iugr בהריון - דחוףף

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

29/04/2019 | 18:19 | מאת: דפנה

שלום, יש לי בבית ילד חמוד שנולד עם iugr בשבוע 37 משקל 1743 עם מיעוט מים, (הiugr התגלה כבר בשבוע 23) מיקרורטרוגנטיה ומיקרוצפליה במהלך ההריון התגלתה לי סכרת הריונית. כיום הוא בן 4 על הספקטרום האוטיסטי עם היפוטוניה ניכרת. עבר בירור גנטי נרחב לרבות בדיקת אקסום שבה נמצא ממצא בודד שבבדיקת rna לא נמצא כל השפעה לממצא זה. כיום אני בהריון שני עד עכשיו הכל היה תקין (למעט שוב, סכרת הריון) לרבות חלבון עוברי, סקירת מערכות ראשונה ושניה (ששללה בין השאר מיקרורטרו גנטיה) והעובר התאים תמיד לשבוע ההריון. עשיתי גם צ'פ גנטי ובדיקה ספציפית לשינוי שנמצא באקסום אצל הבן הגדול והכל יצא תקין. כעת אני בשבוע 30 לאחר הערכת משקל ואלה המדדים: קוטר הראש בין האזניים (BPD) 73.0 מילימטר (מתאים לשבוע 29+3) אורך עצם ירך (Femur) 58.0 מילימטר (מתאים לשבוע 30+3) היקף ראש (HC) 271.0 מילימטר (מתאים לשבוע 29+4) היקף בטן (AC) 243.0 מילימטר (מתאים לשבוע 28+4) משקל משוער (EFW) 1382.0 גרם ( אחוזון 38). כמות מי שפיר (AFI) 11.5 סנטימטר מצג עכוז... נאמר לי שהבטן יחסית קטנה ... האם יש מקום לדאגה? יש בדיקות נוספות שכעת עלי לעשות? אני בלחץ שאצטרך לחוות שוב את מה שחוויתי בהריון הקודם. יצויין שבעלי נולד 2900 ואני 3100 בעלי נמוך יחסית (1.67) ואני ממוצעת (1.64). תודה, תודה.

שלום מדובר על מקרה מורכב, ולאור כל הברור שעברץ עם הבן בבית, מליצה בחום לשוב למכון הגנטי המכיר אותך ואת המקרה המשפחתי להתייעצות פנים אל פנים. לעיתים יש מקום לבצע רוויזיה על האקסום או לחשוב על בדיקות נוספות בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי