סובל מבעיות זכרון וחרדה תקופה לא קצרה והחמרה לאחרונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/09/2019 | 12:04 | מאת: בעיות זכרון וחרדה

אחי בן 75 אקדמאי בגמלאות, סובל מבעיות אובדן זכרון טווח קצר וחרדה. מלבד זה מתפקד באופן מלא. נוטל ציפרלקס ובעבר הלא רחוק נטל גם קלונקס. מה הייתם ממליצים ? מה ההתיחסות לתא לחץ באסף הרופא ?

שלום לך, לגבי אובדן זיכרון לטווח קצר יש לשלול מחסור ב B12 בבדיקות מעבדה, עם הגיל ספיגתו הולכת ופוחתת והוא יכול לגרום לירידה קוגניטיבית ומחסור בו יכול לגרום להפרעות נוירולוגיות כמו ירידה בזיכרון, חרדה וגם דיכאון. יש לזכור כי יש רידה בזיכרון גם באופן טבעי עם הגיל. אני מבינה שהוא טופל בציפרלקס אן עדיין סובל מחרדה יחד עם הטיפול התרופתי אז יש לשקול עם הרופא המטפל העלאת המינון או תרופה חלופית. הגעת לפרום נטורופתיה כל שכאן אנחנו יכולים להציע לבדוק גם ממה מורכב התפריט היומי שלי ולשלול מחסורים תזונתיים כמו למשל של חלבון, B12, ברזל וויטמיני B ועוד.. שילוב של פעילות גופנית כלשהי מותאתמת אישית עבורו או טכניקות הרפייה כמו מדיטציה מיינדפולנס ועוד.. כמו כן, התאמה של תוספים /צמחי רמפא שיכולים לסייע לחרדה ,אך צריכים להתאים בשילוב עם הטיפול התרופתי. בהצלחה ורק בריאות לאחיך.

מנהלי פורום נטורופתיה