ציסטה בהיפופיזה והריון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/08/2004 | 18:31 | מאת: ש

ד"ר אשכנזי שלום רב. בת 29 מנסה להרות. במעקב מזה כשנה לאחר בדיקת MRI בה גילו ציסטה 7 מ"מ בהיפופיזה שלא מפרישה. לאחר התייעצויות עם מספר רופאים הוחלט לא לנתח מאחר ורחוק מעצב הראייה. שאלתי היא האם הציסטה יכולה להפריע להיכנס להריון? כל בדיקות ההורמונים תקינות. שאלה נוספת, האם לדעתך ממצא זה יכול להשתנות תוך חצי שנה ולגדול? האם קיים סיכון גדול יותר בניתוח להסרת הציסטה או בכניסה להריון ותקווה שזה לא יגדל? לתשובתך אודה

03/08/2004 | 18:36 | מאת: ש

בהמשך להודעה הקודמת, שאלה נוספת: מה ההבדל במקרה שלי בין ציסטה בהיפופיזה למיקרואדנומה? מצטערת על הסירבול, תודה