קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/12/2009 | 12:08 | מאת: מורן

לפי אתר בריאות כללית כתוב כי המחקרים החדשים מראים כי ההפרעה לסידן מינורית והיתרונות עולים על חסרונות. כתוב שיש נוגדי חימצון. שזה טוב לאחר פעילות גופנית... מה דעתך האם זה קישקוש ושילמו לכותבת או שזה מחקרים אמיתיים

04/12/2009 | 15:49 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, אני דווקא חושב שהנזק עולה על התועלת...! להלן נזקי השוקולד: א. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין - סם ממכר. גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן), אצירת נוזלים (אובדן אשלגן). בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. קפה עלול לגרום לפגמים מולדים בעובר. • חומצה אוכסלית (קיים גם בקפה ובתה) - מפריע לספיגת הסידן ועלול לגרום לאבנים בכליות (רוב האבנים בכליות הן מסוג "אוקסלאט"). • תיאוברמין - נגזרת של קפאין עם השפעות דומות • שומן רווי - מעלה כולסטרול, טריגליצרידים • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - עלול לגרום למשקעים סידניים בשד. בנוסף, השוקולד גורם לאקנה, השמנה, צרבת, עצירות (!!!), מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד. עכשיו את תחליטי את זה כדאי. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית