מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/07/2004 | 00:48 | מאת: צביקה

בס"ד לד"ר אשכנזי שלום רב, חברה טובה של אמי חשה כאבים עזים בעמוד השדרה התחתון. הרופא ציווה עליה לעבור בדיקת CT ולאחר קריאת הממצאים אמר לה שיש לה מנינגיומה. מה זה בדיוק והאם וכיצד ניתן לרפא את זה? בתודה מראש

26/07/2004 | 15:21 | מאת: מתנדב מד"א

מנינגיומה הוא גידול נדיר (בדר"כ שפיר) שמתפתח מקרומי המוח. הסימפטומים מופיעים עקב לחץ שנוצר על המוח (אפילפסיה ונכות כירורגית). בגזע המוח הוא עלול לגרום לשיתוק פלג גוף תחתון. הטיפול שאני מכיר הוא ע"י כריתת הגידול.

31/07/2004 | 18:37 | מאת:

מנינגיומה הינו גידול שפיר אך לא ניתן לאבחנו בבדיקת CT קרוב לוודאי שמדובר בהמנגיומה בגוף החוליה שהינו ממצא אקראי שאין צורך לטפל בו. ד"ר אשכנזי