שאלה בנוגע להקרנות DNA

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/12/2016 | 19:58 | מאת: רן

שלום רב, אני פונה בשם אבי. אבי בן 77 עם מחלות רקע של סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, הפרעות קצב וCVA (לפני כ-10 שנים). לאחרונה אובחן עם סרטן מסוג non small cell קרצינומה (כנראה אדנוקרצינומה). בראשו נמצאו 3 גרורות ודאיות והרביעית מוטלת בספק (יתכן מנינגיומה) בגלל הבצקת סביבה הוחלט להקרין את כל ארבעת הממצאים בשיטת SRS, עוד חשוב לציין כי לאבי אין שום סימנים לפגיעה נויירולוגית ו/או תפקודית. שמענו שבארה"ב קיים טיפול קרינה בפרוטונים שאמור לפגוע בDNA של הגידול והינו מדוייק יותר. האם ייתכן שמדובר בטיפול מדוייק יותר והאם אפשר להניח כי טיפול זה יעיל יותר עקב כך? מה לגבי תופעות הלוואי - האם הן חמורות יותר מאלו של ה-SRS או פחות? האם הטיפול מומלץ במקרה שלנו? תודה מראש על התשובה

10/01/2017 | 00:30 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, הטיפול בפרוטונים עדיין לא קיים בישראל למיטב ידיעתי. בשלב זה הטיפול בפרוטונים עדיין לא מקובל בגרורות למח. הוא יותר מקובל בדברים מאד ספציפיים כמו גידולים בילדים, סרטן ערמונית ועוד אבל גם שם לא הוכח יתרון חד משמעי על קרינה רגילה (שמבוססת על פוטונים). אני לא יכולה לומר לך לגבי תופעות לוואי. הטיפול ב-SRS הוא מאד מדוייק לגרורות עם מיעוט תופעות לוואי וזמין, ולכן הייתי מציעה שאביך יקבל אותו כמומלץ. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה