פורום אורתופדיית ילדים

7789 הודעות
7552 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים

שלום. להלן תוצאות של אולטרסאונד פרקי יריכיים עבור תינוק בן 6 שבועות (ליתר דיוק בן 5 שבועות ו 5 ימים). 1. אשמח לדעת מה התוצאות אומרות? האם הכל תקין? 2. במהלך הבדיקה במכון אולטרסאונד הטכנאית אמרה שיש משהו קטן: ראש ירך שמאל שטוח ובבדיקה של צד ימין אמרה דו צדדי. לפי סיכום הבדיקה אני רואה הכל תקין. אז למה הייתה הכוונה של הטכנאית? 3. מה הכוונה להתגרמות ראש ירך - לא? התוצאות: ירך ימין : גג גרמי - טוב, גבול גרמי עליון - חד, גג סחוס - צר התגרמות ראש ירך - לא ירך שמאל: זהה לימין. סיווג לפי גרף: ימין type 1 A, שמאל type 1 A סיכום: בדיקה תקינה אין עדות לנקיעה. תודה מראש. מילה.

נשמע תקין לחלוטין

27/02/2013 | 17:56 | מאת: מילה

אז מה כוונת הטכנאית היתה כשאמרה ראש ירך שמאל שטוח? זה לא צוין בתוצאות - האם קרתה פה טעות או יש הסבר?

26/02/2013 | 15:38 | מאת: ימימה

שלום. שני בניי (12,9 במשקל 35-40 בערך), מרבים להרים את אחותם הקטנה ששוקלת כ-12 ק"ג. לאחרונה נזקקתי לעזרתם בשל בעיית גב. הם עושים זאת ברצון רב, לעיתים אף מבלי שנתבקשו. שאלתי היא האם זה יכול להשפיע על גובהם העתידי (לפעמים הם העלו אותה במדרגות לקומה שניה). תודה, אמא מודאגת

לא נראה לי

26/02/2013 | 12:35 | מאת: קרן

שלום לך ד"ר זינגר ותודה מראש על העזרה יש לי תינוק בן שנה ועשרה חודשים ביום חמישי שעבר שיחק בכדור וכנראה מעד (אני לא הייתי נוכחת) מאותו היום הוא לא מוכן לדרוך על הרגל או לעמוד לאחר צילומים ופנייה לשני אורטופדים (לא ילדים) אמרו שאין שבר אבל לאחר התלבטות עם האורטופד השני הוחלט ביום ראשון לשים לו גבס מתחת לברך כולל כף הרגל (שמאל)כי הוא אומר שכואב לו השאלה אם אין לו שבר איך אפשר לעזור לילד לחזור ללכת כי נראה שהוא מאוד פוחד והאם מומלץ אולי לשים לו גבס קל במידה והוא סובל מכאבים כאשר יש תזוזות ברגל

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות שלא לוחץ לו הגבס, אם לא אז הוא יחזור ללכת כשהוא ירגיש טוב ובטוח

28/02/2013 | 11:39 | מאת: קרן

אתמול הילד התחיל מעט לעמוד עם תמיכה של השולחן ועשה שתיים שלוש צעדים ... היום הלכנו לרופא ילדים שלו כדי לקבל חופשת מחלה והוא בילבל אותי עם המון דברים ואני עכשיו חסרת אונים מפוחדת ומבולבלת הוא המליץ ללכת למיון ילדים ולעשות בדיקות כמו ספירת דם ושקיעת גם בכדי לבדוק שאין לילד דלקת או חיידק בעצם או משהו אחר שלא ראו בצילום כי הילד לא חזר לעצמו והוא טוען שאם לא היה לו כלום הוא כבר היה הולך אני מציינת שהורדנו לילד את הגבס ויש שיפור קטן כפי שציינתי בהתחלה, כמו כן הרגל שלו מעט יותר חמה מהרגל השנייה וכשהוא מפעיל עליה לחץ כמו ניסיון לטפס על סולם הוא מתלונן ובוכה שכואב לו בבקשה תעזור לי מה לעשות דבר אחרון אני מזכירה ששני אורטופדים לא של ילדים ראו את הצעל

אם אין לו חום והמצב רוח טוב אז רק סבלנות

26/02/2013 | 11:21 | מאת: יפעת

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים נפלה ממתקן גבוה ושברה את רגלה.זה קרה לפני 3 ימים. הרופא אמר שיש לה שבר עץ ירוק בעצם הטיביה. כרגע כל הרגל מגובסת מכף הרגל ועד קו הטיטול. היא אינה יכולה ללכת ואפילו לא מסוגלת לעמוד. שאלותיי:1. האם לעודד אותה לנסות ללכת? יש לציין שהיא ממש מתנגדת. 2. האם אפשר לשלוח אותה לגן? מה לאמר לצוות המטפלים? 3. האם אחרי הורדת הגבס אצטרך לעשות לה פיזיוטרפיה או משהו? האם תחזור ללכת רגיל? תודה רבה מראש ! אמא מודאגת

היא לא צריכה ללכת, לפי רצונה בלבד רק כשהיא תרצה, אפשר לשלוח אותה לגן כנ"ל הליכה לפי רצונה בלבד ולא לארגז החול לא צריך פיזיוטרפיה אך יקח מספר שבועות עד שההליכה הרגילה תשוב

25/02/2013 | 21:56 | מאת: קרן

ד"ר זינגר שלום רב, אנא ראה את שאלתי הנוספת מהיום אשר כתובה בעמוד זה למטה, בהמשך לתשובה לשאלה קודמת ששאלתי המופיעה אף היא בעמוד זה למטה וכותרתה: "אולטראסאונד פרקי ירכיים". השאלה הקודמת פורסמה ביום 14.2.13 בשעה 16:41 ותשובתך פורסמה ביום 18.2.13 בשעה 9:10. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בסדר

26/02/2013 | 10:10 | מאת: קרן

ד"ר זינגר שלום רב, שאלתי 2 שאלות נוספות - קיבלתי את תשובתך לגבי המנשא ואשמח לקבל את תשובתך גם לשאלה הראשונה שפורסמה ביום 25.2 בשעה 21:58, בעניין תוצאות בדיקת אולטראסאונד. תודה רבה.

26/02/2013 | 13:05 | מאת: קרן

ד"ר זינגר שלום רב, שאלתי 2 שאלות נוספות - קיבלתי את תשובתך לגבי המנשא ואשמח לקבל את תשובתך גם לשאלה הראשונה שפורסמה ביום 25.2 בשעה 21:58, בעניין תוצאות בדיקת אולטראסאונד. תודה רבה.

23/02/2013 | 23:03 | מאת: אירינה נמירובסקי

שלום רב. הרופה הפנה את בתי , בת חודשיים, לאולטרסאונד בגלל הגבלה בפיסוק הירכיים (אי אפשר להניח אותן על המשתח). אולטרסאונד הראה בדיקה תקינה (זווית אלפא 70, ו75). מה זה אומר? אנחנו צריכים משהו לעשות?

זה אומר שבכל בסדר, לשים הרבה על הבטן תחת השגחה

19/02/2013 | 18:56 | מאת: עדי

שלום בני בן שנה ו3 חודשים התחיל ללכת לפני כחודש הולך יפה כ20-30 צעדים רצופים ואף קנינו לו נעליים לפני שבוע, שמצי לב כי הוא 'זורק' ויש פיסוק קל ברגל ימין הדבר בולט כשהולך עם נעליים בלי נעליים כמעט ולא מורגש ממה יכול לנבוע? האם יש בעיה ברגל? אודה לתשובתכם עדי

רוב הסיכויים שהכל בסדר, צריך לראות שהנעל נוחה ולא לוחצת ואם זה בסדר אז הכל יסתדר לאט לאט

19/02/2013 | 08:47 | מאת: רחל עובדיה

בוקר טוב, ילדתי בת ה 8 עשתה MRI לעמוד השידרה וכתוב כך ... סירינקט גבי אמצעי זעיר בקוטר מירבי של 1.7 ממ . מה זה אומר??? אודה לך על תשובתך, המשך יום וטוב.

הכוונה להרחבה קלה מאוד של התעלה בחוט השדרה, בד"כ ממצא חסר משמעות ואקראי, יש צורך להיוועץ ברופא המטפל

19/02/2013 | 05:00 | מאת: דנה

שלום בני בן שנה ועשר היה עם חום כ7 ימים שלאחריה הופיעה צליעה. בדיקת תרבית הדם הראתה צמיחה של פנימוקוק והוחלט לטפל בו באנטיביוטיקה תוך ורידית. רצו לחסוך לו את הקרינה ולכן הוחלט לוותר על מיפוי עצמות. הוא החל לקבל את האנטיביוטיקה כשמונה ימים לאחר הופעת החום. כיום הוא כבר מקבל אותה כ5 ימים ולא ניכר שיפור במצבו להיפך. הוא לא מוכן לעמוד או לשבת, החלפת חיתול מכאיבה לו... אמנם כבר אין חום. תוך כמה זמן, הטיפול אמור להשפיע? האם כדאי לעשות בירורים נוספים?

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שהיה צריך להיות שיפור ולכן רצוי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי המשך/שינוי הטיפול וצורך בבירור נוסף, רצוי בהקדם

18/02/2013 | 20:10 | מאת: אנסטסיה

שלום רב. לאחר לידה מצאו אצל בת שלי חשש לדיספלזיה של מפרק הירך (צד שמאל),באולטרסאונד בגיל שבועיים לא מצאו כלום אך בבדיקה חוזרת בגיל 6 שבועות אכן ראו דיספלזיה בדרגה 2,5-3. התחלנו לשים כרית פיסוק (מידה 18) - יש לי שאלה האם יש צורך בעיסויים מקצועיים ופיזיוטרפיה בכדי שזה יצליח. או שבגיל כזה(6 שבועות) מסתפקים רק בכרית פיסוק. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מושג מה זו הדרגה הזו (זה לא לפי הדירוג המקובל), בכל אופן אין צורך בעיסויים או פיזיוטרפיה, כרית פישוק יכולה להועיל ולעיתים מומלץ טיפול ברצועות, בהצלחה

17/02/2013 | 14:39 | מאת: עדי

שלום, בתי בת 4.5 חודשים מאוד אוהבת לישון על כרית הנקה (זהה לפוף, "עוטף" את הגוף). האם זה בריא? תודה, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שיש בעיה פרט לסכנת חנק, חובה השגחה

17/02/2013 | 00:57 | מאת: מרדכי

שלום עליכם , (מצטער על האריכות , אך היא נחוצה .) אני בן 39 ובד"כ בריא , לפני מספר שבועות החלה בכף יד ימין שלי ירידה בתחושה(בליווי של הרגשת קור עז בכפות הידיים) במשך כל שעות היממה , שנמשכה והתדרדרה בקצב איטי מאוד, לאחר כשבוע החלה התופעה גם בכף יד שמאל והמשיכה להחמיר בקצב מהיר בתחילה היתה אמנם רק הרגשת קור + ירידה קלה בתחושה אך לאחר כ-3 שבועות המצב החל להחמיר בקצב מהיר(וממשיך להתחזק מיום ליום ) עד שעכשיו כבר המצב הוא של : התאבנות גוברת בכף-היד ובשרירי הזרועות + תחושה עמומה וגסה כאילו שהיד מכוסה בכפפות גם לדברים עדינים + בקצות האצבעות כאב כשמנסה ללחוץ על דברים ( הרגשת קרש) + הרגשת מעין זרם תמידי בכפות הידיים ( נמלולים ? ) (סגירת כפתורים כבר כמעט בלתי אפשרית ) בנוסף ישנה גם הרגשת כאב קל בעורף ( שהחלה לפני ממש המון המון זמן , אך עכשיו מעט התחזקה ) רופא המשפחה הפנה אותי לצילום-חזה (בחשד לפרסטזיה) - שלא הראו ממצא חריג. פניתי לנוירולוג ששלח אותי ל EMG בידיים (בדיקת NCV בשאלה של נוירופטיה ,\ CTS) - שיצאה תקינה +בדיקות דם שהראו חוסר ב B12 ובחומצה פולית (קיבלתי כדורים להשלמתם.) +MRI עמוד שדרה צווארי . האורטופד שלל ככל הנראה בעיה בתחומו ( ללא בדיקות מיוחדות) , אך שלח אותי לצילומי רנטגן עמוד שדרה מותני + אגן ירכיים ( בגלל תלונות גם על כאבים בגב תחתון מזה זמן ממושך) שהראו ספונדילוליסטיז וספונדילוליזיס ב- L5 פניתי לראומטולוג שגם הוא שלל בעיה בתחומו , אך שלח אותי שוב לבדיקת EMG גפיים עליונות בשאלה של רדיוקולופתיה -- שהראתה תוצאות תקינות .( אך צוין בהערה שבגלל שהבדיקה בוצעה תוך שבועיים לבדיקת EMG קודמת אין לשלול רדיקולופתיה ) להלן ציטוט מאיבחונו : "בבדיקות דם : ס"ד וכימיה כללית תקינים. חומצה פולית נמוכה וויטמין B12 על גבול תחתון של הנורמה. TSH תקין. ESR 6 ממ"ש, CRP 2. סרולוגיה ל La, Ro, throglubin, TTG, ANA, RF akhkhh. רמות משלים ו- SPEP תקינים. תבחין ל- Thoracic outlet syndrome שליליים. יש מעט רגישות בצוואר במבט ימינה. מפרקים - אמל, ללא סימני סאקרואיליטיס." בנוסף הוא שלח אותי גם לרנטגן עמוד שדרה צווארי (LAT+AP) -- שלא הראו ממצא חריג יש עוד זמן עד לבדיקת ה MRI עמוד-שדרה צווארי ( למרות שצויין עליה שדחוף) ובינתיים המצב הולך ומחמיר מיום ליום ... ולא בטוח שזן בכלל הסיבה... ( אציין שלאימי לפני מספר שנים היו בעיות עם תחושות יד\כאבים , ולבסוף נמצא שנגרמו כתוצאה מגידול במח שלבסוף הוסר) מה עוד לדעתך רצוי לעשות ? למי לפנות ? המלצות ? (ידיד שלי הלומד לרפואה אמר לי שהתסמינים יכולים להתאים לבעית מתכות כבדות בדם. , יתכן ? )

לקריאה נוספת והעמקה

הפורום עוסק בילדים בלבד, עליך להיוועץ ברופא המשפחה ואולי עם מומחה כף יד

16/02/2013 | 12:31 | מאת: שרית

שלום, אני רוצה לרכוש לבני בן ה 5 חודשים מנשא. איזה מנשא מומלץ, האם מנשא קשיח או מנשא בד תלוי? על אילו פרמטרים עליי לשים דגש בבחירת מנשא בכדי לא לפגוע בהתפתחותו? למשל, הבנתי שמנשאים עם פנים החוצה כאשר לברכיים אין תמיכה יכולים לפגוע בתינוק. אודה לעזרה, שרית

לקריאה נוספת והעמקה

מנשאים בפישוק הם בסדר, אין בעיה עם הפנים החוצה בגילו ואין צורך בתמיכה לבירכיים

שלום רב, בתי בת 8 שבועות והיום עברה את בדיקת האולטראסאונד לפרקי הירכיים. בתוצאה נכתב - "בדיקה קלינית תקינה, סונוגרפיה של פרקי הירכיים - מתאים לגיל type a. ביקורת - 6 שבועות". מהי משמעות התוצאה? האם יש סיכוי לבעיה? האם זוהי תוצאה נפוצה? מה זה "טייפ a"? האם זה בסדר להמתין עוד חודש וחצי, אם יש בעיה, לא כדאי לטפל עכשיו? תודה רבה מראש.

A זה תקין, נשמע שבכל בסר, יכול להיות שזה מעט גבולי ולכן הוזמנת לביקורת, לדעתי הרופא צריך להסביר לך

25/02/2013 | 21:52 | מאת: קרן

שלום רב, בהמשך לתשובתך, 2 שאלות נוספות: **בדף הבדיקה של הרופא כתובות 3 אפשרויות לתשובה לבדיקה: "1. תקין type 1. 2. מתאים לגיל: type 2a 3. פתולוגי שמשמעו...". כפי שכתבתי בשאלתי, התוצאה שסומנה בבדיקה של בתי היא "טייפ a". האם התוצאה שהייתה צריכה להיות זו :טייפ 1? מה ההבדל בין שני הסוגים? האם זו הסיבה שבתי זומנה לביקורת, כי היא לא "טייפ 1"? תודה רבה.

14/02/2013 | 12:05 | מאת: צופיה

כשהיתה בת שנה וחצי עברה ניתוח של פרקי הירכיים עקב גילוי מאוחר של הבעיה.צילום האגן ב"ה תקין.כיום גמישה מאד ומתקשה בישיבה ממושכת, מרבה לשכב על הרצפה ולפעול. האם זקוקה לפיזיוטרפיה לחיזוק השרירים?

יכול להיות, או פעילות גופנית כגון התעמלות ומעקב אורתופד ילדים

13/02/2013 | 18:33 | מאת: מיקה

שלום, גילינו שלתינוק שלנו בן חודשיים יש ריפלוקס ולכן כל משטח שעליו הוא שוכב חייב להיות בהגבהה במיוחד כשעה וחצי אחרי האוכל, אנחנו מושיבים אותו בטרמפולינה במצב ישיבה על מנת להפחית את הפליטות. רציתי לדעת האם זה מסוכן לעמוד השדרה? יש לציין שהוא גדול יחסית שוקל 6 קילו. בנוסף חשבנו להעביר אותו לטיולון בעגלה מפני שצריך להיות עם הגבהה. האם זה אפשרי או לא מומלץ? תודה מיקה

זה לא עושה כלום לעמוד השדרה, אין בעיה עם הטייה קלה של 20-30 מעלות

13/02/2013 | 15:28 | מאת: מיכל

ד"ר זינגר שלום רב אני בהריון בשבוע 18. בסקירת מערכות מוקדמת נמצא חשד להמי ורטברה. לאחר מכן ביצעתי סקירת מערכות מכוונת לעמוד השדרה נמצא כי קיים המי ורטברה בודד בין חוליות T10-T11. חוץ מממצא זה לא נמצאו ממצאים נוספים. ברצוני לדעת מה משמעות הדבר? ומה ניתן לעשות לאחר הלידה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אם זהו הממצא היחיד אז הביטוי יכול להיות מחסר משמעות (שלא ישפיע כלל על המראה החיצוניוהתפקוד) ועד מצב של עקמת שיתכן ותדרוש טיפול, אני חושב שרוב הילדים עם המיורטברה בודדת בד"כ לא מפריע להם יותר מדי אם כי זה מאוד תלוי בדרגת התופעה, את יכולה לגשת ליעוץ אצל ד"ר עובדיה בת"א שהוא בעל נסיון רב בתחום, בהצלחה

13/02/2013 | 11:22 | מאת: ליאור

בנינו אמור לעבור ניתוח לתיקון טורטיקוליס. באופן טבעי אנו מודאגים וחוששים. נשללו סיבות נוירולוגיות,עיניים וכד' והבעיה הינה אורתופדית - נדרש שחרור SCM. הנחתנו היא כי הניתוח נחוץ לאחר שקיבלנו מספר חוו"ד. להבנתנו זה אינו ניתוח נפוץ ולכן אנו שוקלים האם כדאי לעבור אותו במרכז רפואי מנוסה בחו"ל. עוד הבנו כי בחו"ל לעיתים הניתוח מבוצע אנדוסקופית (עם יתרונות קוסמטיים ברורים) למרות שברור שלנו אין דרך להעריך אם ניתוח אנדוסקופי עדיף. ללא קשר לשיקול כלכלי ומתוך הנחה כי הניתוח נחוץ האם לדעתך יש יתרון בביצוע הניתוח בחו"ל ואם כן היכן/אצל מי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך לדעתי לעשות זאת בחו"ל, אם כן אז אפשר בבי"ח לילדים בטורונטו במחלקת עמוד שדרה, היתרונות הקוסמטים חסרי משמעות היות והצלקות בניתוח רגיל קטנות ובד"כ מוסתרות היטב בקפלי העור

13/02/2013 | 07:31 | מאת: אמא מודאגת

אתמול הייתי עם בני בן 4 אצל אורתופד ילדים בנוגע לטורטיקוליס. לאחר שעשו ליד צילום בקופה הרופא הפנה אותי לבדיקת CT עמוד שדרה צווארי וזה מכיוון שבצילום הרגיל הוא ראה שינויים בגוף חוליה C3 והיצרות המרווח הדיסקלי C3-4. האם אתה יכול להסביר לי מה זה אומר והאם לא מסוכן לעשות לילד בן 4 CT. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה לי לענות על נחיצות הבדיקה מבלי להכיר את פרטי המקרה אכן מדובר בבדיקה שרצוי להימנע ממנה במידה ואין בה צורך ממשי, אם היית אצל אורתופד ילדים סביר שאכן זה נחוץ אך כמובן שאת גם יכולה לקבל חוות דעת נוספת לפני ביצוע הבדיקה, בהצלחה

11/02/2013 | 19:09 | מאת: אני

שלום, בני בן 3 חודשים התחיל גן חדש. בזמן שהתינוקות ישנים, הגננות מניחות כל תינוק במיטה עם כרית גדולה (דומה לכרית הנקה) כך שכל הגוף בשיפוע. האם זה בריא לגב? הן אומרות שכדאי שהתינוקות יהיו ככה כדי שלא יפלוט...

לא נראה לי שזה ממש משנה

לבני בן השמונה יש כאבים בכף הרגל ואצבעות הרגל.לפני כשנתיים היה את אותו סיפור ולא היתה תשובה ברורה ממה זה.ביקרנו אצל 3אורטופדים וערכנו בדיקות דם אך לא היה הסבר .זה נמשך כשנה מגיל שש עד שבע ואז נעלם ועכשיו חזרו הכאבים. מה זה יכול להיות? אין תופעות כמו חום או ירידה בתאבון

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבדוק אותו, יכול להיות משהו חולף ויתכן שצריך בירור/טיפול

כן אז לפי הכותרת פרקתי את ברך ימין פעמיים ואת ברך שמאל פעם אחת.במקרה פריקת ברך ימין הייתה אתמול .הרופאים אומרים שזה בגלל הגמישות יתר שיש לי .עכשיו אני משחק כבר כדורסל 8 שנים . ואני רק בן 13 .כדורסל בדם שלי וכולם מכריחים אותי לפרוש וזה ממש לא אופצייה מבחינתי .עכשיו יש לי שתי שאלות.מה אני צריך לעשות לגביי הברכיים כי 3 פעמים זה כבר הגזמה ..ומה לעשות לגבי הכדורסל ? 

לקריאה נוספת והעמקה

דבר ראשון מדובר בפריקת פיקה ולא ברך (יותר שכיח וקל), עליך לעשות פיזיוטרפיה ולהשתמש בבירכיות מיוחדות ונראה לי שתוכל להמשיך לשחק (בתקוה)

שלום רב, היום אחה"צ בני בן השנה ושלושה חודשים בכה לאחר שניסה ללכת והצביע על רגלו. בכל פעם שניסיתי להניחו נתקלתי באותה תגובה. הורדתי את הגרביים והנעליים וראיתי כי כף רגל שמאל מעט אדומה ונפוחה יותר מימין. אחות טיפת חלב הלחיצה אותי ואמרה כי זהו ביטוי לשלב התחלתי של אוסטאומיאליטיס ואים מוצאים זאת בזמו ניתן למנוע אשפוז. רצתי מיד לקופ"ח, הרופא אמר כי הוא אינו חושד בזיהום אלא במשהו שטחי, למרות שאין סימני עקיצה. המליץ על טיפות פניסטיל ולחזור מחר למעקב. האם אוסטאומיאליטיס יכולה להתבטא בצורה שכזו? האם בהכרח אוסטאומיאליטיס מלווה בתופעות סוערות יותר כגון חום? יש לציין שסימנתי גבולות ואין התפשטות של האודם. כמו-כן, אתמול הוא התעורר משנתו ב 2130 ולא הצליח להרדם עד 1:00 (מאוד חריג). האם יכול להעיד אף על התהוות דלקת?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להתבטא כך או אחרת, לא מחייב חום, אך בכל אוסאטיאומיאליטיס יש צורך באשפוז, יש להיות במעקב רפואי הדוק

07/02/2013 | 20:27 | מאת: לידור

הרופא ראה צילום רנטגן וCT והחליט שזה עלול להיות ניתוח מסובך כיוון שאין גישה לשבר, כמו כן יש תזוזה ומעט ריסוק. הוא החליט לגבס את הרגל ולתת לעצם להתאחות לבד ללא מעורבותו ולחזור לביקורת בעוד כ4 שבועות מה עליי לעשות? האם הרופא בחר בשבילי את ההחלטה הנכונה? האם ההשפעות העיתדיות יבואו לידי ביטוי בצליעה? אבקש את מענכם המקצועי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת את גילך, איני יכול לענות מבלי לראות את הצילומים וכך כל רופא, מה שכן חל איסור דריכה מוחלט והמלצתי היא לפנות למומחה כף רגל לחוות דעת

10/03/2013 | 12:49 | מאת: לידור

צהריים טובים אני אחרי חמישה שבועות עם הגבס בשל שבר בעצם הטלוס עם תזוזה. וגילי הוא 22 כמו כן היום הייתה לי ביקורת אצל אורטופד והורדתי את הגבס שהוחלף ב"אייר ספורט" האורטופד אמר שאין תזוזה של העצם אך ממליץ לא לדרוך לארבעה שבועות הבאים. הייתי רוצה לקבל חוות דעת שנייה ולשמוע מה אתם חושבים? תודה והמשך שבוע מעולה.

07/02/2013 | 12:57 | מאת: לימור

שלום, האם ניתן לבצע את הבדיקה אולטרסאונד פרקי ירכיים בגי 12 שבועות? לתשובה בהקדם אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן, אין בעיה. עד גיל 6 חודשים אך עדיף כמה שקודם.

06/02/2013 | 18:59 | מאת: דקל

שלום הובחנה אצל ביתי בעיה בפישוק דרגה 3 b היה היתה עם רצועות שלושה שבועות ואחרי שלא ראו התקדמות מחליטים לנתח אותה היא מטופלת אצל (פרו כץ קלמן ) הייתי רוצה לדעת מהם סיכויי ההצלחה בניתוחים האלו ואם זה פוגע בהתפתחות

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל הזה בד"כ מדובר לא הניתוח ממש אלא שחזור סגור וגבס +/- פעולות נוספות. סיכויי ההחלמה טובים, שיקולים הקשורים להתפתחות לא רלונטים היות והטיפול חייב להתבצע, התינוקות משלימים את החסר במהירות לאחר מכן. בהצלחה

06/02/2013 | 12:27 | מאת: שני

שלום, בני בן החודשיים ילד בריא. נמצא שהוא סובל ראש פלגיוצפליה ימנית ו... טורטיקוליס שמאלית כמה שאלות ברשותכם 1) מה זה אומר? 2) איך אפשר לרפא את זה? 3) האם זה שכיח אצל תינוקות ? 4) ותוך כמה זה נרפא ? תודה ויום נעים שני

לקריאה נוספת והעמקה

זה הולך ביחד, לא נורא, הכוונה להגבלה בסיבוב צואר שמאלה והשטחת גולגות מימין, שכיח יחסית, בד"כ חולף מעצמו, צריך לשים אותו הרבה על הבטן תחת השגחה ולהיות במעקב אורתופד ילדים, בד"כ לוקח 3-4 חודשים, בהצלחה

06/02/2013 | 21:36 | מאת: שני

הי, הבן שלי בן 8 חודשים התחיל ללכת כשהוא דוחף רהיטים.צריכה לציין שטרם יושב או זוחל על 6 רק גחון. הדריכה שלו על כף הרגל נוטה מאוד כלפי חוץ.האם יש צורך ללכת לאורטופד שיעיף מבט?

נשמע תקין אבל אפשר להיבדק

03/02/2013 | 17:05 | מאת: שרית

שלום לבני בן ה 4 חודשים יש שערות בגב התחתון על החלק של mongolian spot. רופאת הילדים בדקה אותו ואמרה שזה בסדר ואילו בבדיקה בעניין אחר אצל גסטרו ילדים, הרופאה אמרה שזה יכול להעיד על בעיה בעמוד השדרה. רציתי לקבל המלצה נוספת. הערה, הילד בוכה כאשר הוא על הבטן וטרם מתהפך. האם עליי לפנות לבירור אורתופדי? תודה.

תבקשי לעשות US עמוד שדרה ותגמרי את הסיפור למרות שסביר להניח שהכל בסדר

03/02/2013 | 13:26 | מאת: מיכל

שלום, ביתי בת שנה ושמונה חודשים, מזה 4 חודשים הוכלת עם רהיטים, והולכת סביב הקיר בבית, לפני שבועיים היא התחילה ללכת 2-3 צעדים לבד, וזאת לפי שהיא ראתה את היעד מולה, ומיד נאחזה בו. אם אני נותנת לה אצבע היא יכולה ללכת הרבה, בצורה יציבה. אציין כי מבחינה תקשורתית היא מצויינת, יודעת הרבה מילים, מבינה ומבצעת מה שמבקשים ממנה, יודעת מה היא רוצה ומבקשת. חברותית מאוד. האם קיימת בעיה כלשהיא, ועליי לפנות לאורטופד? מה עליי לעשות? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שהכל בסדר אבל אם את מודאגת בדיקת אורתופד ילדים לא תזיק

01/02/2013 | 18:49 | מאת: liza

שלום רב ילד בן 8 ברקע MULTIPLE OSTEOCHONDROMAS .לפני 3.5 שנים היה שבר סופרהקודילרי של מרפק שמאל שטופל בגבס ללא ניתוח. שבר התחבר בעמדת וארוס ואחרי שנתיים מעקב בוצע ניתוח לתיקון וארוס עם מקבע חיצוני ע"י ד"ר שגב (בית חולים "דנה" איכילוב) וד"ר הרצנברג (ארה"ב). לאחר תקופה כשנה אחרי הניתוח נוצרה החמרה מתבטאת בבליטת המרפק החוצה ,הגבלת בתנועה, כאבים (בצילום פריקה אחורית של ראש רדיוס) היו כבר כמה ישיבות צוות רופאים ב"דנה" לגבי ניתוח הבא שצריך לעשות אך קיימים חילוקי דעות לגבי סוג ניתוח ומועד. אני מבינה שאנחנו מטופלים ע"י רופאים מאוד מקצוענים בהנהלת פרופ' שלמה וינטרוב אך כיוון שהמקרה מאד נדיר (לפי דברי הרופאים) אני מאוד מבקשת להמליץ לי על עוד רופאים מקצוענים בתחום הזה בארץ או בחו"ל על מנת לקבל חוות דעת נוספת. מודה מאוד על כל עזרה. ליזה.

את בהחלט אצל הטובים ביותר ובניתוח השתתף אחד המובילים בעולם, כנראה שאכן זהו מקרה מאוד נדיר, בארץ את יכולה להתייעץ עם ד"ר אידלמן מחיפה או ד"ר בור מעפולה אך איני חושב שיהיו להם פתרונות שונים בהרבה, בהצלחה

31/01/2013 | 18:19 | מאת: אבי

את האמת זה נראה כאילו הולך ומסתבך, פתאום צצים דברים חדשים שלא דובר עליהם. "בת חודשיים, מטופלת ברצועות פאבליק מלידה. בבדיקה היום - מנח ירכיים סימטרי. פישוק מלא. מפרקים יציבים. US מפרקי ירך מיום 17.01.13 - ימין 2A , שמאל - 3A - 4A המשך קיבוע עוד חודש. ביקורת לבדיקה קלינית וUS" אשמח לדעת איפה יש שיפור והיכן הבעיה...?! והאם תוצאות הרנטגן הם חמורות?? תודה רבה על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

דבר ראשון זה US ולא רנטגן, דבר שני הבעיה היא משמאל בדרגה די חמורה, ימין בסדר, יותר אני לא יכול לחוות דיעה מבלי לבדוק את התינוקת, בהצלחה

30/01/2013 | 09:44 | מאת: עידן

אני מתאמן בקבוצת כדורסל ולפני כחודש נחתתי על הקרסול עקומה ולאחר כ 10 דקות הרגל התנפחה.בקופת חולים עשיתי צילום ולא נראו שבר או שטף דם,הרופא חבש לי את הרגל ואמר לי לנוח ולהרים את הרגל.היום כעבור חודש ישנה עוד נפיחות וסימנים כחולים משני צידי הרגל כמו כן אני מרגיש כאב ודקירות בעת הליכה.מה אפשר לעשות.(אני בן 14)

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת לבדיקה חוזרת, לקנות מייצב קרסול גמיש לספורט, להמשיך מנוחה מספורט לעוד שבועיים

29/01/2013 | 19:54 | מאת: שרון

האם אולטרסאונד אגן ואולטראסאונד מפרקי ירכים זה אותו דבר ? שלחו אותי לעשות אולט' אגן לילד שלי בן חודשיים וחצי ובאתי עם ההפניה.. והגעתי לרופא ועשיתי והאולט' היה על הירכיים של התינוק וגם בתוצאה בסיכום כתב אולט' מפרקי ירכיים ולא אגן האם הוא טעה?

לקריאה נוספת והעמקה

הוא לא טעה אם כי US אגן יכול להתכוון לאברי האגן הפנימייים

29/01/2013 | 08:26 | מאת: מיכל

שלום רב, תינוק כבן 8 חודשים אינו מתישב בעצמו וכשמושיבים אותו עם תמיכה אחורית לאט-לאט יורד עד השכיבה. האם זה תקין? האם יש צורך ואפשרות לעזור לו וללמד אותו להתישב לבד?

זה עדיין יכול להיות תקין לגילו קצת סבלנות ובמידת הצורך התייעצי עם רופא הילדים

28/01/2013 | 23:17 | מאת: תמי

איזה טיפול פיזיוטרפי מומלץ לבעית פרטס לילד בן 8. . האם יש אפשרות להמליץ על מישהו ספציפי בעל נסיון בבעיה זו שכן מנסינוני לא כל כך מכירים את הבעיה. אנחנו רוצים לנסות כל דרך לטיפול ולא להגיע לניתוח.האם יש טיפולים נוספים או התנהלות נוספת לבעיה זו . אנחנו נמצאים באזור המרכז תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך שמירה על טווחי התנועה, מומלץ גם הידרוטרפיה, שחיה ואופניים. איני יודע מה מצבו, תוכלו להגיע לחוות דעת במידה ותרצו, בהצלחה

28/01/2013 | 16:00 | מאת: ליבי

שלום רב הרמתי היום ממזרן על הרצפה את ביתי בת החודש תוך כדי תמיכה בראש ובגב ותוך כדי התרוממות שלי-אחרי שתמכתי בה, נשמע קנק והיא התחילה לבכות - מאוד נלחצתי, הרגעתי אותה בהנקה נרגעה מהר ינקה וחזרה לחייך לזוז בדקתי כל האיברים מזיזס, עורף גב יגים רגלים.. על הבטן על הצד והכל נראה כרגיל אני לא רגועה, האם יש אפשרות שהקנק היה מהגב? האם יכות להגרם נזק? אמדוע בכתה מבהלה או מכאב? יש לי תור לאורטופד לעוד שבועיים. מה עלי לעשות לעקוב? מאז עברו כ 4 שעות והיא כרגית רגועה תודה רבה אמא לחוצה

28/01/2013 | 16:01 | מאת: ליבי

נשמע לי שהכל בסדר, הסיכוי לנזק הוא נמוך מאוד, חכי בסבלנות לתור

28/01/2013 | 12:16 | מאת: אבי

שלום, בתי נולדה לפניי 8 שבועות בבדיקה בבית החולים גילו אצל פריקה של הירך והורו לנו להשים רצועות פבליק למשך 6 שבועות לאחר 6 שבועות עשינו צילום והבדיקה לא תקינה וזמנו אותו לעוד תור לרופא בשבוע ה-8 (עוד כמה ימים). השאלות שלי הם : 1. האם זה חמור שהבדיקה לא תקינה אחריי 6 שבועות? 2. בהתחלה אמרו לנו פריקה של הירך שמאל ויציבות " יחסית תקינה" ובבדיקה האחרונה בצילום, נכתב "הגבלה קלה בפישוק משמאל ויציבות תקינה". מה זה אומר ? בפעם הראשונה אמרו פריקת ירך ובפעם האחרונה דיברו על פישוק מוגבל, אנו פשוט מרגישים חסרי אונים אם הבלבול בכל חוות הדעת. נשמח לקבל עזרה, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הנראה (בערבון מוגבל בלי לראות את התינוקת והבדיקה) חל שיפור מסויים ויש צורך בהמשך טיפול לפי הנחיית אורתופד ילדים

29/01/2013 | 12:27 | מאת: אבי

בפעם הראשונה נאמר לנו שזה פריקת ירך עכשיו פישוק והגבלה קלה.. האם היה את 2 הבעיות יחד?? יכול להיות מצב כזה?? ואם אפשר לדעת מה סיכוי ההחלמה? אמרו לנו תחילה 6 שבועות וזה נגרר לשבוע 8 כבר?! תודה רבה לכם

זו אותה בעיה רק שככל הנראה הולכת ומשתפרת, סיכויי החלמה בד"כ טובים, אני לא הרופא המטפל ולא אוכל להגיד על אורך הטיפול שנע בד"כ 6-12 שבועות בתנאי שמתקדם טוב

31/01/2013 | 13:21 | מאת: אבי

את האמת זה נראה כאילו הולך ומסתבך, פתאום צצים דברים חדשים שלא דובר עליהם. "בת חודשיים, מטופלת ברצועות פאבליק מלידה. בבדיקה היום - מנח ירכיים סימטרי. פישוק מלא. מפרקים יציבים. US מפרקי ירך מיום 17.01.13 - ימין 2A , שמאל - 3A - 4A המשך קיבוע עוד חודש. ביקורת לבדיקה קלינית וUS" אשמח לדעת איפה יש שיפור והיכן הבעיה...?! והאם תוצאות הרנטגן הם חמורות?? תודה רבה על עזרתך

שלום, בתי בת שנה וחודשיים החלה לנסות ללכת מס צעדים לבד. כאשר היא הולכת תמיד רגל ימין ובפרט כף הרגל פונה לכיוון ימין ולא ישר. כאשר ניסיתי לישר את הרגל היא התנגדה והחזירה אותה לכיוון החיצוני, כשניסיתי להחזיק לה את הרגל לכיוון ישר כף הרגל היתה כמורה/מעוגלת ולא ישרה על הקרקע. האם יש לבדוק את זה, יש ממה לחשוש או שזה אופייני לתחילת הליכה, בתודה מראש, קרן.

נשמע נורמלי לגיל ויחלוף מעצמו

27/01/2013 | 19:51 | מאת: טל

בני בן כ שנתיים , לפני כחודש החל לקבל הורמון גדילה ובאותו זמן אובחן כחולה בפרטס (לאחר צילום ברנטגן) האם נראה שיש קשר בין השניים, היות שהמחלה תוקפת גילאים מאוחרים יותר תודה טל

לקריאה נוספת והעמקה

רוב הסיכויים שאים מדובר בפרטס אלא ב MEYERS DYSPLASIA תופעה חסרת חשיבות שחולפת אך איני יודע להגיד אם יש לזה קשר להורמון גדילה, ככל הנראה אין קשר

27/01/2013 | 14:54 | מאת: מאור

שלום, אני ילד בן 13 עם הליכה על קצות האצבעות מהילדות . שמנו לב לזה רק בגיל 4, כאשר המשפחה העירה לאמא שלי . הלכנו לאורטופדים בגילאי 8-12, ואלו הציעו לנו פיזיוטרפיה וסדים . פיזיוטרפיה עשיתי פעמיים, פעם אחת בגיל 8, ופעם בגיל 11 . הסדים לא נעשו . פודיאטור הציע לנו מדרסים, וגם זה לא עשינו . בזמן האחרון הלכנו להתייעץ עם אורטופדים . בבית חולים אחד, אמרו לנו שגיד האכילס הוא קצר מלידה, ואמרו לנו שצריך ניתוח, ואחר כך גבס הליכה, סדים, ופיזיוטרפיה . בבית חולים אחר, שלחו אותנו לנוירולוג . לאחר שחזרנו והיה תקין, לא מיהרו לניתוח, ואמרו לחכות חצי שנה ולחזור אליהם . אשמח לדעת מה דעתך בנושא . תודה, מאור .

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לתקן זאת בניתוח ושום דבר אחר לא עוזר, בזבוז זמן וכסף, בד"כ התוצאות מצויינות

25/01/2013 | 13:27 | מאת: שירה

שלום, ביתי בת 5 חודשים, גובסה השבוע בספייקה לשישה שבועות. האם הגבס לא ילחץ לה לאחר זמן מה כי בגיל הזה גדלים מהר?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, אם הוא עשוי כהלכה הוא מרופד ומורווח

22/01/2013 | 17:07 | מאת: ליאת

שלום, בני בן ה-8 הולך על קצות האצבעות, מאז שנולד. להערכתי עקב היותו רגיש תחושתית. אך לא בדקתי זאת. אני חוששת שזה פוגע ביציבה שלו(ניתן לראות בירידה במדרגות), למי לפנות ואיך להתחיל לטפל בזה?

זה לא תקין לגילו, עלייך לקחת אותו לבדיקת אורתופד ילדים בקרוב כדי לקבל המלצות לבירור וטיפול במידת הצורך

21/01/2013 | 22:18 | מאת: אמאשלה

ביתי בת שנתיים וחצי. מאז ומתמיד העדיפה לשבת בישיבת דבליו. לא נלחצתי כי ראיתי שיושבת גם בצורות ישיבה אחרות וגם התייעצתי עם רופא הילדים דאז שאמר שאין מה לדאוג, היא פשוט גמישה. בזמן האחרון אני מתחילה לדאוג שמא צריך לעשות משהו.. היא כל הזמן יושבת כך. כאשר אנחנו מעירים לה לישר את הרגליים היא מיחשרת אך חוזרת לתנוחה במהרה. כאשר אני מסתכלת על רגליה אני רואה עקמומיות שאני לא יודעת האם התפתחה מהישיבה או שאני מדמיינת... אשמח לדעת האם יש מה לעשות, ואם כן מה?? תודה רבה..

אין צורך לעשות דבר, זה תקין לגילה

20/01/2013 | 15:03 | מאת: דלית

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים ויש לה בוהן עקומה בכפות הרגליים ( אני מניחה שזה תורשתי כי גם לבעלי וגם לחמותי אתו מבנה כף רגל. אני לא יודעת אם זה יהווה בעייה כלשהי בעתיד אולי רק אסטטית. אבל שאלתי האם ניתן וכדאי לטפל כבר מגיל קטן או שאפשר לטפל בכל גיל בהמשך במידה ויפריע?

כרגע כלום, למעקב בלבד בשלב זה

20/01/2013 | 12:54 | מאת: משה

ילד בן 8 שאינו סובל מכאבים אך אובחן על ידי אורתופד ילדים כדלקמן זקוק למדרסים? קשת אחורית תקינה השטחה של קדמת כף הרגל אי ספיקה קלה של גיד הטיביאליס האחורי נוירווסקולרית תקין מתהלך בתבנית תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בכלום אם אין כאב

19/01/2013 | 20:53 | מאת: רינת

הילד שלי בן שלושה חודשים ועשינו בטיפת חלב רק חיסון אחד..עקב חוסר זמינות ומלא תורים ,האם פיספסתי את החיסונים של גיל חודשים ,הינו בטיפת חלב פעם אחת מאז שנולד?

פני לרופא ילדים

18/01/2013 | 20:46 | מאת: דניאל

שלום לאחר שהיו לי כאבים חזקים בברך האורטפד נתן לי איבופן וחודש מנוחה אחרי חודש וחצי הלכתי לביקורת לאחר שהכאבים נמשכו אובחן לי אוסגוד שלטר מימין ב שני הברכיים הרופא נתו לי פיזוטרפיה מרשם לרצועה מיוחדת לברך ו3 חודשי מנוחה מכל ספורט והליכה מאומצת אני בן 14 בחטיבה.. יש לי מספר שאלות: 1.יש פעילויות שאני ן יכול לעשות? שחייה למשל? 2.הוא נתן לי 3 חודשיים זה הרבה זמן אני יוכל לשחות כדי לשמור על כושר ואם כן איזה סוג שחייה 3.אני די גבוהה 1.75אבל מאז שזה הופיע לא גבהתי הרבה יש קשר? תודה רבה אני מעריך את עזרתך דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

אתה יכול לשחות בלי בעיה, גם פעילויות אחרות בעיקר לפי הכאב שלך, אין קשר לגביהה

17/01/2013 | 08:54 | מאת: meirik

שלום, השאלה שלי נוגעת לבני 14-15 הנמצאים בחוגי סיירות. במסגרת החוגים מתקיימים טיולים בהם הולכים קילומטרים רבים עם תרמילים על הגב. לאחרונה החלו ללכת בטיולים עם הכל על הגב. שאלתי היא, האם יש המלצה מה המשקל המומלץ (באחוז ממשקל הילד) לסחיבה בטיולים מהסוג שתארתי ?

לא ידוע לי משקל מדוייק, העיקר שירגיש עם זה בנוח

21/01/2013 | 16:57 | מאת: meirik

שלום, תודה רבה על התשובה. האם אין המלצה על משקל כאחוז ממשקל הגוף ?

16/01/2013 | 17:03 | מאת: אורנה

שלום ד"ר זינגר, שמתי לב שלבני בן ה-6 חודשים יש אסימטריה בכפלים בעת פישוק פרקי הירכיים. US תקין. מה צריך לעשות? תודה

כלום