גרורות סרטניות בכבד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן כליה: פרדיגמה טיפולית חדשה - תקווה גדולה

סרטן כליות היא מחלה שמתקדמת אט אט, ללא תסמינים. בשלבים מתקדמים, המחלה שולחת גרורות - ואינה ניתנת לריפוי. בשנים האחרונות, ההתקדמות הרפואית והטכנולוגית הביאה לפיתוח טיפולים חדשניים מאריכי חיים. סקירה מקיפה בכל שנה מאובחנים בישראל כ-800 מקרים חדשים של סרטן כליה. כ-25% ממקרים אלה יאובחנו בשלב גרורתי (כ-200 מטופלים בממוצע בשנה). מכיוון שהגידול מופיע בחלל הבטן, הוא עלול להגיע לממדים גדולים, מבלי שהחולה ירגיש בכך. ככל שהגידול גדול יותר, יש סיכוי גבוה שישלח גרורות מרוחקות. לתאי סרטן הכליה יש יכולת חדירה והיצמדות לאיברים רבים ושונים בגוף. לרוב, הגרורות יופיעו בבלוטות הלימפה, בריאות, בכבד, בעצמות וברקמות רכות. פעמים רבות, הגרורות יימצאו במקרה, במהלך הדמיות שונות, כגון: אולטרסאונד או צילום חזה (שנערך עבור ענין רפואי אחר). תלונות על תסמינים כגון: דימום בדרכי השתן, כאבי בטן, ירידה במשקל או מישוש גוש במותן - צריכים לעורר את חשדו של הרופא המטפל.   ככל שהגידול גדול יותר, יש סיכוי גבוה שישלח...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לגרורות סרטניות בכבד

סרטן הכבד - תמונת המחשה
סרטן הכבד המלצותיהם של חברי ועדת סל התרופות לשנת 2019 הוגשו היום. גם השנה, בדומה לשנה שעברה, נכנס...
ללמוד עוד על גרורות סרטניות בכבד
גידול נוירואנדוקריני: סקירת טיפולים מקיפה-תמונה

הסיכוי לחלות בגידול אנדוקריני קלוש ביותר - וקשה מאוד לאבחנו...

מאת: ד"ר שנירר...
09/03/2017
סרטן כליה: פרדיגמה טיפולית חדשה - תקווה גדולה-תמונה

סרטן כליות היא מחלה שמתקדמת אט אט, ללא תסמינים. בשלבים...

מאת: ד"ר דוד סריד
08/11/2018
סרטן השד: שאלות ותשובות-תמונה

מניעת סרטן השד, הטיפול בו, ההחלמה והחיים אחרי ניתוחים...

מאת: מערכת zap...
17/05/2010
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת-תת-שלמה-של-המעי-הגס-Subtotal-Colectomy - תמונה
כריתת-תת-שלמה-של-המעי-הגס-Subtotal-Colec...
כיצד מתגלה סרטן מעי הגס? סרטן המעי הגס יכול...
גידולים ממאירים בכבד - תמונה
גידולים ממאירים בכבד
גידולים ממאירים של הכבד יכולים להיות...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגרורות סרטניות בכבד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גרורות סרטניות בכבד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לרופאים היקרים שלום רב, שמי דן, אני סטודנט לרפואה, אשמח אם תוכלו לייעץ בנוגע לקרובת משפחה שאינה מתגוררת בארץ, בת 55, חולת סרטן שד מסוג ductal carcinoma, אובחנה לפני כ- 5 שנים, כשהסרטן הנ"ל כבר מפושט ושלח גרורות לעצמות ולכבד, חיובי לקולטני ER ו-PG. טופלה בטמוקסיפן משולב עם זומרה, עם הטבה משמעותית ונסיגה של המחלה, עברה כריתת שחלות בילטרלית. לאחר כשנה וחצי הטיפול הוחלף לאירימידיקס, בעקבות הרעה במצבה ואז המחלה שוב נכנסה לרימיסיה. לאחר שנה בטיפול הנ"ל, הוחלף לפסלודקס למשך כשנה. לאחר כארבע שנים במצטבר של הטיפולים הנ"ל, לפי דברי האונקולוג, מיצתה את הטיפול ההורמוני והחלה בטיפול כימותרפי -כדורי XELODA. הטיפול האחרון הוכח כיעיל עד לפני מספר שבועות, כשלפתע חשה ברע, ולאחר מכן ביצעה בדיקות דם ואולטראסאונד - בבדיקות דם: הפרעה קלה באנזימי כבד ועלייה של בילירובין פי כמה מהנורמה (ללא צהבת וללא גרד), כמו כן באולטראסאונד - כבד מוגדל, עם ריבוי גרורות עד לגודל של 4 ס"מ, חשד ליתר לחץ דם פורטאלי וחשד לנוזל חופשי בכמות מינימלית, בבטן. הרופאים הפסיקו את הטיפול האוראלי ב-XELODA ומסרבים לבצע טיפול כימותרפי משולב, ורידי, בטענה שהבילירובין גבוה, והטיפול עלול לגרום לכשל כבדי. כרגע מקבלת הפטופרוטקטורים ותרופות משתנות. א. האם רמת בילירובין גבוהה פי כמה מהנורמה, והפרעה קלב באנזימי הכבד מהווה קונטרה אינדיקציה מוחלטת למתן טיפול כימותרפי ורידי? אם לא - אילו תרופות ניתן לשקול. במידה וכן - האם יש אלטרנטיבות אחרות לטיפול? ב. האם יש דרך יעילה לגרום להורדת הבילירובין בדם, כדי שהחולה תוכל לקבל את הטיפול הכימותרפי? ג. האם ניתן לחזור לטיפול ההורמונלי שבעבר הוכיח את עצמו או אולי לשלב עם הטיפול הכימותרפי? ד. בכל מקרה, בהתחשב בכל הנסיבות, ובעובדה שהחולה הרגישה טוב לאורך 5 השנים האחרונות, ולא היו ביטויים קליניים מובהקים למחלתה, האם יש ביכולתיכם לתת פרוגנוזה לחולה כזאת (מינימום-מקסימום) ? תודה מראש, והרבה בריאות

