us פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/03/2014 | 17:26 | מאת: יאלו

שלום, בני בן 6 שבועות ואלה ממצאי הus : פרק ירך ימין: זוית אלפא 58 מעלות זוית ביטא 51 מעלות DDH קל, מתאים לסוג A2, עם רופפות קלה. מומלץ יעוץ אורטופד ילדים. פרק ירך שמאל: זוית אלפא 69 מעלות זוית ביטא 52 מעלות גג סחוסי וגג גרמי במבנה. זוויות אלפא וביטא תקינות . מתאים לסוג A1 התור לאורטופד נקבע לעוד שבועיים. האם המצב מצדיק הקדמה של התור? האם בהכרח במצב כזה יהיה טיפול ברצועות?

במידה ובדיקתו הגופנית תקינה אין צורך בטיפול אלא מעקב בלבד, אין דחיפות מעבר לשבועיים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים