פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

19/04/2017 | 14:59 | מאת: יואל

אני מקבל פלודיקייט 37.5 מ"ג כבר בערך חודשיים ולפני כמה ימים התחלתי להרגיש עייף כל היום ווגם יושן הרבה עם קצת לחץ בסיטואציות של לחכות לאנשים וגם במקומות ציבוריים , בינתיים אין רעידות בידיים , זה אומר שהגוף ימשיך להיות רק עם מה שאמרתי בהתחלה או שיהיה רעידות וכו' שאני לא רוצה שיהיו ואיך מקטינים את הסיכויים לזה שהם לא יופיעו/לצמצם אותם כשהם כבר קורים ?

תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לעייפות ולשינה מרובה, תופעות הלוואי תלויות במינון. בדרך כלל התרופות מרגיעות ולא גורמות ללחץ. כדי להימנע מתופעות לוואי כדאי להיות במעקב רציף אצל הרופא המטפל כדי להחליט אם יש צורך להפחית ממינון התרופה.

17/04/2017 | 02:03 | מאת: יואש

מה יותר טוב אביליפיי או סרקוול לדיפרסיה ליתייום היא הכי טובה

שלוש התרופות שהזכרת הוכחו כיעילות נגד דיכאון ומאושרות לטיפול במאניה דיפרסיה, ההשפעה על כל אדם היא אישית לכן אי אפשר לדעת מראש מה יהיה טוב יותר, בדרך כלל הבחירה נעשית אישית לכל מטופל לפי מהלך המחלה, המצב הנפשי הנוכחי ותופעות הלוואי שפחות יפריעו.

16/04/2017 | 01:54 | מאת: אייל

נוטל לפונקס עם עוד תרופות בניהם לפונקס המעייף אותי בעוצמות חזקות ++ עצירות .. שאלתי היא על העייפות כיצד אתגבר ??? תודה ולילה טוב

ללפונקס השפעה סדטיבית (מטשטשת) מאוד חזקה, בדרך כלל אחרי שבועות ספורים יש הסתגלות לכך, אבל חלק מהאנשים ממשיכים לסבול מהשפעה גם אחר כך. אם ההשפעה לא ירדה לאחר מספר שבועות פחות סביר שהיא תרד בהמשך. אם אתה סובל מתופעות לוואי קשות של התרופה כדאי לפנות לרופא המטפל ולשקול איתו שינוי בטיפול התרופתי.

23/04/2017 | 01:22 | מאת: אייל

הי דר !! האם כוונתך להחליף את הלפונקס ?? כי הטענה היא שזו התרופה שאני הכי מגיב לה בצורה טובה .. תודה ושבוע טוב

לפונקס עושה לי בעיות הרבה רוק ושכחהחוזרעלהדריםהאם א

14/04/2017 | 19:29 | מאת: ד

שלום. אבי חולה סכיזופרניה\הלם קרב(נכה צה"ל) לאחרונה הוא היה בחול ונאלץ להישאר שם יותר מכפי שציפה ונגמרו לו הכדורים שלו(פרפנאן) בנוסף היה לו שם ריב גדול מאד שכנראה גרם להתפרצות מחדש של המחלה,הוא דיבר על כך שרודפים אחריו ועוד שלל שטויות,הוא חזר לארץ לפני כמה ימים אך הוא לא שב לעצמו והוא רגוע אך עדיין במצב הזה,יש לו שינויים דרמטיים במצב הרוח והוא אינו רוצה ליטול מחדש את התרופה שלו,אמא שלי גם אמרה שהוא רצה להרים עליה יד ובסוף הוא עצר את עצמו. בנוסף אחיו היה חולה במחלה זו והתאבד לפני מספר שנים. אני פונה לחברי הפורום הזה כדי להתייעץ מה הכי מומלץ לעשות,אני חשבתי על אשפוז כפוי אך אני לא יודע איך זה פועל ועמ מי ליצור קשר. נא לענות בהקדם האפשרי,תודה.

אתה צודק שהמצב מדאיג אם כבר יש אלימות והיתה התאבדות במשפחה. קודם כל כדאי לנסות לשכנע אותו לפנות לטיפול, לחזור למרפאה הפסיכיאטרית או לרופא המשפחה, או להגיע למיון. אפשר לאשפז אדם בכפיה רק אם מתוך מצב פסיכוטי הוא מסכן את עצמו או את הסובבים אותו. רק מטפל (רופא משפחה, עובד סוציאלי, פסיכולוג) יכול לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה במיון. במיון יבדוק אותו פסיכיאטר ויחליט האם יש עילה לאשפוז בכפיה. יש לפנות למרפאה הפסיכיאטרית שמכירה אותו, לרופא המשפחה או לעובד סוציאלי, אם הוא מסרב לבוא לבדיקה הם יכולים לעשות ביקור בית. אם אין לכם קשר לאף מטפל שלו בקהילה אפשר לשלוח מכתב ישירות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי והוא פונה למרפאה הפסיכיאטרית שלו כדי שיזמנו אותו לבדיקה.

היי אני בת 38 סובלת מפוסט טראומה היתעללות מינית מיתמשכת עד גיל 13. צרכתי סמים "קלים" ואלכוהול במשך עשר שנים בערך. לפני שלוש שנים בערך אחריי שהייתי נקיה בערך שנתיים היתחלתי טיפול בטראומה מינית החזקתי שנה וביצעתי נסיון אובדני זרקו אותי מהטיפול. ומאז אני דיכאון עמוק יותר מימה שהייתי אני לא מצליחה לעבוד לא מתקשרת עם אנשים חייה בפחד המצב שלי מיתדרדר ואני מיתקשה לעשות פעולות קטנות כמו מיקלחת כביסה ישנה הרבה שעות אני מרגישה שפתחו אותי והשאירו אותי מדממת אייך אני יכולה לעזור לעצמי אני מרגישה שאני שוקעת פוחדת שלא אצליח לצאת הכאב נהיה עמוק ובלתי ניסבל

כדי לאבחן מניה דיפרסיה צריך שאדם יעבור לא רק דיכאון אלא גם מניה. כדי לצאת מהמצב ולהרגיש טוב יותר חשוב לחזור לטיפול, גם אם לא מיד במרכז שמתמחה בטיפול בטראומה מינית, לפחות למרפאה פסיכיאטרית כללית לעזרה ראשונה.

10/04/2017 | 14:01 | מאת: אנונימי

שלום ד''ר ענת פליישמן לפני כ-4 חודשים היה לי התקף פסיכוטי ראשון ארוך שנמשך שלושה חודשים בהם היו מחשבות רדיפה, מחשבות על אלוהים וחזרה בתשובה, ועל בחורה שמאוד רציתי וחיזרתי אחריה באובססיביות. אושפזתי בשלוותא ועכשיו אני נוטל סרקוויל 200 מ''ג. הבעיה העיקרית היא שאני מרגיש כאילו מנוע הרגשות כבה. אין לי רגש (לחץ, חרדה, דאגה, שמחה) יש אדישות ומצב רוח ירוד בכל שעות היום ללא שום שיפור. גם אם אני מנסה לשנות את המצב באמצעות פסיכולוגיה קוגינטיבית ומניע את עצמי לפעולה בכוח זה לא עוזר. יש בעיות ריכוז קשות, אני לא נהנה ממוסיקה ולא מצליח לעשות שום פעולה מלבד ההתעסקות במצב שלי ובדרך יציאה ממנו. אשמח לשמוע האם את מכירה מקרים דומים ומה אפשר לעשות כדי להחזיר את הרגשות ואת האנרגיות כי אני מרגיש ממש כבוי ומיואש.

התקף פסיכוטי הוא אירוע של משבר, שינוי קיצוני מאוד, הרבה פעמים אחרי התקף פסיכוטי מופיעה תקופה של ירידה באנרגיה, ולפעמים אפילו דיכאון (post-psychotic depression). חודש אחרי שההתקף חלף היא תקופה קצרה מאוד לצפות להחלמה. חשוב לקבל טיפול במצב הזה, קודם כל לגשת חזרה לרופא המטפל ולברר האם מדובר בדיכאון והאם יש צורך בשינוי בטיפול התרופתי. במקביל חשוב לקבל טיפול פסיכולוגי ושיקומי כפי שאתה מקבל כדי להתמודד עם מה שעברת ולקבל כלים לחזור לחייך.

05/04/2017 | 13:40 | מאת: נתנאל דבוש

היתי לוחם בגולני עד לפני כמה שבועות שפתאום התחילו לי בעיות של שינה עם הזמן זה הדרדר והגעתי למצב של אשפוז שמה אבחנו אצלי חרדות עם מחשבות אובססיות אבל השאלה אי כזאת יש לי המון קולות בראש למשל אני נזכר באיזה זיכרון מסוים מהחיים שלי ואני שומע תקולות שהיו באותה סיטואציה או שאני נמצא בבית שומע תקולות של אמא שלי /אחותי אפילו סתם שאני מנהל שיחה עם מישהו אז פתתאם אני שומע תקול שלו בראש שלי במקביל לשיחה איתו עוד משהו מוזר שאני רואה טלוויזיה הקולות של השחקנים נכנסים לי ממש לראש וכאלו אני חושב אבל בקול של אותו שחקן זה ממש לקצת זמן לא לתקופה ארוכה

05/04/2017 | 19:24 | מאת: נתנאל

? יש סיבה שלא עונים אני סובל גם משמיעת קולות (בראש) של השכנים שלי זה קשור למחשבות אובססית או שזה סכיזופרניה

אתה מתאר שמיעה של קולות אבל מודע לכך שמדובר במשהו לא הגיוני, אי אפשר לדעת ללא בדיקה במה מדובר. כדאי לפני לרופא שטיפול בך בבית החולים או לאחר מכן במרפאה כדי לבדוק.

02/04/2017 | 23:55 | מאת: אייל

שלום !!! סובל קשות מעצירות רוב הזמן עקב נטילת לפונקס . אשמח לפיתרון תודה

לפונקס עלולה לגרום לעצירות, תופעה זו יכולה להיות תלויה במינון, אבל לפעמים למרות הסתגלות לשאר תופעות הלוואי, התופעה הזו יכולה להישאר. יש המלצות לטיפול בעצירות לפי החומרה, מינון התרופה והמצב הנפשי, כדאי לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ איתו מה לעשות.

עם כל הכבו ד..לא קיבלתי תשובה ברורה. אפשרי להסביר כיצד מתמודד עם זה . תודה

02/04/2017 | 03:36 | מאת: סכיזופרניה פראנואידית

שלום אני סובלת מסכיזופרני פראנואידית. לפני חצי שנה הייתי בהתקף פסיכוטי ואישפוז. נתנו לי שם פראפנן ודפלפט. המצב היה טוב יותר אך עליתי ב20 קילו. הפסיכיאטרית החליפה לי את הכדור ללמיקטל שהוא פחות משמין. מאז אני מקפידה על ספורט ואכילה נכונה..ואין לי התקפי רעב כמו שהיו לפני כן. אבל, יש לי מחשבות שמטרידות אותי..אני חושבת כול הזמן על הפסיכוזה שהייתה לי ועל האנשים שיצרתי איתם קשר ואיך שהתנהגתי ומרגישה רגשות אשמה וצער וחושבת שעכשיו הם מדברים וצוחקים עלי בעקבות מה שהיה.. המחשבות על כך כול הזמן בראש שלי. אפשר עצה?

כדי להמליץ על טיפול תרופתי יש צורך בבדיקה, קשה לדעת ללא בדיקה באלו מחשבות מדובר ומה הטיפול הטוב ביותר. כדאי לחזור לרופאה המטפלת ולהתייעץ איתה.

05/04/2017 | 13:49 | מאת: נתי

בתור סכיזופרנית את יכולה לנסות לתאר לי מה עובר לך בראש אובחנו אצלי חרדות ומחשבות אובסססיות אבל אני חושב שיש לי סכיזופרניה

29/03/2017 | 15:21 | מאת: NOT_FOUND

היי .אם אני אמורה להיכנס לטיפול פסיכולוגי לטרוומה מינית .ואני זקוקה לטיפול בהפרעות אכילה הבנתי שגם שם זה שיחות עם פסיכולוג פעם בשבוע. האם אני יכולה להיות בשני טיפולים במקביל אני פוחדת שאם אבקש טופס 17 להפרעות אכילה .לא יאשרו לי בעוד חודש לטיפול בטרוומה מינית .תודה מרואש

בדרך כלל קופת חולים מוציאה התחייבות לטיפול נפשי במקום אחד, אלא אם כן יש טיפול ייעודי שלא יכול להינתן במקום הטיפול הראשוני. לדוגמא אם יש מרפאה שמטפלת בהפרעות אכילה וגם נותנת מעקב פסיכיאטרי ופסיכותרפיה לא תקבלי התחייבות למעקב פסיכיאטרי או פסיכותרפיה במקום אחר, גם אם שם כבר יצרת קשר עם המטפלים. בכל מקרה הדבר תלוי בשירות שאת זקוקה לו ובקופת החולים שלך. כדאי לברר עם הקופה מה יאשרו מראש.

26/03/2017 | 22:22 | מאת: שרלי

אני הייתי בבדיקה בשביל לדעת איזה תרופה מתאימה למחלה שלי וההרופאה הגדילה את הכמות של המודיקייט בגלל שהגוף לא מגיב לריספרדל ושיש גם מצב פסיכוטי פעיל עם מחשבות שווא של יחס ואני רוצה לחזור לקחת כדורים ורוצה לדעת איך לשכנע אותה שאני לא חושב על הדברים האלה כי יש בעייה של אובייקטיביות איתה ?

בדרך כלל ממליצים על טיפול ארוך טווח בזריקות כשמטופל מתקשה, או לא רוצה, לקחת טיפול תרופתי באופן רציף. כדאי לדבר עם הרופאה על הטיפול ואם אתה חושב שהיא לא אובייקטיבית לבקש להחליף רופא במרפאה.

25/03/2017 | 08:31 | מאת: סטודנט

אם איש עם סכיזופרניה שקיבל פלודיקייט כמעט שנתיים והוא היה עייף ולא יכול להבין ולקלוט מה שואמרים לו וגם קשה לשבת במקום אחד הרבה בלי לעשות משהו שזה הפריע לו לעבוד ובגלל נסיעה ארוכה לחו"ל הוא לא לקח את התרופה הזאת ואז כל הבעיות האלה נעלמו וגם המצב השכלי שלו יותר טוב אפילו מלפני שהתחילה המחלה והוא עכשיו חזר לזריקה ומתחיל ללמוד עכשיו ומפחד שהכל יחזור אליו כמו פעם ויפריע ללימודים ובחיים בכלל זה באמת יקרה לו ? יש תרופות ותוספי תזונה שיאפילו על התופעות האלה ?

יש תרופות כנגד תופעות לוואי, רוב תופעות הלוואי הן תלויות מינון ולפעמים הפחתה של המינון מעלימה את התופעות. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הטיפול התרופתי. לא ידוע לי על תוספי תזונה שהוכחו כמשפיעים על תופעות הלוואי.

24/03/2017 | 09:23 | מאת: משה

מה יקבע אם אני משתחרר מטיפול בכפייה אם עוד חודשיים יהיה ועדה פסיכיאטרית בגלל שהקודמת נתנה תשובה שלילית בגלל שהטיפול התחיל לפני פחות מ- 1/2 שנה וזה לא מספיק זמן בשבילם אפילו שאני לוקח תרופות קבוע ולא מסוכן ? מה הם לוקחים בחשבון עם מי מדברים במרפאה בשביל להחליף את הזריקות שעושות טשטוש + קצת עייפות אם הפסיכיאטר שמטפל בי ( אותו מקום ) לא מחליף אותם ?

מי שקובע המשך של טיפול מרפאתי כפוי היא ועדה פסיכיאטרית מחוזית, הועדה מחליטה על סמך הבדיקה של המטופל במקום ועל סמך הדוח וההמלצה של הרופא המטפל. כדי להחליף טיפול צריך לדבר עם הפסיכיאטר המטפל במרפאה, אם הוא לא רוצה להחליף את הטיפול או להוריד מינון כדאי לשאול אותו למה.

24/03/2017 | 07:11 | מאת: אני

שלום וברכה אני מקבל קצבת נכות 40% רפואי ו100% אי כושר כבר 3 שנים. כל פעם מאריכים לי בשנה והיו לי כבר שלוש ועדות. עוד חודשיים יש לי שוב ועדה, אך הפעם ביקשו ממני רק לשלוח מסמכים ולא זימנו אותי למפגש. מה זה אומר? תודה

יתכן ועם קבלת דוח מן הרופא המטפל שמראה על מעקב רציף ומפרט את המצב הקליני אין צורך בבדיקה מול ועדה.

23/03/2017 | 17:37 | מאת: תחליף לקספליון

שלום רב בת זוגתי מאובחנת כ(סכיזופרנית (מעלה 4 שנים והיא משתמשת ב150 מל של קוספליון לשריר תופעות הלוואי מוגזמות מאוד השמנת יתר(ומודבר בבחורה רזה מאוד) ירידה גדולה בחשק המיני עיקובים במחזור ברמה של 3מחזורים לשנה ! קשיים להרדם,דאון שאלתי למומחים האם יש תחליף לזריקה שרמת תופעות לוואי בה קטנות יותר? תודה רבה(:

יש זריקות ארוכות טווח אחרות, רובן מן הדור הקודם, אבל יש גם חדשות כמו זיפאדהרה ואביליפיי מיינטנה. חשוב לזכור שלכל תרופה יש את תופעות הלוואי שלה. חלק מתופעות הלוואי תלויות במינון לכן כדאי לפנות לרופא המטפל, לספר על תופעות הלוואי ולשקול יחד הורדה במינון או החלפה לזריקה אחרת, בנוסף אפשר לשקול מעבר לתרופות דרך הפה.

20/03/2017 | 08:42 | מאת: NOT_FOUND

היי עברתי טראומה מינית מתמשכת מאז שההיתעללות ניפסקה בגיל 13 אני פוצעת את הרואש עם הציפורנים מורידה דם תולשת סערות זה נימשך שעות אני מתוסכלת .אני שנים לבד מבודדת את עצמי חייה בפחד לא מסוגלת להיות בקשר עם אנשים רק עם מטפלים כי שם אני מוגנת אני מישתדלת להסתיר את הנשיות פוחדת שמישהוא יתענין בי ןלא אצליח להגן על עצמי לאחרונה אני לא נימצאת בשום טיפול מרגישה אחזבא ממטפלים זרקו אותי מטיפול לאחר ניסיון אובדני .אני רוצה להרגיש טוב להיות בקשר עם אנשים מה יכול לעזור לי [לא כדורים] .אני עם הפרעות אכילה קשים .לאחרנה קיבלתי פלש חדש .אני מתחילה לאבד תיקווה שיש סיכוי שאתגבר?

20/03/2017 | 21:52 | מאת: סהר תמיכה

שלום יקירה כמה שזה בטח קשה לסחוב איתך פגיעה פיזית ונפשית כזאת, איזו מעמסה נפשית עצומה זו, וכמה קשה בטח לחיות חיי שיגרה נורמליים אחרי שעוברים טראומה שכזאת. כמה כוחות נפשיים צריך כדי לנסות ולהאיחז בחיים, למצוא דברים שיתנו לך עוד סיבה לחיות ולהתמודד עם הכאב הנפשי הכה גדול הזה. אני מתאר לעצמי שעכשיו, שאת נמצאת לבד בלי תמיכה מהסביבה, ההתמודדות נהפכת להיות הרבה יותר קשה, וקשה יותר למצוא סיבות טובות להמשיך ולסבול. יקרה, אני רוצה להציע לך מקום שבו תוכלי למצוא מישהו/מישהי לדבר איתם, מקום שיכיל את הכאב שלך, ואולי יוכל להיות לך כמעין עוגן בתוך כל הכאוס שאת נאלצת להתמודד איתו - הצ'אט של אתר סה"ר, הפועל בכל יום בשעות 21:00-00:00 והוא אנונימימי לחלוטין, תוכלי לשתף שם במה שתבחרי, ואנחנו ננסה להיות איתך, במקום הכואב שאת נמצאת בו, ננסה להכיל ולשמש לך כאוזן קשבת. דואגים לך ומקווים שתגיעי. מתנדב סה"ר. http://www.sahar.org.il/

טראומה או התעללות מינית, בעיקר בגיל צעיר גורמת לפגיעה נפשית קשה מאוד והטיפול בה מורכב וממושך. לכן יש מרכזים שמתמחים בטיפול בפגיעות מסוג זה, לדוגמא מרכז "לוטם" באיכילוב. אל תתיאשי, יש אנשים שעברו פגיעות כאלו והצליחו להרגיש טוב ולחזור לחיים מלאים, חשוב להמשיך ולחפש מרכז לטיפול שמתמחה בטיפול כזה.

16/03/2017 | 20:32 | מאת: אייל

מה התפקיד של ה ביליפיי.. נוטל עוד תרופות נוספות . נמצא באישפוז מזה שבועיים . צריך וזקוק לעזרה ..לאיזו אשה שתהיה לי חברה טובה וקרובה . תודה לילה טוב

אביליפיי (אריפיפרזול) היא תרופה אנטיפסיכוטית מדור שלישי, היא לא חוסמת את הקולטן לדופמין אלא היא אגוניסט חלקי, כלומר מפעילה באופן חלקי את הקולטן, לכן גורמת לפחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות (תפיסת שרירים, רעד וכו').

