אדנומה בכבד?

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

29/12/2012 | 13:55 | מאת: Stav1708

שלום רב! בת44 לאחר אירועי tia אבלציה בלב בשל רפרוף פרוזדורים ונשאית של הגנים:pt20210, factor5 lieden, mthfr. נוטלת על בסיס קבוע :פראדקסה 150 מג פעמיים ביום,קרדילוק 5מג ויטמין d וטריקרדיה. בבדיקת סיטי בטן כתוצאה מכאבי בטן לא חולפים נמצא ממצא בכבד בגודל של כ2 סמ הערכה היא :אדנומה(נשללה כל אפשרות כי הממצא הוא משהו וסקולרי עי מיפוי באמצעות כדוריות אדומות ו mri כבד, למעשה הבחנה שזה כנראה אדנומה עי mri ) ברור שלקיחת ביופסיה לא באה בחשבון בשל מצבי הבריאותי. לשאלתי האים מעקב של us מספק? כעת נמצא ממצא בשד שהוגדר כ birads 3, שנראה בממוגרפיה ולא בus וההנחיה לממוגרפיה בעוד חצי שנה. האים יש קשר בין שני הממצאים? האים להמתין חצי שנה לממוגרפיה חוזרת או להתעקש על ביופסיה? בברכת המשך יום טוב ותודה על תגובתך.

יום טוב.לשאלתך הראשונה מעקב אולטראסאטנד מספק .אך יש לבצע סיטי מדויק או MRI לקבוע מדדים מדויקים כבסיס במידה ויחול שינוי באולטראסאונד.ולחזור אחת לחצי שנה על אולטראסאונד.אנני מביןמדוע לא ניתן לבצע ביופסיה מהכבד בהנחית אולטראסאונד לפי המצב שתץיארת ניתן לבצע צריך רצון מיצדך ! . לגבי הממצא בשד אנא חיזרי על ממוגרפיה וכן על ביופסיה ובמידת הצורך אנא הוציאי ממצא זה שנמצא בשד גם אם הוא שפיר במידה שאפשר ותעמדי בניתוח . נראה שאין קשר בין שני הממצאים אך רק לאחר ביופסיה של שניהם ובירור פתולוגי מעמיק ניתן לדעת .

מנהל פורום סרטן הכבד