בלוטת תריס bethsda5 ובלוטת לימפה הטרוגנית

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

11/03/2019 | 19:24 | מאת: חיה

שלום בת 40, 9 שנים לאחר לימפומה הודגקין ללא הקרנות. Us צוארי בגלל בלוטה נפוחה כחודש מתחת ללסת: אונה ימנית קשר מרכזי וקדמי מכיל הסתידויות מפוזרות עדינות די ווסקולרי הקפי 0.7×1 ס"מ TIRADS 3, משמאל TIRADS 1. לימפה קלה היפואקוגני ותת ליסתי מימין בגודל 0.4×1.3 ביצעתי fna בהדסה התקשרו ואמרו שיש צורך בfna מחט עבה(bethdsa 5 בתוצאות) בנוסף ביצעו fna מבלוטה בתחנה 4 ונאמר לי שגם שם אין תוצאות מוחלטות חשוד לתאי לימפומה ולא לתאי בלוטת התריס. התור לביופסיה הבאה רק ב 25.2... הלחץ הנפשי שבהמתנה לתשובות היה קשה מנשוא ,מה עוד שהסבירות שמשהו לא תקין כעת הוא גדול פי כמה משהיה. גם אצלכם במרפאה התורים רחוקים ואני לא בטוחה שכדאי לעשות ביופסיה נוספת במקום אחר כרגע (השוואות) מה אתה מציע לי לעשות? אני פשוט שבורה

שלום רב, ראשית הגידול בתירואיד לא צריך להלחיץ אותך כלל. ההבראה מגידולים אלו -קרוב ל 100% מהחולים. הניתוחים שאנו מבצעים בגידול בסדר גודל כזה הינו בד"כ משמר דהיינו משתדלים לכרות חצי בלוטה כך התפקוד שלה נשמר. בשנה האחרונה החלתי בניתוח ללא חתך חיצוני בעור ומבחינה קוסמטית- נראה מושלם. לכן בלי לחץ. לגבי הבלוטה החשודה ללימפומה- אם הכוונה לביופסית מחט עבה- ניתן לתאם תוך זמן קצר במרפאתינו באסותא (מומלץ דרך ביטוח או לחלופין דרך מכבי/מאוחדת עם השתתפות מסויימת). אם מדובר בכריתת הבלוטה- ניתן לתאם תור למרפאתי ואז נתאם כריתת התירואיד והביופסיה בהקדם. שיהיה בהצלחה ובכל מקרה מומלץ US טרום ניתוחי (עם או ללא ביופסיית מחט עבה) לפני ניתוח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/03/2019 | 11:50 | מאת: חיה

סליחה לא הבנתי האם לעשות ביופסיה מחט עבה או ישר ייעוץ לפני ניתוח? יש לי תור אליך ב 21.3 תודה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר