גרורה במוח הקטן- אשמח לקבל תגובה בהקדם.תודה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/11/2013 | 11:46 | מאת: מיכאלה בר

שלום לכם,אבי היקר חולה במחלת הסרטן כשהגידול הראשוני היה בריאות, עבר ניתוח להורדת הגידול מסוג אדנוקרצינומה,ומזה כשנתיים לערך היה במעקב (PET CT, בדיקות דם וכו')באחרונה, נמצא גרורה באדרנל (בלוטת יותרת הכליה) ולאחר MRI מוח נמצא כי יש לו גידול במוח הקטן בגודל 17מ"מ, הוא אמור לעבור הקרנה ממוקדת SRS..ע"י פיזיקאי (לא ידוע..)והוא נבדק ע"י אונקולג מומחה ריאות, אך לא נוירוכירורגיה..שאלתי היא זו:1.עברו לפחות 3 שבועות מבדיקת MRI ובו הממצאים.האם יש צורך לערוך צילום MRI נוסף יום לפני ההקרנה?מה נהוג בד"כ?2. האם אבי היקר, על סמך עדויות מהשטח, היה אמור להיבדק גם על ידי נוירוכירורג במקרה זה של הממצא במוח הקטן??ומה הן סיכויי ההחלמה??תודה אשמח לקבל תגובה מכם בהקדם.רק בריאות ובשורות טובות, מיכאלה בר

בקר טוב מיכאלה, 1.הטפול בהקרנה ממוקדת=SRS מתקבל על הדעת במטרה לעצור צמיחת הגרורה שבדיון. 2.בעת בצוע הטפול מתבצעת הדמיית MRI המיועדת למיקוד הקרן על הגרורה ומאפשרת כ"כ לאתר גרורה נוספת או שינוי אחר. 3.הטפול הנוכחי איננו מונע טפול נוסף מסוג זה באם יתעורר צורך עתידי בו. בברכה

20/11/2013 | 07:45 | מאת: מיכאלה בר

ראשית כל, תודה על ההענות המהירה. שנית, האם כוונתך שבעת ההקרנה תפקיד מכשיר ההדמיה לדייק ולקלוט ממצאים נוספים במידה ויש ולפיכך לפעול בהתאם?!(ידוע לי, מה שלא נאמר לאבי ולא מהרופא המטפל אלא ע"י מכר שעוסק בתחום, כי ישנם 2ממצאים קטנים מתחת לגזע המוח-אשר לא הובא לידיעתנו, אם בכלל ראו זאת?!.. מה שמדאיג יותר...).ובנוסף, השאלה הנשאלת:האם נוירוכירורג אמור לטפל ספציפית בבעייה זו? ו...שוב תודה תודה תודה על תגובתך המהירה. מיכאלה בר

למיכאלה, 1.מידע חלקי תמיד מקשה על נתוח המצב ועל ניתוב מתאים של החולה לטפול. 2.רצוייה בדיקה ועיון ב-MRI עי נוירוכירורג. 3.גם אם הסכום יהיה טפול רדיוכירורגי יש צורך להפגש עם המומחה לרדיוכירורגיה ולדון עימו על כל הממצאים+על תכנית ההקרנה,טרם הזימון לביצועה! 4.ההחלטה המושכלת המיטבית תתקבל לאחר שני הייעוצים,בהקדם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה