US מפרקי ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/02/2014 | 13:07 | מאת: אביטל

שלום רב, בתי בת 4 חודשים בדיוק. במעקב רופא ראשון אחרי הלידה נשלחנו לבדיקת אולטראסאונד מפרקי ירך לאחר שבבדיקה הבחין כי ישנם קפלים א סימטרים בין 2 הירכיים. ממצאי הבדיקה: גג גרמי-טוב גבול גרמי עליון-חד גג סחוסי-לא (בשני הצצדים אותו הדבר) ולסיכום- סיווג לפי גרך ימי A1 /שמאל A1. אני עדיין רואה שהקפלים אינם זהים ומעבר לכך כשהילדה שוכבת על הבטן, יש אסימטריה ברור מאוד לעין בגודל בישבנים כשאחד יותר גדול מהשני והקפלים ממש לא באותו הקו. שאלתי היא האם צריך לחזור לבדיקה חוזרת? האם הus מהימן ומשקף? אני מודאגת שמפספסים משהו. תודה רבה!!

תוצאות ה US תקינות ולכן סביר שבכל בסדר, אם כל כך בולט כדאי לחזור על הבדיקה ולהיות שקטים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים