בדיקה אם בן זוג יכול גם להיות עיוור, כיו לאבא מחלה גנטית והוא עיוור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/05/2017 | 12:52 | מאת: קסניה

שלום ד"ר, אב של בן זוגי סבל מהתדרדרות ראייה עם שנים (בעשרים שנים האחרונות) עד שכרגע כבר לא רואה ובחושך לא רואה בכלל. בן זוג שלי, סיפר שלאבא שלו מחלה נדירה "חשוכת מרפא" ומחלה זו גנטי ואין מה לעשות עם המצב כרגע. בן זוג שלי לא יודע את שם מחלה אמר זה מחלה מאוד נדיר. החל לאחרונה לקחת כדורי לוטאין. והוא מעשן חפיסת סיגריות בשבועיים. הוא בן 33 והמוצא שלו מיזרחי. יש לו הרבה פעמים עיניים אדומות וקצת דומע לפעמים. 1. האם ישנה בדיקה שבן זוג יכול לעשות לבדוק האם יש לו מחלה? הוא כרגע רק עם משקפי ראייה. אם כן שמחה לדעת מה בדיקה עליו לעשות גם בשמה לועזי. 2. אנחנו חושבים להביא יחד ילד, האם ידוע על בדיקה גנטית האם בן זוג נשא? 3. מהי לדעתך המחלה? המון תודה לך דוקטור

שלום רב, יתכן ומדובר במחלה של הרשתית בשם רטיניטיס פיגמנטוזה או עיוורון לילה, הפוגעת באיטיות ברצסטורים של הרשתית. ישנן גם מחלות גנטיות נוספות אשר פוגעות בהדרגה ובאיטיות ברשתית. אצל בעלך אני ממלית לעבור בדיקת שדה ראייה (כל הסדרה) ובדיקות חשמליות של תפקוד הרשתית מסוג ERG,EOG. לא ידוע לי על בדיקה גנטית ספציפית למחלות אלו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין