מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/08/2004 | 20:51 | מאת: רותי

אני בת 28 ומעולם לא סבלתי ממיגרנה עד לפני שבועיים. היה לי התקף חזק ביותר עם בחילות, כאבים חזקים בעיניים ותחושה של חוסר יציבות ודופק מהיר. לאחר חצי יום של סבל המשכתי לסבול מבחילות עוד יום וחצי עד שזה נרגע. ההתקף השני היה 6 ימים לאחר ההתקף הראשון, לפני 4 ימים, ועד עכשיו אני סובלת מכאבי עיניים ובחילות קלות אם כי לא במצב קטסטרופלי. שאלתי היא: מה עושים? האם יש פתרון למיגרנה? נוירולוג נתן לי כדורי מיגרלב אבל האם זה כל מה שאפשר לעשות? האם זה הגיוני שהתקף ישאיר תופעות לכמה ימים רצופים? האם זה אומר בהכרח שמעתה ועד עולם אסבול מהתקפי מיגרנה? ומהי בעצם מיגרנה? ממה היא נובעת? אני בלחץ!

04/08/2004 | 23:11 | מאת: matani2004

מיגרנה נוצרת כתוצאה מהתרחבות כלי דם במוח באיזור הגולגולת והפרעות בזרימת הדם . התיאוריות החדשות הקשורות לכאב הראש ולצורתו החריפה יותר המיגרנה , מדברות על קשר גנטי תורשתי בסיכוי של למעלה מ-50% להעברת המחלה לדור הבא . חלק גדול מהגורמים אשר משחררים את המיגרנה החוצה אינם בשליטתנו וביניהם נמנה את שינויי מזג האוויר , אורות חזקים , ריחות חזקים וכו' . לעומת זאת , גורם המזון הידוע כמשחרר את המיגרנה החוצה , ניתן לשליטה על ידינו ובכך ניתן להפחית את תדירות ההתקפות למינימום סביר : ממרח בוטנים , בשר מעובד ומשומר , משקאות אלכוהוליים ועוד כהנה וכהנה ( שאני לא יפרסם בפורום , ומי שירצה אותם יוכל לדבר איתי במייל) . מחקרים מראים כי אצל 85% מסובלי המיגרנה אשר סילקו מתפריטם מזון מעודד מיגרנה , חל שיפור מדהים בתדירות ועוצמת התקפי המיגרנה . קיימת תלות בין 25% -75% בין מיגרנה לאלרגיה וישנם מזונות נוספים שקשורים לאלרגיה ( ולכן גם למיגרנה) שאותם אני יזכיר כאן : טיירמיין( חלבון הנמצא במשקאות אלכוהוליים) , בשר מעובד , דג הרינד ועוד ( ה"כלל" בנוגע לעוד הוא כמו ה"כלל" הנ"ל) . חוץ מלא לאכול בתדירות רבה את המאכלים הללו יש פתרונות נוספים שאני יכול להציע ואני ממליץ : 1. במחקר שנערך בדנמרק הוברר כי הג'ינג'ר עוצר בגוף ייצור של פרוסטגלנדינים ( חומרים שלהם תכונה זהה לאספירין ) ולכן הוא מונע מיגרנות . מינון של 500-600 מ"ג ג'ינג'ר בהתחלת התקפת מיגרנה יכול לעצור את התפתחות ההתקפה כבר לאחר מס' שעות . 2. במחקר שנערך באוניברסיטת סינסינטי בארה"ב , הוברר כי אכילה יומיומית של דגים עתירי שומן כגון סלמון , מקרל , סרדינים וטונה , ובנוסף בליעה של מס' כדורי שמן דגים ליום , תפחית את מספר התקפי המיגרנה לפחות לחצי וזאת כבר לאחר כשבועיים . אני מקווה שהמידע שלי עזר לך - מתן