היי דן, לצערי אין לנו כרגע בפורום אונקולוג בבריאות, דינה

בן 65 .לפני כ-14 שנים חליתי בסרטן הרקטום. בהמשך הופיעו גרורות בכבד ובריאות. עברתי הקרנות וטיפול ביולוגי כימי ותמיד נותחתי ומזה כשש שנים נקי מגרורות.בבדיקת דם שגרתית (בעיקר לסמנים) ומאחר והפרוטאין אצלי מאז גלוי הגידול נמוך מהנורמה (האלבומין תקין) -המעבדה הרחיבה את הבדיקה ונמצא (היום התקבלה התוצאה שיש חשד למקטע בבדיקת immuno ep serum. כתוב בחשד קליני מומלץ לעקוב תוך 3-6 חודשים. אני מרגיש טוב כל מדדי הדם בספירה תקינים. עשרה ימים לפני הבדיקה קבלתי חיסון לדלקת ריאות (המלצת שגרתית של הקופה). שאלתי האם יכול להיות קשר לסמיכות החיסון ?

לא ידוע לי על קשר כזה.

תודה על התשובה המהירה

עברתי ניתוח וויםל בה נכרת ראש לבלב חלק מהקיבה תרסריון כיס מרה לפי פרוטוקול משרד הבריאות היתיי אמור להתחיל לקבל תרופה מונעת בשם גליבק ורק לאחר שנה וחצי החחלתי לקבל את התרופה במינון של 400 וכעוד שלושה חודשים לאחר סי טי התגלו גרורות בכבד והתחלתי לקבל גליבק במינון של 800 אני במצב חרדה האם אפשר לצאת מהמחלה

גליבק הוא טיפול הבחירה בגיסט גרורתי. בדיקה גנומית לגבי סוג המוטציה ומיקומה בגן יכולה לעזור בהתאמת מינון או תרופות אחרות. במקרים בהן לא בוצעה בדיקה גנומית אם הרושם של הרופא/ה המטפל/ת שהטיפול בגליבק 400 אינו יעיל מקובל לעלות למינון כפול. בהצלחה!

שלום, חמי, בן 60, סבל מכאבים ואי נוחות בבטן והופנה לבית החולים. כרגע רואים גרורות בכבד אבל לא ברור המקור לאחר ct, יש חשש לכל מערכת העיכול, ממתינים הביופסיה שתתבצע בהקדם. בבדיקות הוא אובחן ברמות המצויינות לנ"ל , האם בהכרח מדובר בגידול סרטני או שמא על סמך רמות אלו ישנן מחלות נוספות שאפשריות דוגמת שחמת הכבד וכו'?

לאור הדברים ששלחת יש לבצע ביופסיה מהכבד . ובהתאם לתשובה מה ביופסיה לפעול בהמשך .

פורומים בנושא גרורות סרטניות בכבד
פורום סרטן השד
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות בנושאים הנוגעים לסרטן השד, כגון: הקרנות, כימ...
פורום אונקולוגיה גינקולוגית
פרופ' אלון בן-אריה ישיב על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממא...
פורום סרטן ריאה
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לסרטן הריאה, וביניהם...