עקירת שיניים טוחנות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/08/2018 | 17:45 | מאת: צ'רלי

היי אני מטופל לאורך 25 אצל רופא שהוא גם מומחה לשיקום הפה ולהשתלות .ואני מרוצה ממנו. ב10 שנים האחרונות הוא עוקב אחרי זיהום בקצה של השורשים של שני שיניים טוחנות בלסת העליונה .צילומים חוזרים הראו שהזיהום אינו משתנה ואינו גדל והרופא טוען שאין צורך לעשות מהלך יזום .היות שאני מוטרד הוא התייעץ עם ממוחה לטיפולי שורש שאמר שצריך לעקור את שתי השיניים באופן יזום .ראשית יש לי בעיה כי בצד השני של הפה קשה לי ללעוס בגלל מנשך הפוך ואני לא יודע איך אוכל אוכל הדורש טחינה .בעיה שניה שמטרידה אותי זה פריצת הסינוס עד כמה זה טדיר ?ומה עושים. הכי חשוב ,למי ללכת ליעוץ או לביצןע ,למומחה טיפולי שורש ,שיקום הפה או מומחה לניתוחי פה ולסת ?????? תודה מראש צ'רלי

צרלי שלום, ללא בדיקה כל אינפורמציה שאתן לוקה בחסר , לגבי הצורך בעקירות - כדאי לקבל חוות דעת ממומחה נוסף לטיפולי שורש , האם אכן יש צורך בעקירת השיניים, יתכן שהסיבה היא בכלל איבוד עצם ובמקרה כזה יש צורך להתייעץ עם מומחה לחניכיים או כירורג פה ולסת, שאלות לגבי סיכוי לפריצה לסינוס - גם כאן הכתובת הינה כירורג פה ולסת או מומחה לחניכיים

29/08/2018 | 14:13 | מאת: צ'רלי

תודה על התגובה המהירה שאלה ,הרופא אמר שאחרי העקירה והניקוי הוא יעשה השתלת עצם כדי שבעתיד אפשר יהיה להשתיל שיניים . הוא רוצה לחסוך לי מהלך של השלת עצם וזמן ללא שיניים וזה בסדר אבל האם זה הגיוני לבצע זאת בהנחה שהמקום היה באמת עם זיהום ? תודה צ'רלי

לא נהוג לבצע השתלת עצם באתר מזוהם

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה