רגישות יתר לרעש/תדרים גבוהים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

04/01/2011 | 19:47 | מאת: מאיר

מזה כשבועיים שאני סובל מרגישות יתר לתדרים גבוהים ואולי אף לרעש בכלל. הרגישות מופיעה בעיקר בעת שמיעת מוזיקה באוזניות ושמיעת מוזיקה בכלל. אני מניח שאפשר להשוות את ההרגשה ללחץ באוזניים שמופיע בעת טיסות, אם כי זה לא בדיוק זה והרבה יותר מעצבן. העניין מאוד מלחיץ אותי בתור מוזיקאי ובתור אחד שלא יכול לחיות בלי מוזיקה באופן כללי. עד לפני חצי שנה בערך (ולמשך של כמה חודשים) הייתי חשוף למוזיקה בעוצמות גבוהות (בחדרי חזרות) אבל מאז לא היתה חשיפה חריגה לעוצמות גבוהות של רעש. הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה הווליום באוזניות שאני שומע, שיכול להיות די גבוה לעיתים. האם קיימת בדיקה שתאשר בוודאות שנוצרה או לא נוצרה פגיעה עצבית או היפראקוזיס בפרט? האם בכלל לפנות לבדיקה כזו בשלב זה? בעוד יומיים אני עובר בדיקת שמיעה שכוללת גם בדיקת סימפנומטריה. האם בדיקה זו יכולה להעיד על פגיעה מסוג זה או שרק על פגיעה כללית בשמיעה? כמה דברים שאולי ראוי לציין: לפני כחודש עברתי טיפול קצר בנרות הופי למטרת ניקוי ולפני שבועיים התחלתי ליטול היפריקום בכדי לטפל במשהו שלא קשור לדיכאון/חרדה - לפני יומיים הפסקתי את הטיפול מחשש שאולי זה השפיע על מערכת העצבים קצת יותר מדי :) אני יודע שאני נשמע קצת פסיכי ולחוץ. השמיעה היא משהו שאני לא מוכן להתפשר עליו וזה ללא ספק משפיע עלי. אודה לך מקרב לב על כל עזרה או יעוץ בנושא. אגב, מאוד נהנתי לקרוא את התגובות שלך עד עכשיו :)

04/01/2011 | 21:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. לא ניתן לאבחן היפראקוזיס דרך האינטרנט... כמובן שבדיקת השמיעה חשובה אבל היא לא ספציפית לנושא רגישות לרעשים. בכל מקרה אם היא תהיה תקינה כבר 50% רגיעה... לפחות אצלי. 2. שימוש בנרות הופי הוא דבר מיותר. אני לא רוצה להיות גסת רוח ולכתוב את כל מה שיש לי באמת לאמר על שרלטנות. 3. היפריקום יכול להרגיע באופן כללי אבל לא לגרום לתופעות, כך שאני לא רואה קשר לרגישות עצמה, אבל אפילו מתפתה להעזר בהיפריקום כדי להרגיע :) 4. ככל שתפחד יותר - תרגיש יותר את הרעשים ותסבול יותר. זהו רמז גס כפיל לגישה העומדת בבסיס טיפולי TRT להיפראקוזיס ולטיניטוס - כלומר חייבים לשנות את החשיבה (לא להתעלם אלא להבין). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/01/2011 | 23:10 | מאת: מאיר

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס