סרטן ריאות גרורתי.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/02/2011 | 02:19 | מאת: בן דואג

שלום רב, לםני שנה אובחנה אימי כחולת SCLC. עברה 5 טיפולים סיספחיטין+אטופוסיד (מתוכם 2 עם קרבופלטין בעקבות פגיעה בכליה), ו6 טיפולי אוםוטקאן. לאחר הטופוטקאן, המשיכה המחלה להתפשט על כן קיבלה טיפול אחד באדריאמיצין, אולם הטיפול גרם לקריסה של הגוף. לאחר שיצאה מזה קיבלה 6 טיפולים של ג'ימזאר, וכעת הופיעו גם גרורות בכבד. התחילה סבב נוסף של טיפולים בטקסול. שאלותי הן: א. כמה טיפולים כיממוטרפיים עוד ניתן לתת לה? (למיטב הבנתי ניתן לתת עד גבול מסויים כיוון שהגוף סופג ריעלים?) ב. לאור הממצאים שלמרות הטיפולים המחלה מתפשטת וישנן גרורות בכבד, האם ניתן לעמוד בממוצע כמה זמן עוד נותר? ומה ניתן לעשות במידה והכימו הנוסף לא יהיה יעיל? תודה ויום טוב.

13/02/2011 | 22:15 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב לשאלתך הראשונה - הגבול הוא אינו מוחלט אלא אינדיבידואלי, ולכן השאלה הספציפית לגבי אימך צריכה להיות מופנית לרופא המטפל שלה. גם השאלה השניה צריכה להיות מופנית לרופא המטפל. אומר רק שנראה שאימך מיצתה את רוב הטיפולים הקיימים. בוודאי שאין מקומי להתנבא לגבי תוחלת חייה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה