הרחבת האאורטה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/12/2012 | 15:15 | מאת: ליאור

בס"ד ד"ר נכבד, שלום רב ! הנני בן 36.6 שנים, לאחרונה במסגרת בדיקה תקופתית (ללא תלונה קודמת) בוצעה בדיקת אקו לב, בבדיקה נתגלו הממצאים כדלקמן: חדר ימין:לא מוגדל מחיצה בין חדרית: עגולה. ורידים סימיטריים מתנקזים ל-RA ורידי ריאה: מספר ורידים שנצפו 2 מתנקזים ל-LA מסתם מיטרלי: תקין ללא הצרות או דליפה. מסתם טריקוספידאלי: דליפה מזערית. לחץ בחדר ימין לפי דופלר 20ממ/כספית מסתם אאורטלי: דליפה קלה מבנה מסתםאאורטלי: דו-עלי. מסתפ פלומונרי דליפה מזערית. עורקי ריאה המשכיים: בגודל טוב עוקים כליליים מוצא קורונורי משמאל תקין. נוזל פריקרדיאלי: לא נראהקשת אאורטה: שמאלית תקינה דלפים: VSD לא נצפה ASD: לא נצפה PDA : לא נצפה לא נצפו וגטציות. הערות: אאורטה העולה 4.4 מ"מ יש הסתיידות קלה של המסתם אאורטלי.

ליאור שלום, מסתם אאורטלי דו עלי דורש מעקב קליני ואקו קרדיוגרפי תקופתי. זהו מום הלב השכיח ביותר וישנה שונות רבה בהסתמנות הקלינית. באופן כללי הזרימה על המסתם פחות סדירה ולכן ישנה נטייה למסתם להתסייד, והיצרות עלולה להתפתח בגיל צעיר יותר מאשר באנשים עם מסתם תלת עלי. כמו כן יש לעקוב אחר מידות שורש אבי העורקים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים