ראש כבד וסחרחורת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/03/2010 | 13:23 | מאת: מיכל

בת 44 מטופלת כשנתיים בטריטייס קומפ 5 מ"ג.כולסטרול גבוה –לא מטופל. כושר גופני ירוד מאוד.אבל פעילה(עבודה,נקיונות בבית ,התנדבות)כ-15 שעות ביממה קבוע. משקל 56 גובה 160 (עליתי כ-4 ק"ג לאחרונה לאחר ירידה של 10 ק"ג לפני כשנתיים) לאחרונה תופעה של ראש כבד מעט,לחץ בקרקפת ותחושת סחרחורת (לא כזו שהכל מסתובב יותר כמו חוסר יציבות).הרגשה של דופק מהיר אבל במדידה מראה 72. כשזה קורה יש הרגשה של רעד פנימי בגוף,חולשה ברגליים ומעין ריחוף וחוסר פוקוס. רגישות לרעש ואור. קרה אתמול אחרי עבודה מאומצת מאוד ולא עבר במשך שעתיים אח"כ. קרה לפני שעה כשאני בישיבה מוחלטת במשרד אבל עייפה מאוד.לקחתי כדור נגד כאב ראש (דקסמול +)למרות שלא היה כאב ממשי וזה שיפר את המצב....(סובלת לעיתים ממיגרנה מסוג אאורה) תופעה דומה של חוסר פוקוס וסחרחורת קורית לעיתים בהסתובבות בקניונים או חנויות. מאוד מפחיד ומלחיץ. לפני שנתיים בגלל לחץ דם ואק"ג עם צניחות ST קלות (בגלל הלחץ דם הגבוה) עשיתי סיטי לב שהיה תקין לחלוטין. מה יכול להיות שיש לי?

כמובן שלא ניתן לקבוע אבחנה מבלי לבדוק אותך. באופן כללי סחרחורת שהינה סיבובית,דהיינו תחושה שכל החדר סב סביבך עלולה להיות ממקור מוחי,תחושה כללית של חוסר יציבות לרוב איננה ממקור נוירולוגי. מאחר ואת נמצאת בקבוצת סיכון עקב גורמי סיכון וסקולרים וסיפור של מיגרנה כדאי לפנות לבדיקה עם הופעת תלונות חדשות.

22/11/2012 | 12:20 | מאת: מיכל

היי מיכל, אני קוראת את מה שכתבת וזה בדיוק מה שיש לי .מה בסוף התברר שיש לך? אם יכולה תכתבי לי למייל [email protected]

מנהלי פורום שבץ מוח