אלקטרורטינוגרפיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניסטגמוס: התופעה שגורמת לעיניים לרצד

אחד מתוך כאלף אנשים סובלים מניסטגמוס – תופעה שגורמת לעיניים לנוע באופן בלתי רצוני. אנשים אלה מתקשים לראות היטב וגם הישגיהם בחיים מושפעים מהעניין. החדשות הטובות: כיום ישנם מספר פתרונות שמאפשרים להפחית באופן משמעותי את הבעיה ניסטגמוס, או בעברית ריצוד עיניים, היא אינה תופעה נדירה. אחד מאלף נשים וגברים סובלים מהבעיה, אשר עלולה להיגרם מסיבות שונות. ד"ר עורואה נאסר, מומחה למחלות עיניים, מפרט לגבי הגורמים, התסמינים ודרכי הטיפול. מה זה ניסטגמוס? ניסטגמוס (ריצוד עיניים) הוא מצב שבו העיניים נעות באופן לא רצוני וללא שליטה. העיניים יכולות לנוע בצורה אופקית, אנכית או בצורה מעגלית. ניסטגמוס מופיע לרוב בשתי העיניים ויכול להשתנות בתדירות ובטווח התנועה בהתאם לסיבה. בנוסף, הוא יכול להשתנות בתדירות ובטווח התנועה, בהתאם לכיוון המבט של העיניים או למיקום הראש. מסיבה זו, חלק מהמטופלים מאמצים מנח ראש ספציפי על מנת להאט את הניסטגמוס.  מה גורם לניסטגמוס? המוח שלנו הוא זה שאחראי על תנועת העיניים. אם יש בעיה כלשהי במרכז...
ללמוד עוד על אלקטרורטינוגרפיה
ניסטגמוס: התופעה שגורמת לעיניים לרצד-תמונה

אחד מתוך כאלף אנשים סובלים מניסטגמוס – תופעה שגורמת לעיניים...

מאת: ד"ר עורואה...
09/02/2022
מפגיעה בראייה ועד לעיוורון: הנזקים העלולים להגרם כתוצאה ממחלות עיניים בגיל הילדות-תמונה

מחלות עיניים שונות שמתרחשות בגיל הילדות עלולות לגרום לפגיעה...

מאת: עמותת לראות
15/12/2019
רטיניטיס פיגמנטוזה: יש אור?-תמונה

רטיניטיס פיגמנטוזה היא מחלת תורשתית, הכוללת פגיעה ניוונית...

מאת: ד"ר הדס...
29/06/2015
ראייה: בדיקה אלקטרופיזיולוגית-תמונה

הראייה שלכם הולכת ונחלשת? במקרים מיוחדים, לא די בבדיקות...

מאת: ד"ר הדס...
21/12/2016

אלקטרורטינוגרפיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ראיתי מאמר של בית חוחים, לגבי בדיקת סמנים pca3 , t2 erg, הם בדיקות בעל ערך למי שכבר עבר בדיקת 4k. או שזה מיותר. ולא מוסיף מידע לגבי סיכויים להמצאות סרטן ערמונית. אם צריך אחפה עושים?

אין מחקר שבדק מה התועלת של הבדיקות מעבר לבדיקת 4K. מנסיוני, אנשים מחפשיםבבדיקות את התוצאה שהם רוצים לקבל. אדם שרוצה לעבור ביופסיית ערמונית, ימשיך לעשות בדיקות עד שתחזור בדיקה שמצדיקה ביופסיה. אדם שלא רוצה לעבור ביופסיית ערמונית ימשיך לעשות בדיקות עד שתחזור תוצאה של בדיקה שמצדיקה לא לעשות ביופסיה. ככל שתעשה יותר בדיקות, כך יגדל הסיכוי שלפחות במקרה, בדיקה אחת "תשביע את רצונך".

אז איך יוצאים מהלופ הזה דוקטור? מקשיבים לאורולוג וזהו? במקרה שלי יש לי הפניה לביופסיה, אבל האורולוג התחרט וביטל אותה. בטענה שה 4קיי לא מצדיק ביופציה.

שלום, מהם ערכים תקינים לERG פוטופי? a wave 0db b wave 0db a wave 5db b wave 5db והאם נחיתות בערכים יכולה להיות קשורה לעצב הראייה?

מציע לשלב המידע ייד עם הבדיקה של הרופא הבודק. בלי זה יש יותר מידי אפשרויות.

