החמרה סרטן ריאה עם תהליך באדרנליים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/08/2017 | 15:05 | מאת: MMME

שלום דר', אבי חולה סרטן ריאות מסוג אנדורקצינומה שלב 4 nsclc תאים לא קטנים. עם גרורות לראש עבר ניתוח בראש בינואר האחרון מאז בכל חודשיים מגלים 2 נק' חדשות בראש עבר 9 הקרנות של RSS לנק' בראש . טופל באופטיבו למשך 8 ח' לריאות . אך לאחרונה יש החמרה בריאות- טופל בהקרנות לדופן הריאה 5 ימים ברצף. והקרנה אחת לצלעות 6 ו-7 שראו שהתהליך נוגע בהם. בסיטי האחרון מ 14.8.17 מצ"ב חלה החמרה בריאות. ישנם תהליכים חדשים ב2 האדרנליים. כעת הוא מאוד חלש עם כאבים חזקים בחזה. רוצים להחליף לו טיפול לקרבופלטין+VP16 למשך 3 ימים. שאלותיי הם- האם הטיפול הוא ממש קשה? שואלת מאחר שאבי מאוד חלש. האם הוכח כיעיל או שמא יש טיפול עדיף יותר במצב שכזה? מצ"ב הסיטי אחרון מ 14.8.17. (רקע-טופל ב 2014 כבר בקרבופלטין ואלימטה . לא היה יעיל ולכן הוחלף לטקסוטר אשר גרם לשיעול ואז הוחלף לAZD9291 שלא עזר ולאחר מכן לאופטיבו עד היום. האם הגיוני שקרבופלטין עם VP16 יעזור ?) תודה מראש!

09/09/2017 | 22:10 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, הטיפול הוא לא קל, לא קשה משמעותית מטיפולים שקיבל קודם (באופן כללי, קשה לדייק יותר בפורום). מעבר לכך אוכל לומר רק שיש סיכוי לתגובה לטיפול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה