חשד לכולנגיוקרצינומה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/04/2019 | 01:07 | מאת: מירי

דר׳ שנירר שלום רב, דוד שלי בן 77 ירד לאחרונה במשקל, אדם מאוד נמרץ ואנרגטי חרף גילו מתלונן על חולשה כללית, ירידה בתיאבון, עם סימני צהבת וגרד בכל הגוף. בבדיקות מעבדה נמצאו הערכים הבאים מחוץ לנורמה: ALKP - 281 ALT - 40 AST - 38 Bilirubin unconjugated - 3 Bilirubin conjugated - 3.5 Bilirubin Total - 6.6 ESR - 74 CA 19.9 - 77.4 CEA - 1.7 בהדמיית CT מכוונת מולטי פאזית נמצא: הרחבה ניכרת של דרכי מרה תוך כבדיות CBD אינו מורחב בשער הכבד הודגם קטע של צינור ההפטי המשותף עם דופן מאוד מעובה והאדרה מוגברת. הממצא בולט יותר בשלב מאוחר. ממצאים חשודים לכולנגיוקרצינומה מומלץ המשך בירור בבדיקה אנדוסקופית. אודה מכל הלב לעצתך כיצד לפעול. בברכה, מירי

מצטער לשמוע אכן יש לבצע מה שנרשם בבדיקה לבצע אבחנה ,ביופסיה מהאזור וטיפול בהתאם

מנהל פורום סרטן הכבד