הפסקת שימוש בכרית פיסוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/03/2014 | 14:25 | מאת: אורנה ילין

שלום רב, ביתי בת חמישה חודשים. מזה חודשיים וחצי נמצאת עם כרית פיסוק בעקבות אבחנת ddh במפרק השמאלי. בתחילת בטיפול היה 2B צד שמאל ותקין בצד ימין. אתמול בביקורת US שמחנו לגלות כי המצב תקין, 1B דוצ. הרופא אשר ביצע את הבדיקה אמר כי ניתן להתחיל בגמילה מהכרית. היום היינו בביקורת אצל האורתופד המטפל. הוא אמר שלמרות שתקין להמשיך עוד חודש עם הכרית עד גיל חצי שנה ואז לפנות לצילום אגן. הילדה זזה כל הזמן ונראה לי עוול להשאיר אותה עם הכרית לעוד חודש שלם. מה דעתך בנושא? בנוסף, האם באמת יש צורך בצילום בגיל כל כך קטן? תודה רבה!

קשה לי לענות במדוייק מבלי לבדוק את הילדה וה US אך קיים סיכוי סביר שאין צורך בכרית וככל הנראה גם לא בצילום (אפשר להמשיך מעקב US)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים