עמ"ש צווארי - ייעוץ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/05/2020 | 03:03 | מאת: לינדה

ד"ר שלום, קצת רקע - בת 37 לפני כ 11 שנים ניתוח דיסקוטומי צווארי ב c5c6 לאחר תאונת עבודה. בשנים האחרונות כאבי צוואר עם הקרנה לשכמות. במקביל כאב משמעותי בכף יד ימין עם קפיצות שריר (כואבות) באזור כרית כף היד אך ללא כאב לאורך היד. (בניגוד ללפני שנים) צוואר - בוצע mri שהראה בחוליות c6c7 בלט דיסק אחורי פרא מדיאני מימין עם לחץ על השק הדוראלי. טופלתי בפיזיוטרפיה, מרפאת כאב (זריקה שעזרה לחודש, גלי רדיו שלא עזרו כלל) ולגבי היד הייתה סברה שמדובר במקביל לצוואר במשהו אחר, ולפני כשנה עברתי ניתוח התעלה הקרפלית - מאז החמרה משמעותית ביד ימין - עם דגש על כרית היד - נטייה להתנפח, קפיצות שריר/ עצב וכאבים אותם אני נוטה לתאר כאילו משהו זז בתוך כף היד. בדיעבד עכשיו נאמר לי שאולי לא היה צורך בניתוח הנ"ל ואולי הכל מהצוואר. נכון להיום - כחודשיים לאחר טיפול בגלי רדיו, ללא הטבה בכאב. ישנה החמרה משמעותית מאוד בכאבי הצוואר והיד - בעיקר מימין. EMG תקין MRI אחרון - "הודגם מצב לאחר ניתוח בגישה קדמית עם פיוג'ן של חוליות c5c6. בגובה הניתוח שארית דיסק דיפוזית עם לחץ קל על השק הדוראלי. גובה מתחת לניתוח c6c7 בקע דיסק פרא מדיאני מימין עם לחץ על השק הדוראלי, משיק לחוט, נמשך לריצס מימין לוחץ את העצב היוצא בתעלה מימין. ללא עדות לבלטי דיסק משמעותיים בשאר המרווחים שנסרקו. ללא עדות לאותות חריגים בחוט. לסיכום - מצב אחרי ניתוח בגובה c5c6 c6c7 בקע דיסק פרא - מדיאני מימין". שאלותיי - מה ניתן לעשות בכדי להקל על הכאב? לציין כי נוטלת ליריקה 75 מ"ג פעמיים ביום. ניסיתי זריקה שכאמור עזרה לזמן קצר, גלי רדיו שלא הועילו כלום, ניתוח ביד אפילו שהחמיר את הכאב משמעותית , פיזיוטרפיה.. ןלאן מפה?? האם יש מה לעשות בכדי להקל? מה פירוש ה mri האחרון? סליחה מראש על אורך הפנייה ותודה מראש

בוקר טוב לינדה, תודה על פנייתך המפורטת-המדייקת. הבעייה ברורה: *השאלה עתה האם תעזרי עי ניתוח לדיסקה הבקועה בגובה C6-C7. *לשם כך נדרשת בדיקתך-בדיקה נוירולוגית+עיון בהדמיות ה-MRI קודמות כדי לבצע השוואתן להדמיית ה-MRI העדכנית. *המלצה טיפולית באם הרשם יהיה שניתוח לא יסייע להקלת סבלך המתואר. אשמח לסייע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה