כאב פתאומי בשן עם סתימה ישנה מלפני שנים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/03/2020 | 19:50 | מאת: איילת

שלום רב, שן טוחנת צד שמאל מספר 37 לדעתי. יש בה סתימה ישנה מאוד מגיל העשרה. פתאום התחילו כאבים כואבים לסירוגין.. כאב מסוג זרם חשמל והכאב הינו כל כמה דקות. אני קצת לא סגורה אם זאת שן 37 או 36 והשאלות שלי הם כאלו- 1. האם רופא השיניים יכול לדעת במאה אחוז איזו שן שכואבת? שלא יהיה מצב שמטפלים ובסוף זאת לא השן הזאת. 2. אם יש לי בשן הזאת סתימה איך יכול להיות שכעת זה יצריך כנראה טיפול שורש? והאם זה מה שיקרה למעשה? הטיפול הוא שורש עם כתר? אני מניחה שהכאב נובע מהשורשים? לדעתך זה טיפול שורש? תודה אשמח לתשובות לשאלותיי

לרופא יש אמצעים לאתר איזו שן אחראית לכאב. לעיתים סתימה נסדקת או שבשוליה מתפתחת עששת מישנית. רצוי להיבדק ולעשות צילום נשך

17/03/2020 | 18:20 | מאת: איילת

שוב שלום, ממש תודה על המענה המהיר. רציתי ברשותך לספר שהיום עשיתי צילום פנורמי והלכתי לרופא פרטי שאמר שאין צורך בטיפול שורש היות ולא רואה שם בעיה ולא רואה דלקת. מצד שני הוא אמר משהו על סינוס ונוזלים. שיש נוזלים..שאל אם הייתי חולה והייתי אכן חולה מצוננת עם קצת חום אבל זה היה בחודש ינואר בכלל. הוא אמר שאולי מאז נשארו נוזלים. האם הגיוני שיש קשר? וכפי שרשמת הוא אמר שאכן התפתח שם חור עם עששת מאחוריה או מצידה ויש צורך לחדש פשוט את הסתימה. שאלתי אם נפטרתי מטיפול שורש? הוא ציין שאי אפשר לדעת אם השן תזדקק לטיפול שורש, זה מה שהגוף יחליט למעשה. כעת אני עם חידוש סתימה שחורה וההרדמה כבר התפוגגה אבל אני רוצה לציין שעברו מאז הטיפול 6 שעות בערך והגיוני שכואב אבל יש לי שם כאב לסרוגין בא והולך ואני קצת חוששת שלא פתרנו את הבעיה מפאת הכאבים שנשארו כביכול מאתמול. בנוסף נוצרה לי רגישות לקור בשן הזו. הרופא אמר שבמידה וימשיך לכאוב לבקש מרופא משפחה אנטביוטיקה. איזה אינטיביוטיקה צריך? אוגמנטין? תודה.

ראשית אין קשר בין נוזלים בסינוס לבין שן 37. רגישות לקור אחרי סתימה גדולה זה נורמאלי. גם כאב קל כזה או אחר. רצוי לקחת במשך יום או יומיים כדור אדוויל שלוש פעמים ביום ולראות מה קורה

19/03/2020 | 09:24 | מאת: איילת

שלום שוב, רציתי בבקשה המשך ייעוץ. אני מאתמול על מוקיסויט פורטה 500 וברסקין. העניין הוא שיש הטבה קלילה בכאבים אך עדיין תחושת כאב מופחתת וסוג של פעימות בשן, לא יודעת אם זוהי דלקת או מצריך טיפול שורש. העניין הוא שאני באמת לא מצליחה להצביע על איזו מבין 2 השיניים היא הבעייתית ובצילום הפנורמי הרופא לא ראה דלקת ולא ראה שמצריך טיפול שורש. הייתי בטוחה שאם אני עושה צילום פנורמי הרופא יראה איזו שן היא הבעייתית והוא דפק לי על 2 שיניים עם ברזל ולא ממש הצלחתי להגיד לו, שאולי זאת שן 37 שבין כה וכה עברה סתימה מחודשת כי ראה חור קטן מאחוריה. מה שרציתי לשאול- 1. האם יש צילום אחר שיכול לראות בבירור את השן הבעייתית כמו צילום נשך אולי מאשר צילום פנורמי? 2. אני חוששת פשוט שאם אצטרך לעבור בסוף טיפול שורש, לא אדע במדוייק איזו שן צריכה זאת והוא גם לא יודע ואני בבעיה. הנקישות עם הברזל לא הכי עזרו לי לזהות. 3. במידה ועוד 7 ימים לאחר טיפול במוקסיויט פורטה, לא יטיב אז זה טיפול שורש נכון? הבנתי שאם לא מטפלים יכול להיות נמק.. מקווה שלא בפרק זמן קצר. קצת חוששת. תודה רבה לך על זמנך ותשובותיך.

רצוי לבצע צילום נשך של אותו צד וגם צילום פריאפיקלי של שיניים 36 ו 37. פעימות בשן עלולות לרמז על צורך בטיפול שורש. אן גם את וגם הרופא מתקשים באבחנה, לכי לשמוע חוות דעת נוספת מרופא אחר

מנהל פורום רפואת שיניים