אני בן 30 וסובל מכאבי ראש וטשטושי ראייה די קבועים (למרות שנראה לי שמתגברים אחרי אוכל, אבל לא בטוח בזה). רופא העיניים כתב: תפקוד סקוטופי תקין, פוטופי 50%. משקעי קלציום בעדשה, עכירות בזגוגית ונגעים בודדים ברשתית. וביקש שאחזור עוד כחודש לerg ו oct, בגלל עומס תורים זה עוד חודשיים. השאלה אם בנתיים לחזור לרופא משפחה לבירור על כאב הראש או שהכל קשור ולחכות לתור עיניים. והאם בכלל זה ממצא חריג או מצב נורמלי נפוץ? לחץ עיניים תקין, לחץ דם אולי מעט גבוה. בדיקות דם תקינות. בשדה ראייה לאחרונה (Sita 30_2) צמצום נזלי בעין שמאל.

בוקר טוב! בתגובה הקודמת פירטתי מעט יותר. השאלה בעיקר היא האם זה מצב נפוץ יחסית או שכדאי שאחפש את הבעיה במקום אחר... פשוט עדיין יש זמן עד התור לרופא עיניים בתודה מראש!

סליחה על הפיספוס. נשמע שזה חשוב לברר סיבות אפשריות אחרות לכאב ראש. רופא המשפחה הוא מוביל התהליך הזה.

שלום לך אני חולה במחלת rp מסוג ה-Rod Cone Dystrophy עשיתי בדקת ERG במכון מראה רמביים חיפה ואני מטופל אצל דקטור פאדל מרזוק אני רוצה לשאול האם יש תרופה למחלה שיש לי והאם יש תרופה מחוץ לישראל אני רוצה להגיע לבדקה אצלך מה מספר תלפון שלך והאם אני יכול לעשות נתוח בלזיר אני מקבל תרופה דקטור פישר מסוג opti- safe max 2 האם התרופה זאת עוזרת לעצור את המחלה והאם משבעה על מישי מעשן כי אני מעשן אני מבקש את עזרתך והלגיע אליך לבקור בבקשה תודה רבה

שלום רב, אין עדיין תרופות יעילות לטיפול ב RP. חשוב מאד לקחת בדיקת דם על מנת לאפיין את הגן הגורם למחלה. המחקר הגנטי מתפתח מאד בשנים האחרונות. OPTISAFE היא תרופה המקובלת לטיפול במחלת רשתית מסוג AMD, ואינה טיפול מקובל ב RP. ניתן ליצור קשר בטלפון 03-3741603

היי, אובחנתי כחולה לפני כ-5 שנים, ומאז לא נבדקתי או ערכתי איזשהו מעקב. אילו בדיקות עלי לעשות לצורך מעקב? בעבר עשיתי ERG, OCT ושדה ראייה. בנוסף - למי עלי לפנות? קופת חולים, בית חולים, רופא? בעבר הורי סידרו את העניינים האלו, אך כעת אני רוצה לפעול בעצמי.

אלון שלום. כדאי להתחיל ב Oct, צילום אוטופלורוסנסיה ושדה ראיה. לגבי erg חוזר, הרופא שיבדוק אותך יחליט אם יש צורך לחזור על הבדיקה - בהתאם לתוצאות הבדיקה הקודמת (יש להביא עימך). אפשר לפנות לבדיקה ליחידה לאלקטרופיזולוגיה או למחלות רשתית תורשתיות באחד מבתי החולים. יש לקבל הפניה והתחייבות קודם לכן מרופא העיניים בקופת החולים. בברכה, ד''ר נוימן.

תודה. אני מאמין שיש צורך לפנות לרופא ייעודי. האם כל רופא רשתית מתאים, או שיש לחפש התמחות/ידע ספציפי? את יכולה להמליץ על רופאים באזור ת"א/ר"ג/גבעתיים? הייתי הולך לרופא שאבחן אותי לראשונה, אבל הוא רחוק ממני, ואין לי דרך נוחה להגיע אליו.

כפי שכתבתי יש לפנות למרפאות לאלקטרופיזילוגיה או למחלות רשתית תורשתיות, בהן נמצאים רופאים העוסקים במחלות רשתית תורשתיות. יחידות אלו קיימות במרכז הארץ בבי"ח איכילוב, אסף הרופא, שניידר ותל השומר. את ההפניה לבדיקת רופא ביחידה זו ולשאר הצילומים - ניתן לקבל מכל רופא עיניים בקופת החולים.