נגישות
נגישות

גידול שפיר בכבד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפול הורמונלי חלופי לנשים

הטיפול נועד למנוע תסמינים כמו גלי חום, הזעות לילה ויובש בנרתיק. מתי מומלץ לקחת את התרופה? מהן תופעות הלוואי? מדריך מקיף בסדרה: מדריכי תרופות נפוצות הטיפול ההורמונלי החלופי לנשים בגיל המעבר מיועד למנוע תסמינים כגון גלי חום, הזעות לילה ויובש בנרתיק, הנגרמים מהירידה ברמות פרוגסטרון ואסטרוגן ומהווים פגיעה משמעותית באיכות החיים של האשה. טיפול הורמונלי חלופי אינו מומלץ כיום למניעת מחלות כרוניות כגון מחלות לב ואיננו מומלץ כקו ראשון לטיפול בדילול עצם. הטיפול ההורמונלי המשולב, לרב, מכיל נגזרות של אסטרוגן ופרוגסטרון. אצל נשים שעברו כריתת רחם, הטיפול ההורמונלי החלופי הוא טיפול באסטרוגן בלבד. לכתבה בנושא אנטיביוטיקהלכתבה בנושא משככי כאבים - נוגדי דלקת שאינם סטרואידיםלכתבה בנושא משככי כאבים - דיפרוןלכתבה בנושא משככי כאבים - פארצטמוללכתבה בנושא תרופות לאין אונותלכתבה בנושא גלולות למניעת הריוןלכתבה בנושא...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לגידול שפיר בכבד

ביופסיית כבד - תמונת המחשה
ביופסיית כבד מדריך בדיקות רפואיות: מהי ביופסיה? מה ההבדל בין סוגי הביופסיה השונים? מה הסיכונים הכרוכ...
ללמוד עוד על גידול שפיר בכבד
טיפול הורמונלי חלופי לנשים-תמונה

הטיפול נועד למנוע תסמינים כמו גלי חום, הזעות לילה ויובש...

מאת: מגר' עינת...
21/12/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגידול שפיר בכבד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גידול שפיר בכבד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום. שאלה לגבי המנגיומה. מקווה שתענה. לפני חודש טסתי ליוון. מלפני הטיסה החלו כאבי גב עזים שהמשיכו לאורך כל הטיסה וקצת אחריה. התפתלתי על הרצפה (כשהיתה רצפה). כשחזרתי ביצעתי בדיקה דם ו3 מדדים הצביעו על בעיה בכבד. אולטרהסאונד הראה חשד להמנגיומה. 2 גידולים בגודל 1.5 ס"מ. בעבר עברתי תאונה והיו לי קרעים עמוקים בכבד. בריא היום ומרגיש טוב. הכאב לא חזר. יש קשר בין הדברים? יש מה לעשות? לשנות שגרת היוםיום? כדי לשמור על הכבד? *נהגתי לשתות הרבה אלכוהול ולעשן. עכשיו הרגעתי. תודה !

המנגיומה הינו גידול שפיר בכבד אשר לא גורם לתסמינים במרבית המקרים(לעיתים רחוקות כאשר המנגיומה גדולה מאוד יכולה ללחוץ על איבר אחר ולגרום לתסמינים) . לגידול אין פוטנציאל להפוך להיות ממאיר. קרוב לוודאי שמדובר בממצא אקראי בסונר בטן וללא קשר לכאבי הגב

שלום רב, לאחרונה בעקבות אי נוחות כלשהי בבטן, ואחרי בדיקות אולטרסאונד, CT, mri ושתי ביופסיות, התברר שיש לי בכבד בצד הימני אדנומה מסוג fnh בגודל 8-9 ס"מ. הרופא מנתח ממליץ להסיר אותה בגלל גודלה, ועל מנת שלא תתפזר. הוא מציע ניתוח של פתיחת בטן. שאלתי היא אם בכלל כדאי לעשות ניתוח(מרגישה די טוב), ואם ישנו טיפול אחר או שאולי הגידול יכול להיעלם מעצמו. אני בת 52 ובשנתיים האחרונות כבר לא מקבלת מחזור. במידה וצריך לנתח, האם עדיף ניתוח של פתיחת בטן שייקח כשעתיים על פי הרופא, או ניתוח לפרוסקופי שייקח יותר מארבע שעות? תודה רבה ובכבוד רב, איריס

שלום איריס הנושא הזה מאוד עדין כדי להבדיל בין fnh לבין אדנומה ולבין גידולים ממאירים של הכבד, יש לבצע הערכה מקיפה, שכוללת גם MRI עם חומר ניגוד מיוחד. הברור חשוב משום שאם חושבים שמדובר רק בFNH אז אין צורך בניתוח

לדר' שדות, שלום תודה על התייחסותך. המקרה שלי אכן היה קשה לאבחנה בין אדנומה ו fnh אך עשו לי את כל הבדיקות, ואני מצרפת אותן כעת, בתקווה שתוכל לעזור לי. הם החליטו שהגידול הוא אדנומה מסוג fnh או שילוב ביניהם. אני מאד חוששת מניתוח כזה והרגשתי הפנימית היא שאולי אפשר להימנע מניתוח, אף על פי שלפעמים מרגישה משהו בצד ימין למעלה בבטן אך לא ברמה שמפריעה לתפקודי. בנוסף אני חולת קרוהן ברמיסיה ומקבלת גם צינטרוייד לבלוטת התריס. לחץ דם די נמוך. מצרפת את תוצאות mri וביופסיה. תודה רבה איריס מ.

שלום רב, בשנת 2009 גילו לי אדנומה בכבד בגודל של 4*4 ומאז אני במעקב ואין שינויים מהותיים. אתמול עשיתי בדיקת us במכון מור והופעתי לשמוע שלא רואים שום ממצא. האם ישנם מצבים בהם אדנומה נעלמת? (בדיקה אחרונה שעשיתי הייתה ב2014). תודה מראש.

לא תמיד אפשר לזהות ב-US . התייעצי עם מומחה למחלות כבד על צורך בהמשך ברור כן/לא

12/02/2014 | 14:02 | מאת: שיר
מתוך פורום מחלות כבד

שלום אני בת 45 בריאה בדרך כלל לאחר ביופסיה גילו אצלי אדנומה בכבד בקוטר 2.5 יש לציין כי אינני נוטלת גלולות ולא לקחתי בעבר.האם יש מקום לדאגה? האם יש צורך להסירה בניתוח (מועמדת לעבור ניתוח הסרת כיס מרה) האם ניתן לדעת אם יכול לעבור התמרה ממארת?

אין צורך בדאגה.אין צורך לכרות אלא מעקב בלבד. בגודל כזה הסיכוי להתמרה נמוך מאוד.