השתלת שן בודדת שן 37

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

19/12/2018 | 15:31 | מאת: יגאל

יש לי שן מס 37 שלפניה יש שן ומאחריה שן בינה שן תוחנת לסת תחתונה שאני אמור לעקור אותה ולהשתיל שן. השאלות לי הם כאלה 1.מה תהיה ההשפעה על השיניים שליד השן שנעקרה ולשיניים בלסט העליונה האים הם יזוזו יפגעו מה הפרוצדורה שלא יושפעו מהעקירה? 2.ממה שהבנתי לאחר עקירה יש פגיעה בעצם פגיעה ודאית האית לאחר העקירה מומלץ להשתיל עצם או שלא מחייב ואים העקירה "מקצועית" אז הפגיעה מינימלית ולא צריך השתלת עצם והגוף מרפא את זה? 3.האים שתל זירקוניה יכול להתאים במצב מיקום השן, האים כעקרונית כול משתיל שיניים יכול להשתיל שתל זה או שיש רופאים שלא מתעסקים עים שתל זה? 4.איזה שתל סוג של טיטניום הכי איכותי להשתלה במידה וזירקוניה לא יתאים? 5.כמה זמן בגדול מחזיק שתל ומה קורה טכנית באותה תקופה שהשתל "ניפגע" מה עושים? 6.במידה ואני אצתרך השתלת עצם מה הסוגים ומה נחשב הכי איכותי בריא לגוף? 7.האים אני יכול לשים כול סוג של כתר על שתל טיטניום? 8.לאחר ריפוי של השתל והשיקום האים אני ארגיש משהוא מוזר הפה,כלומר לחץ בלסט הרגשה של גוף זר? 9. מה ההשפעה על איזור העקירה מבחינת החניכיים האים עלולה להיות שיניו בצורת החניכיים עקב "קריסה" של העצם או אחר מה הפרוצדורה למנוע זאת? אשמח לתשובות לשאלות בתודה יגאל

שלום יגאל אשיב בקצרה לשאילותיך 1. לאחר עקירה יש אפשרות לתזוזת שיניים שאינה יכולה להיצפות מראש. 2. רצוי כיום למלא את מכתשית העקירה בתחליף עצם שיזרז צמיחת עצם חדשה באתר העקירה. 3. לא הרבה רופאים הם בעלי נסיון בשתלי זירקוניה. ככלל שתל זירקוניה מתפקד כמו שתל קונבנציונלי אחר. יתרונותיו הם בעיקר באזור האסתטי. 4.מרבית שתלי הטיטניום כיום איכותיים וההבדל האמיתי הוא ביד המשתיל.. 5.שתל הוא פתרון ארוך טווח- למעלה מ-10 שנים. 6.הכל תלוי בסוג הנגע שצריך להשתקם והאם יש כוונה לשים שם שתל או לא.רוב תחליפי העצם מתפקדים היטב. 7.בהחלט כן. 8.ההרגשה היא לגמרי טבעית. 9.יש לעיתים לבצע בנוסף להשתלת העצם גם השצלת חניכיים על מנת לא לגרום למראה של שיניים ארוכות..

מנהל פורום שתלים דנטליים