צנתור ווירטואלי - האם כדאי לעבור ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/10/2018 | 15:19 | מאת: ניב

שלום ד"ר ארתור קרנר, אני ניב בן 23, כבר למעלה מ - 3 שנים שאני חווה תסמינים בזמן מאמץ, כאב בלסת, כאב חד בחזה מצד ימין ולא שמאל, לפעמים חולשה ולפעמים חוסר פעימה שקורה מס' פעמים במס' דקות. עברתי כל בדיקה לבבית אפשרית מעל ל - 3 פעמים, אקו לב, אקו במאמץ, הולטר לחץ דם, במהלך השנים כולם הראו תוצאה אחת ברורה, הכל תקין. אך מכיוון שלא הייתי שבע רצון הלכתי השבוע שוב לקרדיולוג והוא רוצה שאעשה CT לב, השאלה שלי האם יש צורך בכך בגיל שלי ? לפני חצי שנה עברתי CT בראש בגלל כאבי ראש, וגם הוא יצא תקין. אבל הפחד מ - 2 CT בפחות משנה קצת מלחיץ אותי, קרינה וכו'. אז מה לדעתך כדאי לעשות ? למה אני חווה תסמינים כאלו ? האם נשמע מסוכן ? ומה אתה ממליץ לעשות בקשר ל CT . אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן, תודה רבה.

ניב שלום, מחלת לב כלילית טרשתית הגורמת לכאבים במאמץ כמעט לא קיימת בגילך ללא מחלה גנטית הגורמת לערכי כולסטרול מאד מוגברים. במקרים נדירים מאד (מולדים) ישנו מהלך של עורק כלילי בין אבי העורקים לעורק הריאה או מוצא של עורק כלילי מעורק הריאה, אשר יכולים לגרום לאיסכמיה בגיל צעיר גם ללא טרשת. לפי תאור המקרה ובדיקות העזר שעברת, אין עדות לאיסכמיה והכאבים אינם בעלי אופי טיפוסי. בדיקת CT של עורקי הלב תוכל לשלול מהלך לא רגיל של העורקים הכליליים. הסיכון בבדיקת CT אינו גבוה. באופן כללי ניתן לומר שחשיפה לקרינה בעיקר בגיל צעיר מעלה במעט את הסיכון לתחלואה בסרטן. לכן יש להיות סלקטיבי בהפנייה לבדיקות הכרוכות בחשיפה לקרינה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים