תזונה לפעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/11/2011 | 16:43 | מאת: עדנה

שלום , אילו תופעות או תסמינים יש למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס? איזו תזונה מומלצת למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס? תודה רבה על כל התשובות

02/12/2011 | 12:14 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום הסימנים העיקריים ליתר פעילות בלוטת התריס הם: הרגשת דפיקות לב, עצבנות, הזעה, פעילות מעיים מוגברת, הרגשת חום, הפרעות במחזור. העליה בקצב חילוף החומרים מתבטא בעליה בתיאבון ובאכילה אך ירידה במשקל (אנשים הממעטים לזוז, יעלו במשקל). רעד שרירים, חולשת שרירים. בילדים תתכן הרטבה לילית, חוסר ריכוז וירידה בלימודים, הפרעות התנהגות, חוסר יכולת לישון וגדילה מהירה. במבוגרים הפרעות בקצב הלב. בבדיקות מעבדה : TSH רמתו נמוכה מאוד פחות מ- 0.01, T4 , T3 חפשיים גבוהים, מציאות נוגדנים נגד בלוטת התריס: אנטי מיקרוזומל ואנטי TPO . תזונה:מומלץ לצרוך בשפע: ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים (משפחת המצליבים), פולי סויה, בוטנים, זרעי פשתה, דוחן, תרד ולפת – בצורתם הטרייה. מזונות אלה נחשבים גויטרוגניים – מעכבים את ספיגת היוד בגוף – ולכן הם מסייעים בבלימת פעילות היתר של בלוטת התריס. מנגד, רצוי להימנע ממוצרים המכילים יוד (אצות ים, מלח ים, ועוד). יש הנוקטים בגישה שיש להמנע למשך 3 חודשים גם ממוצרי חלב ולהימנע מחומרים מעוררים כמו קפה, תה, ניקוטין ומשקאות קלים. לבריאות ובהצלחה אביטל

13/08/2019 | 14:44 | מאת: דנה

מה לגבי גלוטן או ביצים במצב של היפר?

מנהל פורום תזונה טבעית