אבחון גסטרו למעי רגיז או מחלה דלקתית

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/07/2018 | 19:24 | מאת: אמא

נסה לקצר, בני לפני שנתיים לא הרגיש טוב, ירד במשקל וסבל משילשולים, באיזה שלב עלה לו החום והגענו לאשפוז עם חשד לקרוהן' CRP גבוהה ובאולטרסאונד יצא עיבוימע דק וגס. בעקבות כך נעשתה בדיקת קולנוסקופיה שיצאה תקינה וMRE שגם יצאה תקינה. בהמשך ירדו מדדי הדלקת אבל כאבי הבן המשיכו , שמנו לב שכאשר הוא אוכל מוצרי חלב הוא משלשל ולכן הפחתנו (לא לגמרי) הגסטרו חשד במע רגיז והילד קיבל תרופה בשם LORMX 2 כדורים פעמיים ביום למשך שבועייםץ הטיפול לא עזר והיתה לנו ביקורת ובאותו יום הילד שוב לא הרגיש טוב ולא הלכנו, שמתי לב שבשעת לחץ הכל מגבר אצלו ויש כאבי פרקים בקרסוליים ולכן עשינו עוד בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות. הילד סובל מכאבי בטן, גזים,דבר שממנו לא סבל לפני כן, לרוב שילשולים אבל גם התקפי עצירויות , נפיחות בבטן. רציתי לדעת האם אכן מדובר במעי רגיז ? האם עפ"י הבדיקות המתוארות ניתן לשלול קרוהן או מחלת מעי ולהיות רגועה. הילד מסרב להבדק וממש סובל. תודה מראש למעט הסבר והכוונה מה עלי לעשות

07/07/2018 | 22:10 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום במידה וכל הבדיקות תקינות, סביר להניח שלא מדובר במחלת מעי דלקתית ממליץ לחזור על אולטראסאונד מעי ובדיקת קלפרוטקטין בצואה לאישור האבחנה

מנהל פורום מעי רגיש