לי את הרופא שהציע לך את הטיפול ד"ר אשכנזי

אני רק בת 15 ואני ממש סובלת מכפות ידיים מזיעות ובית שחי שמזיע. זוהי לא הזעה רגילה של אנשים רגילים.. אלה אני מדברת על טיפות שנוזלות מבית השחי שלי, ועל ידיים שאני משאירה בכיסים- חלילה מישהו ירצה ללחוץ לי יד.... אני לא יודעת מה לעשות.. שמעתי על ניתוח... אבל כפי שציינתי אני בת 15ועוד לא התפתחתי לגמרי לכן אני לא יודעת אם אפשר לבצע ניתוח... ואגב הניתוח.... אשמח לדעת עליו פרטים... ואיך אני יכולה לטפל בבעיה שלי? או למצוא משהו שיעלים את ההזעה הזו לאורך זמן? שיהיה יעיל.... תעזרו לי.....

10/08/2004 | 20:59 | מאת: יוסי

עברתי תאונת דרכים וקבלתי מכה בראש. התברר לי כי צורת הגולגולת התעוותה במקצת.יש מין שקע קטן. האם זה נקרא חוסר עצם בגולגולת?

לקריאה נוספת והעמקה
12/08/2004 | 15:11 | מאת:

לא