בדיקה - לקיחת נוזל מעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/08/2004 | 12:49 | מאת: ענת

לקיחת נוזל מעמוד השדרה האם הבדיקה מסוכנת או כואבת אנט מאוד מודאגים מהבדיקה וכמובן מהתוצאות , 2. מתי מחליטים לבצע בדיקה כזו תודה מראש

25/08/2004 | 19:59 | מאת: אסנת

לא תשובת רופא, הבדיקה לא אמורה להיות מסוכנת כיוון שדגימת הנוזל נלקחת מהחוליות שהן מתחת לחוט השדרה... נותנים זריקת הרדמה מקומית - כואב מעט, הבדיקה קצת לא נעימה ולאחריה לרוב יש כאבי ראש שמחמירים בעמידה ונחלשים בשכיבה. הסיבות לבדיקה שונות - לפעמים לבדיקת לחץ הנוזל, לפעמים לבדיקה כימית - המצאות זיהומים, נוגדנים, דימומים ועוד....