ירידת משקל עם מעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/10/2017 | 14:03 | מאת: אורן

שלום אני בן 39. מגיל 20 מסוף הצבא ידוע על מעי רגיש הסתדרתי איתו עם משקל יציב ונמנעתי כל השנים ממוצרי חלב, קטניות, חריף ועוד.. לפני שנתיים חלה החמרה עם יותר רגישות בבטן . ולפני שנה התחלתי לרדת במשקל ירדתי 4 קילו בשנה מ 57 ל 53 ה BMI-= . 16.5 יורד כעת בערך 300-500 גרם בחודש. קולונוסקופיה לפני שנתיים תקינה לחלוטין. CT תקין לחלוטין לפני חצי שנה בדיקות דם תקינות לחלוטין המוגלובין 14 CRP בחלק התחתון של הנורמה וכו'. בדיקת צואה קלפרוטקטין 40 ואחרי חצי שנה 120 ובאחרונה 70 הרופא אמר שזה בטח חסר משמעות. רציתי לשאול 1. אני לא עושה כמעט ספורט וחי את אותו אורח חיים. בבדיקה עם דיאטנית מסתבר שהעלתי את כמות הקלוריות מכ 1500 קלוריות ביום שהייתי אוכל בעבר והייתי יציב איתם לכ 1700 ביום שיורד איתם 300 גרם בחודש. הדיאטנית אומרת שזה מוזר כי אני לא משלשל ביום יום אלא אחת לכמה שבועות. האם זה תקין שלמרות שהעלתי את הקלוריות אני יורד במשקל? מה יכול לגרום לזה? 2. האם מחסור בויטמינים שנובע מתזונה דלה יכול לגרום לכך שצריך יותר קלוריות בשביל לעלות במשקל כי אולי הספיגה נפגעת? תודה רבה

28/10/2017 | 20:15 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום במידה והמשקל יורד והתזונה נשמרתאו עולה, ויש צריכה קלורית מספקת, יש מקום לבירור פנה לגסטרואנטרולוג

מנהל פורום מעי רגיש