שחיקת סחוס בברך אצל ילד בן 9

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/02/2014 | 12:07 | מאת: עידו

שלום רב, אצל בני בן ה-9 אובחנה שחיקת סחוס בברך ימין ב-MRI. הילד משחק כדורסל באופן שוטף. האם מדובר במשהו שימנע ממנו לשחק בעתיד או שבגיל כזה, קצת הפסקה ממשחק ופיזיותרפיה ייעשו את העבודה? תודה רבה, עידו

03/03/2014 | 17:54 | מאת: עידו

תוצאות הבדיקה: מודגמים אותות חריגים מינימליים בסחוס המכסה את האספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי (חתך 20 סדרה 3)- לא ניתן לשלול נזק סחוסי התחלתי- מומלצת ביקורת MRI בעוד כ- 6 חודשים. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מה דעתך?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים