גרורות לא פעילות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/01/2017 | 14:41 | מאת: סיגלית

אימי אובחנה לפני כשנה כחולת סרטן ריאה אדנוקרצינומה עם פיזור משני נרחב מאוד בכבד. עברה 6 טיפולי כימותרפיה וכיום מטופלת כארבעה וחצי חודשים בגיטוריף 40 מ"ג (בביופסיה נמצאה מוטציה egfr). הטיפולים הנ"ל הביאו לשיפור רב בכבד אך לא השפיעו כלל על הגידול בריאה שנשאר 40מ"מ בדיוק כמו בסיטי הראשון שנעשה לפני כשנה. בפט סיטי שנעשה השבוע צויין כי קיימת קליטה מוגברת בגידול בריאה ואילו בכבד נכתב שאין קליטה ושהגרורות לא פעילות. שאלתי היא מדוע הגידול בריאה לא קטן כלל ומהו הטיפול המומלץ עכשיו. האם יש מקום לשלב עם הטיפול בג'טוריף הקרנות לריאה? מה המשמעות של גרורות לא פעילות? האם ניתן לומר שהכבד "נקי" מהמחלה? תודה מראש על תשובתך

07/01/2017 | 09:34 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אי אפשר לדעת מדוע גידול או גרורה מסויימת מגיבה ואחרת לא. זו המציאות בחלק גדול מהמקרים. התגובה הטובה בכבד איננה אומרת שאין בכלל תאי סרטן בכבד. הם עדיין קיימים אבל מגיבים לטיפול שהיא מקבלת. בכל מקרה, אין בעיה לשלב קרינה עם גיוטריפ ולאור התגובה הטובה בכבד, האפשרות של הקרנה לגוש לריאה והמשך גיוטריפ נראית לי סבירה ביותר. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה