שבר דחוס בחוליה D12

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/07/2004 | מאת: שרית

שלום רב . אודה מאוד על מענה לשאלותיי. להלן הרקע : אני בת 50 . סובלת מזה 6 שנים מאוסטאופורוזיס על רקע של חסר בויטמין D . בנוסף עלי לציין כי באותה תקופה, בשל כאבי ראש ותחושות נימול בגב עליון וידים, נמצא אצלי chiari malformation . לפני שישה שבועות, בעקבות הרמת משא כבד, אירע שבר דחוס בחוליה D12 . אושפזתי ליומיים בבית החולים ושוחררתי עם סד מקבע והוראה למנוחה למשך 6 שבועות. התהליך מלווה בכאבים באזור השבר והתקפי כאבים וכבדות בשתי הרגליים החולפים לאחר שכבה במיטה ונטילת כדור כנגד כאבים (תופעות אלה אינן קבועות אלא התקפיות. בעיקר לאחר תנועה למשך זמן של יותר מחצי שעה, או עמידה ללא הסד). בבדיקה גופנית לא נמצא חסר נוירולוגי, פרט לירידה קלה בתחושה לאורך רגל שמאל. בסי. טי. ביקורת שנעשה לאחר 6 שבועות מאז האירוע, נמצא הממצא הבא : "הודגם תמט של חוליה D12 . שינויים גרמיים ליטים וסקלרוטיים מקומיים. רחב התעלה בגדר הנורמה. מלאות בצפיפות נמוכה בפורמינה משמאל, בגובה D11-D12 (ממצא זה לא צויין בסי. טי קודם עם התרחשות השבר- תוספת שלי). באבחנה מבדלת : ציסטה ארכנואידלית. נוירינומה. מומלץ MRI . להלן תשובת ה- MRI שבוצע לפני 5 ימים: תמט חלקי בלוחית עליונה של חוליה D11 . המבנה הבסיסי של החוליה (למעט שינויים בסיגנל לאחר הדחיסה) נראה שמור. מודגמת אקטזיה של שרוול שורש העצב D10 משמאל. תעלה ברוחב רגיל. חוט שמור. בקטע הצווארי מודגמים בלטים דיסקאליים אחוריים בינוניים ב - C3-C6 (ממצא ידוע מן העבר. תוספת שלי). על פי תוצאות הסי. טי נאמר לי על ידי הרופא האורטופד אצלו הייתי בביקורת (חפוזה ושיטחית עלי לציין, מבלי לשאול לשלומי למשל, אלא מיקוד עיניים מרפרף בצילום שאחז בידיו, בלבד ..:)..) כי עלי להמשיך בטיפול של מנוחה וקיבוע על ידי הסד לעוד 6 שבועות. (תוצאות ה - MRI לא היו לפניו באותה ביקורת שנערכה לפני כשבוע וחצי). שאלותיי הן כדלקמן : 1 . מה משמעותה של אותה אקטזיה? 2 . האם היא קשורה לחבלה או שמא היא ממצא אקראי ? 3 . האם יש לה תרומה לתלונותיי כפי שצויינו לעיל? 4 . מה הן ההשלכות הטיפוליות של ממצא זה ? 5 . מה הן ההשלכות לגבי תהליך השיקום שלי בעתיד ? מודה מראש ומקרב לב על מענה לשאלותיי אלה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/07/2004 | מאת:

1 יכול להיות ממצא אקראי 3 קרוב לוודאי שלא 4 בד"כ לא מצריך טיפול 5 קשה לענות על כך מבלי לבדוק אותך ואת הצילומים שביצעת. כמו כן יכול להיות שיש מקום לטפל בשבר האוסטאופורוטי ע"י הזרקת צמנט לחוליה ד"ר אשכנזי

22/07/2004 | מאת: שרית

מודה לך מאוד ד"ר אשכנזי על תשובתך.