תוצאות סקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/03/2019 | 12:47 | מאת: משה

בס"ד שלום האם יש להילחץ מהממצאים של הסקירת מערכות מוקדמת ? בדגש לממצאים 2 סימנים רכים תודה רבה ובשורות טובות אמן דוח סריקה על קולית - סקירה מוקדמת שנת לידה: 1988 | | תאריך הבדיקה: 06.03.2019 נתוני בדיקה הבדיקה בוצעה בגישה: אבדומינלית 15 שב' (לפי וסת) תאריך לידה משוער: 27.08.2019 מס' שקי הריון: 1 מס' עוברים בשק: 1 מנח: רוחבי, ראש משמאל דופק..................... הודגם תנועות גוף............... הודגמו תנועות גפיים............. הודגמו טונוס ...................:הודגם הערכת גיל ומשקל עובר 33 מ"מ :(BPD) קוטר דו קודקודי HADLOCK ( 15 שב' ( 8+ יום ( מתאים ל: ( 6 118 מ"מ : (HC) היקף הראש HADLOCK ( 15 שב' ( 9+ יום (5) 95 מ"מ : (AC) היקף בטן HADLOCK ( 15 שב' ( 9+ יום (2) 19 מ"מ : (FL) אורך עצם הירך ממוצע JEANTY ( 15 שב' (+ יום (4) . יחס ראש/בטן: 1.24 יחס ירך/בטן: 20 15 שב' (3) -US גיל הריון ממוצע לפי HADLOCK 130 גרם לפי ( הערכת משקל עובר-( +10% ממצאים אנטומים וביופיזיים צורת הגולגולת (בחתך רוחב) הודגם חדרי מח צדדיים........... הודגם כורוראיד פלקסוס.......... הודגם קו האמצע בין ההמיספרות... הודגם צרבלום................... הודגם הודגם .........(CM) גומה אחורית ארובות עיניים............ הודגם שפתיים................... הודגם עמוד שדרה................ הודגם 4 מדורי לב............... הודגם מוצא העורקים הגדולים..... הודגם ריאות.................... הודגם קיבה..................... הודגם כליה ימנית............... הודגם כליה שמאלית.............. הודגם כיס שתן.................. הודגם דופן הבטן................ הודגם השרשת הטבור בדופן הבטן... הודגם עצ.ארוכות בגפיים עליונות. הודגם עצ.ארוכות בגפיים תחתונות. הודגם כפות ידיים............... הודגם כפות רגליים.............. הודגם מספר כלי דם בחבל טבור.... הודגמו 3 הערות: צרבלום - 15 מ"מ גומה אחורית - 3 מ"מ חדר לטרלי - 7.2 מ"מ מיקום שיליה: ימנית פונדלית דרגה: 00 כמות מי שפיר: תקינה נצפו ממצאים:נצפו ממצאים סיכום בדיקה:אורך תעלת צוואר 46 מ"מ דו"צ והרחבה קלה של אגני CPC במהלך הסקירה מודגם הכליות נמדדים סביב 4.5 מ"מ מומלץ - ייעץ גנטי לאור 2 סמנים רכים מעקב אחר מח וכליות במסגרת סקירה שניה הסקירה אינה שלמה ללא סקירת מערכות טרמ' שני מומלץ חלבון עוברי תוצאות שקיפות עורפית : הבדיקה בוצעה בגישה: אבדומינלית 12 שב' (לפי וסת) ( תאריך וסת אחרון: 20.11.2018 גיל הריון: ( 1 תאריך לידה משוער: 27.08.2019 גיל האם במועד הלידה: 31 שנים 4 חודשים מס' שקי הריון: 1 מס' עוברים בשק: 1 HADLOCK ( 12 שב' ( 7+ יום ( 58 מ"מ מתאים ל: ( 2 :(CRL) אורך העובר 0.52 :(LR) עובי השקיפות העורפית: 1.9 מ"מ יחס סבירות 1: עפ"י הגיל בלבד ................: 759 -........ DS- הסיכון ל משוקלל עפ"י הגיל ותוצאות הבדיקה: 1:1459 דופק .......: הודגם סיכום: הודגמה עצם האף הובהרה המהות הסטטיסטית של הבדיקה יודעה לגבי בדיקת דם סקר שליש ראשון

2 סמנים רכים - מצריך יעוץ גנטי ולעיתים ממליצים על בדיקת מי שפיר

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי