נפיחות באצבעות ביד מגובסת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/02/2014 | 10:08 | מאת: דודו פ.

שלום, בני בן ה-6 שבר לפני כמה ימים את שורש כף היד ושמו לו סד גבס לשבועיים. אחרי יומיים שמנו לב שהאצבעות ביד המגובסת קצת התנפחו. נלחצנו והלכנו לאורתופד שאמר כי זה נובע מכך שהיד נמצאת אצלו רוב היום למטה וזה ייפטר אם הילד יהיה עם היד למעלה. חיכינו לראות אולי בלילה הנפיחות תרד, אך בבוקר לא ראינו שינוי. היום שלחנו אותו לגן עם המתלה כדי שהיד לא תהיה כל הזמן למטה, אבל אני לא יודע אם זה יעזור. האם זה משהו שצריך להדאיג אותנו? הילד יכול להיות ככה עוד שבועיים? מה הפתרון לנפיחות הזו?

אם זה מאוד נפוח או כואב יש לגשת למוקד/רופא מטפל/מיון על מנת לשחרר את הלחץ בגבס

מנהל פורום אורתופדיית ילדים