sam-e ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/10/2017 | 03:45 | מאת: רן

לפני כחודשיים התחלתי להוריד מינון לוסטרל מ-50 מ"ג כלפי מטה. אין לי מושג לגבי זמן מחצית החיים של התרופה , אבל בהדרגתיות רבה הורדתי על להפסקה . אציין שלקראת הסוף הרגשתי שאני עצבני עד כמעט אי שליטה וזה הפחיד אותי . הסיבה שניסיתי להפסיק היא שאבדתי את הלבידו עד כדי כך שבארבע שנים האחרונות לא יזמתי שום מהלך עם נשים . כשסיימתי את הלוסטרל התחלתי לקחת sam-e 100מ"ג פעמיים ביום מיצרן אמריקאי ידוע . הרגשתי נעים במשךמספר שעות ולפעמים הייתי עצבני מאוד עם כאבי ראש . קראתי שאילו תופעות לוואי מוכרות ובמקרה כזה כדאי להוריד במינון . את הכדור לקחתי עם מתיל פולט ו-b12 מתילקובלמין נוזלי במינון יומי של 1000 מק"ג b12 ו- 400 מק"ג פולט . אחר כך הבנתי שזה מעצים את התגובה של ה-sam-e (ידוע שלטיפול בדיכאון נעזרים במינון גבוה 400-1600 מ"ג) . לצערי בארץ אין לנטורופטים הרבה ניסיון עם התוסף שקיים באופן חוקי בארץ רק 7 שנים . ידוע לי שהשילוב בין sam-e ל b12 ופולט מקטין את ההומוציטאין . מה שמדאיג אותי זה שכנראה שיש מחיר לשימוש בתוסף הנ"ל. אני מתכוון לזה שהתוסף גורם לעליה גבוה של מיתיונין שידוע שהוא מזיק ללב ואף עלול לעודד גידולים סרטנים ( ה b12 ופולט אפלו מעצימים אותו) . זאת הסיבה שהיום ממליצים להפחית חלבונים מהחיי כמו בשר עוף דגים גבינות וכו' . החלבונים במזונות הנ"ל יוצרים את ח.אמינו מתיונין בכמות שמזיקה ללב ויוצרת גידולים . אני שואל את עצמי ומודה שאני מאוד מודאג אם אכן שימוש ב-sam-e כרוך בסכנות כאלו ואיך בכול זאת מיליוני אנשים בעולם מרשים לעצמם להשתמש בו ולסכן את בריאותם ואיפה כאן ה-fda ? ד.א אני בן 61 עם מחלת קרוהן ברמיסייה , תת פעילות בלוטת התריס( מקבל יוטירוקס 50 ק"ג), מקבל ליפיטור 10 מ"ג , יוהמירה . כמו כן נוטל מידי יום : אומגה 3 , מגנזיום ציטרט , בוסילה וכורכומין , q10 +vit e, סידן ציטראט עם ויטמין d 1200 יחב"ל, סטרולים , ניאצין 250-500 מ"ג לטיפול שמעלה את ה-hdl עלה מ 32 ל- 40!!! , סו פלמטו עם b6 ( פרוסטטה) ו- gr-8 חיידקים פרוביוטים וקנביס רפואי .........( האם יש התנגשות בין התוספים ?) . בבדיקות דם מלפני חודש וחצי ( לפני השימוש בפולט ומתיל קובלמין ו-sam-e)רמות ה b12 וחומצה פולית בתחום התחתון של הנורמה , ברזל , פריטין , טרנספרין נמצאים בתחום הנמוך של הנורמה - המוגלובין תקין 13.5 . לפני חודש התחלתי לקחת סירופ של ברזל פלורדיקס . ד.א לפני 30 שנה סיימתי תואר בנתורופתיה צמחי מרפא מערביים ותוספי תזונה . בפועל מאז אני עוסק באלקטרוניקה. לצערי עדיין הלבידו ברצפה ובעצם בנושא זה אין עדיין שינוי משמעותי. אשמח אם תשפכו אור על הסוגייה . בברכה וחג שמח

שלום רן, אתה מתאר תמונה קלינית מורכבת והרבה סימפטומים שיש להתייחס אליהם, לא נין להתייחס לכך בצורה רצינית ומקצועית במסגרת הפורום. עליך לגשת לייעוץ מקצועי ולקבל תוכנית תזונתית שתכלול גם לעשות סדר בתוספי תזונה בהתאם לתסמינים ולבדיקות הדם. תופעות לוואי הן לאו דווקא של SAM-E, הן יכולות להיגרם מכל מני סיבות ובין היתר בגלל השילוב של התוספים. גש לטיפול מקצועי שיתייחס לכל התמונה הקלינית שלך. בהצלחה !

מנהלי פורום נטורופתיה