19/03/2017 | 18:15 | מאת: אייל

הי דר !! לא הבנתי את התשובה.. תוכלי להשיב לי שוב? איני מבין מונחים כמו שכתבת . ועוד שאלה !! עד כמה אפשרי להרגיש טוב? תודה וסליחה ערב טוב

16/03/2017 | 19:22 | מאת: רון

אם לפני כמה שנים קיבלתי מודיקט 25 MG וזה עשה רעידות ועייפות ואחרי שהרופא החליף את זה לריספונד זה נגמר ועכשיו הפסיכיאטרית רוצה להחזיר את הזריקה ואפילו להגדיל ל 50 MG - התופעות לוואי האלה יחזרו , ואם אני יעשה פעם בחודש הם ימשיכו ? קלופיקסול דפו פעם בשבועיים תעשה אותו דבר ?

אם המצב הנפשי השתנה יכול להיות שההשפעה תהיה שונה, כדאי לשאול את הרופאה למה העלתה את מינון אם התרופה גרמה בעבר לתופעות לוואי. הרמה של מודיקט יורדת אחרי שלושה שבועות לכן פחות מומלץ להאריך לפעם בחודש למרות שבאופן עקרוני מדובר בחצי מהמינון. גם קלופיקסול דפו יכולה לגרום לתופעות לוואי אבל אי אפשר לדעת מראש.

14/03/2017 | 02:57 | מאת: פלוני

מה קובע בוועדות פסיכיאטריות בבית חולים אם האיש ישתחרר משם ? ואם בית משפט מחוזי יעזור לו אם הם לא רוצים לשחרר אותו ?

הועדה הפסיכיאטרית, שמונה יו"ר שהוא עורך דין ושני פסיכיאטרים, אחד בשירות המדינה ואחד שלא, צריכה להחליט האם עדיין יש תנאים לאשפוז בכפיה, כלומר האם בשל פגיעה בשיפוט עדיין יש סכנה לאדם או לסובבים אותו. אם הועדה מחליטה להאריך את האשפוז אפשר לערער לבית המשפט. כדאי להתייץ עם עורך הדין שמייצג אותך.

06/03/2017 | 14:29 | מאת: משה

אני כרגע בטיפול בכפייה במרפאה פסיכיאטרית ועוד מעט יש דיון בבימ"ש כי אני רוצה להשתחרר מזה , אז זה יעזור להביא דוקומנט של פסיכאטר שמראה שאני לא מסוכן + לוקח טיפול + מצב נפשי בסדר וגם אף עבודה לא מקבלת אותי בגלל הפגישות שם , בשביל שזה ייגמר לטובתי ? במקרה שהטיפול יתבטל , המרפאה הזאת /פסיכיאטר מחוזי יכולים לאשפז בגלל שזה ייראה להם כאילו אני יפסיק עם התרופות שלקחתי במקום הזה ?

כדאי להביא לעורך הדין שמייצג אותך כל מידע, יכול להיות שהשופט ישתכנע גם אם חוות הדעת היא של פסיכיאטר פרטי . גם אם הצו/הוראה לטיפול מרפאתי כפוי יתבטלו אי אפשר לאשפז בכפיה אם אין עדות לסכנה.

אם יש לי מחשבות אובדניות וייש זמנים שהם מיתגברות ואפילו יש לי תוכנית אבל התוכנית אצלי כבר בערך שנה ואני פוחדת לבצע ורוב הזמן רוצה לחיות .מה אני עושה בתקופות קשות שהמחשבה עם התוכנית שוב מיתגברת ?

אין דרך להעריך בצורה טובה מי עלול להתאבד ומי לא, לכן כדאי לקבלב לעזרה בכל מקרה. אם את מרגישה כך כדאי לפנות למטפלים שלך כדי לחשוב ביחד איך אפשר לעזור. יש טכניקות התמודדות ותרופות שיכולות לעזור, ובעיקר חשוב שייש מטפלים שיכולים לתת מענה מהיר במקרה כזה.

03/03/2017 | 14:06 | מאת: דודו

לחברי הפורום האם יש לכם רעיון טוב באיך מסיימים את החיים בכבוד ?!

03/03/2017 | 16:26 | מאת: דגלס

כותבים מכתב. קופצים מהאגו לאייקיו. זה מוות בטוח.

02/03/2017 | 23:34 | מאת: הגד

שלום וברכה אני בן 28 אני מקבל קצבת נכות נפשית מביטוח לאומי כבר 3 שנים (כל פעם מאריכים לי בשנה) 40% רפואי ו100% דרגת אי כושר בשנה הראשונה לאחר האשפוז הראשון שלי זה היה על "הפרעת אישיות גבולית עם תסמינים דיכאוניים" בשנה השנייה זה היה על "הפרעה פיקטבית אצל הפרעת אישיות גבולית" ובוועדה האחרונה זה היה על "הפרעה אפקטיבית" בעוד חודשיים-שלושה תהיה לי שוב וועדה (רביעית במספר) ואני רוצה לקבל כבר נכות יציבה כי כל פעם מאריכים לי את הנכות וזה עושה לי חרדות שאי פעם יפסיקו לי את זה כי אין לי תמיכה מהצד (אין לי הורים) ואם יפסיקו לי את הקצבה אחזור למצב לא טוב שאני נורא חושש שיקרה כי פעם כשזה קרה כמעט פגעתי בעצמי.. יש לציין שלפני מס' חודשים עשיתי אבחון פסיכולוגי מקיף והאבחנה שלי השתנתה מהפרעת אישיות להפרעה סכיזואפקטיבית השאלה שלי האם כדאי לשלוח לביטוח לאומי לפני הוועדה גם את הדו"ח הפסיכולוגי המקיף שעברתי ששם כתובה האבחנה ואז יסתכלו יותר ברצינות על ההפרעה שלי (מכיוון שזה אבחון יותר מקיף), או שמא מספיק מכתב קצר מהפסיכיאטר המטפל? אני במעקב במרפאת בריאות הנפש גם בשיחות וגם אצל רופא. יש לציין שבפרוטוקול האחרון של הוועדה שהייתה לי ביקשו "דוח פסיכיאטרי עדכני מפורט" לוועדה הבאה מה לעשות? תודה מראש וסופ"ש נעים

ועדה מחליטה אם הנכות צמיתה לפי הסיכוי שהמצב ישתנה בעתיד, לכן חשוב להביא לועדה כל מידע שיכול להוסיף על הסיכויים שהמצב ישתנה, כמו אבחנה של מחלה כרונית. כדאי לזכור שדוח פסיכולוגי מקיף הוא ארוך ומפורט ולא בהכרח הרופאים בועדה יוכלו לקרוא את כולו. בנוסף אבחון פסיכולוגי לא תמיד מדבר בשפה של אבחון פסיכיאטרי ולכן כדאי להביא גם את הדוח לפסיכיאטר המטפל כדי שהוא יוסיף את המסקנות הסופיות של הדוח הפסיכולוגי לדיווח שלו בשפה פסיכיאטרית.

01/03/2017 | 07:26 | מאת: אלכס

אני עם אינסומניה כבר יותר מ 3 שנים ויושן פחות מ 6 שעות בלילה ולא עזר לקחת אמביין 6.25 מ"ג / פרואתזין 25 מ"ג וכל התרופות הרגילות בלי רצפט , איך מחזירים את הגוף לישון כמה שהוא צריך וגם שלא יהיה יהיה יותר עייפות ? ללכת לרפואה אלטרנטיבית ? עייפות ביום ?

קודם חשוב לברר את הסיבה לאינסומניה, אם האינסומניה משנית לבעיה אחרת (בעיות גופניות או נפשיות) עדיף לטפל בגורם הראשוני כדי לשפר את השינה. בנוסף יש מספר דרכים לעזור לשינה טובה, כולן נקראות בשם "הגיינת שינה", כדאי לפנות לרופאים והאחיות במרפאה כדי לקבל הנחיות שמתאימות לאורח חייך. תרופות השייכות למשפחת הבנזודיאזפינים גורמות להסתגלות של המוח ולכן לא מומלץ לקחת אותן באופן רציף.

28/02/2017 | 03:42 | מאת: נועם

שלום אני נועם ועברתי התקף פסיכוטי אחד כיום אני נוטל 200 מג סוליאן( אמיסולפרייד) והייתי רוצה לדעת למה אני מרגיש ריקנות כזאת ולא מרגיש את הרגשות שלי כמו הנאה ויש לי גם בעיות בריכוז וחשיבה איטית וגם פגיעה בזיכרון והאם זה יחזור לי? אני נמצא כרגע כחצי שנה לאחר ההתקף הפסיכוטי. תודה מראש.

התקף פסיכוטי גורם לשינויים משמעותיים במוח, חלקם הפיכים וחלקם לא. חשובה הסיבה להתקף הפסיכוטי, אם הוא בגלל מחלה ראשונית כמו סכיזופרניה או בגלל שימוש בסמים. פעמים רבות לאחר התקף פסיכוטי מופיע דיכאון שיכול להמשך מספר חודשים, במצב כזה חשוב לקבל טיפול לדיכאון. לעתים הסיבה לתחושות של ריקנות וחוסר הנאה הם מינון גבוה מידי של תרופות אנטיפסיכוטיות, אם כי סוליאן 200 מ"ג נחשב למינון אנטיפסיכוטי נמוך. בנוסף התקף פסיכוטי הוא טראומה או שבר משמעותי בחיים שיש לו השלכות רבות לעתיד מה שיכול להשפיע על ההרגשה הנפשית. כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לברר מה הסיבה לתחושות האלו ואיזה טיפול תרופתי או בשיחות יעזור לשפר את ההרגשה.

10/04/2017 | 14:15 | מאת: פון

שלום נועם אני חושב שאני סובל גם מהדברים שאתה מתאר. היות ועבר קצת זמן מסקרן אותי לדעת איך אתה מרגיש כיום ובאיזה טיפול אתה משתמש?

10/04/2017 | 23:11 | מאת: אנונימי

שלום לך אני מרגיש כיום בדיוק אותו דבר ואני לוקח טיפול של סוליאן אמיסולפרייד 200 מג. התשובה שקיבלתי מהפסיכיאטר שלי לטפל בזה היא שעה פעילות גופנית וספורט במשך חודש וחצי.. כל יום כמובן.

26/02/2017 | 13:47 | מאת: אני

שלום וברכה, רציתי לשאול מבחינת מייצבי מצב רוח, ליתיום ואביליפיי, למי יש פחות סיכויים לגבי השמנה, ובכלל - לתופעות לוואי? ברקע אפיזודה מאנית-פסיכוטית תחת פאקסט 60, ועוד אפיזודות של דיכאון. אצלי יש סימפטומים אפקטיביים בולטים ולעתים קרובות קושי בויסות רגשי (יש קווי אישיות גבוליים). יש לציין גם ששוקל 100 קילו ומעוניין להשיל ממשקלי כ-15 קילו, ומשלב פעילות פיזית והרגלי אכילה.. תודה.

כ-20% מהאנשים שמטופלים בליתיום התלוננו על עליה במשקל, העליה היתה בממוצע בין 4-6 ק"ג, לרוב בשנתיים הראשונות. עליה במשקל עם טיפול באריפיפרזול היתה פחות מק"ג אחד, אולם היו אנשים שירדו במשקל עם הטיפול כך שמקובל חשוב שהוא נייטרלי מבחינה זו. תופעות לוואי של תרופות הן תמיד אישיות.

26/02/2017 | 00:57 | מאת: דודו

שלום דר מה חוות הדעת שלך על התרופות האנטיפסיכוטיות החדשות פנאפט וספריס הן מבחינת יעילות טיפולית והן מבחינת פרופיל תופעות הלוואי ?! האם הן נחשבות לדור 3 ?! האם יש להן גם פעילות אנטיפסיכוטית וגם פעילות נוגדת דיכאון וחרדה כמו הסרוקוול (בתוספת לתכשיר אנטי דיכאוני) ?! תודה מכל הלב !

אילופרידון (פנאפט) ואסנפין (סאפריס) הן תרופות אנטי פסיכוטיות מדור שני כלומר חוסמות דופמין וסרוטונין. שתי התרופות נמצאו במחקרים כפולי סמיות כיעילות יותר מפלסבו ומשפיעות באופן דומה כמו תרופות אחרות (הלידול, זיפרקסה) כטיפול בפסיכוזה. במטא-אנליזה של 15 מחקרים על יעילות הן נמצאו יעילות אולם עם ציון פחות מלפונקס, סוליאן, זיפרקסה וריספרדל. אין מספיק מידע על היעילות שלהן בטיפול בדיכאון והן לא מאושרות לטיפול בדיכאון כמו סרוקוול ואביליפיי.

25/02/2017 | 15:02 | מאת: אני

שלום וברכה, אני בן 28 ומעוניין בהמלצה לסוג של טיפול פסיכולוגי. אובחנתי עם השנים כבעל ארגון אישיות גבולי וברקע גם גלישות פסיכוטיות קצרות. יש לציין שגדלתי בבית עם הורים שהתגרשו משהייתי בן 5, אבא שניתק קשר, ואימא שהתמכרה לסמים והייתה משפילה, והתאבדה לפני כארבע שנים.. בתור ילד היו קשיי התנהגות, מהצבא שוחררתי על קשיי הסתגלות ולאחר מכן אובחנתי כסובל מחרדת נטישה.. החלקים שאני רוצה לעבוד עליהם כיום הם אימפולסיביות, שליטה עצמית, ויסות רגשי בעיקר, קבלת החלטות, התמדה במאמצים, חוסר בטחון עצמי וחוסר אמונה בעצמי, ראיה "דיכוטומית", מציאת "כיוון" בחיים, אני חווה סימפטומים של דיכאון ותקיעות בחיים, אני גם לא מצליח להחזיק עבודה יציבה וטובה בשבילי, לצד זאת יש לציין שמחזיק זוגיות כבר ארבע שנים ומעגל חברים יציב, כמו שציינתי עיקר התקיעות באה לידי ביטוי במציאת כיוון בחיים, כיוון לימודי ומקצועי, קבלת החלטות והתמדה במאמצים. באשפוז שהייתי (לפני כשלוש שנים) שארך שבועיים וחצי (מרצון) אבחנו לי הפרעת אישיות קלאסטר B וגם C (תלותית) והמליצו לי על פסיכותרפיה תמיכתית. בעבר הייתי מטופל פרטית בשיטה דינמית, כמעט שנתיים, שלא הכי הועילה, אך היוותה לי כמין עוגן בחיים, הטיפול הסתיים מצד המטפל לאחר עימות ביננו שהוא "לא היה פתוח לגישות טיפוליות חדשות". כיום גם כן נמצא בטיפול דינמי דרך מרפאת ברה"ן כבר כבערך שנה, הטיפול גם כן מהווה לי עוגן אך הייתי רוצה יותר לייעל אותו ולעבוד בעיקר על מה שציינתי למעלה. האם כדאי לקחת מטפל התנהגותי? יש לציין שדיברתי עם המטפלת שלי וסיכמנו שאני יכול לפנות בנוסף לעוד טיפול התנהגותי, ראיתי גם שיש טיפול DBT וטיפול CBT והומניסטי - מה מומלץ לאור מה שציינתי? כמו כן כרגע נמצא בתהליך שיקומי דרך סל שיקום וביטוח לאומי וגם במעקב רפואי פסיכיאטרי. כמובן שכל זאת חשובים לי לצד חיזוקים בטיפול, שכן כל אלה לא היו לי בעבר מהבית.. תודה מראש על הייעוץ.

אי אפשר לתת המלצה לטיפול בלי בדיקה, ההמלצה היא תמיד אישית. באופן כללי הטיפול המומלץ להפרעת אישיות גבולית הוא טיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT) שם יש התייחסות לנושאים כמו אימפולסיביות וויסות רגשי.

24/02/2017 | 12:53 | מאת: אני

שלום וברכה, רציתי לדעת אם מבנה אישיות גבולי עם גלישות פסיכוטיות יכול להתקיים עם הפרעה סכיזואפקטיבית? או שזה "או זה - או זה"? תודה

לפי ה-DSM וה-ICD, שתי הקלסיפיקציות של ההפרעות הנפשיות אפשר לאבחן ביחד הפרעת אישיות והפרעה סכיזואפקטיבית.

20/02/2017 | 17:03 | מאת: האנונימי

שלום וברכה יש לי שאלה איך אני יודע אם המחשבה שאלוקים "שונא" אותי ושאני כרגע "נענש" על חטאים שעשיתי בעבר זה סוג של מחשבת שווא של אשמה או שזה משהו אמיתי ושזה יעבור מעצמו? הרי זה משהו שאין אפשרות באמת להוכיח, עניין דתי של אמונה ורוחניות.. פעם כשפניתי למיון בנוגע למחשבות דומות רשמו לי "חשיבה overvalued idea". בעברי אכן עשיתי חטאים לצערי (שכבתי עם אישה נשואה, פגעתי בהוריי מילולית, שכבתי עם בחורות לא יהודיות וכו'..), ועל הדברים הללו יש עונש מוות לפני התורה.. איך אני יודע אם המשברים הנפשיים הנוכחיים זה כתוצאה של עונש מאלוקים, או שזו בעיה נפשית וצריך תרופות? מה הטיפול ב-overvalued idea? ואיך בכלל אפשר לדעת אם צריך ללכת במקרה הזה לרב או לפסיכיאטר או לפסיכולוג? תודה

במחשבות שווא הכוונה למחשבות שיש לאדם שמבטאות את המציאות הפנימית שלו ולא את המציאות החיצונית ומחשבות אלו אינן ניתנות לערעור, כלומר לאדם אין ספק לגביהן. אתה מתאר ספק ושקילה של נכונותן של המחשבות ולכן אילו לא מחשבות שווא. הכוונה ב-overvalued ideas היא שלמרות שהן לא מחשבות שווא, עדיין אתה עסוק בהן ומייחס להן חשיבות מעל לרגיל או בצורה שגורמת למצוקה. אמונה היא לא מחשבת שווא, אם האמונה הדתית גורמת לך להרגשה טובה אין בעיה, אבל אם אתה מרגיש מצוקה כדאי לפנות לעזרה נפשית.

מהו הטיפול במצב של חוסר שקט פנימי וחוסר מנוחה (מה שנקרא אקטיזיה או אגטציה) הנגרם ע"י תרופות אנטיפסיכוטיות כמו האביליפיי ?! מהו טווח המינון של קלונקס לטיפול בחוסר שקט פנימי הנגרם ע"י תרופות אנטיפסיכוטיות ?! מהו טווח המינון של דרלין לטיפול באי שקט הנגרם ע"י תרופות אנטיפסיכוטיות ?!

אי אפשר להמליץ על טיפול תרופתי ללא בדיקה. מינון של דרלין וקלונקס תלוי בתגובה האישית.

19/02/2017 | 02:26 | מאת: דודו

איזה תרופה מבין הבאות לא תגרום לאקטיזיה : אביליפיי , אינווגה , סוליאן ?! האם בכלל יש תרופה אנטיפסיכוטית חדשה דור 2 שלא גורמת ולא תגרום לאקטיזיה (חוץ מסרוקוול) ?!

קואטיאפין (סרוקוול) וקלוזפין (לפונקס) אינן גורמות לאקטיזיה ונוירולוגים ופסיכיאטרית משתמשים בהן לטיפול בתופעות אקסטרפירמידליות, בגלל תופעות לוואי של תרופות ובגלל הפרעות תנועה במחלות נוירולוגיות.

אפשר יהיה לאבחן סכיזופרניה באמצעות בדיקות הדמיה כמו ct ו MRI?

עדיין אין בדיקה שיכולה לאבחן סכיזופרניה לפני פריצת המחלה. באנשים לאחר אפיזודה פסיכוטית או מספר שנות מחלה אפשר לראות שינויים גסים במבנה המוח. במחקר ראשוני על פחות מ-30 ילדים נמצא בבדיקת הדמיה תפקודית (FMRI) שינוי בתגובה להקלטה של הוריהם, עדיין לא מדובר על בדיקה שיכולה להיכנס לשימוש, צריך לבדוק עד כמה היא רגישה וספציפית לפני שאפשר יהיה להציע אותה לילדים. יכול להיות שבעתיד ניתן יהיה לפתח בדיקות רגישות יותר לתפקוד המוחי שיאפשרו אבחון של סכיזופרניה ומחלות אחרות.

15/02/2017 | 12:58 | מאת: 123

שלום האם אם מפסיקים את הזריקה המוח חוזר לעצמו לסיטואציה שהיה לפנייי שזה חסם לו את הדופמין ? ז"א האם המוח ממש חוזר לעצמו אם מפסיקים את הזריקה

אם מפסיקים טיפול בחוסמי דופמין הפעילות הדופמינרגית עולה, לאחר מכן שוב יש הגעה לאיזון ע"י שינוי במספר הרצפטורים. המוח שלנו אף פעם לא במצב סטטי, הוא תמיד משתנה, גם נסיבות חיים וגם תרופות משפיעים עליו. בכל מקרה כדאי לעשות הפסקה בליווי רפואי ובהדרגה.

12/02/2017 | 20:43 | מאת: מיכל

הרופאה נתנה מודל אחרי שכנועים רבים לקחה במשך שבועיים ולא עזר זה מאבק כל יום שתיקח אז הרופאה נתנה בטיפות ריספודל איך אפשר לשים את הטיפות ?במיץ אפשר? בתה?

אפשר לשים טיפול באוכל או שתיה כל עוד הם לא חמים מדי והורסים את התרופה.

מרגישה רע עם עצמי שאני כזאת עצלנית שקשה לי לעשות דבריםוכול הדימוי העצמי שלי שלילי בגלל זה אומרים לי לקחת כדור הרגעה אבל זה לא פוטר את המצוקה שלי

את צודקת, כדור הרגעה אינו טיפול להרגשה רעה או דימוי עצמי שלילי. כדי להחליט אם טיפול, תרופתי או אחר, יכול לעזור להרגשה הרעה שלך כדאי לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר.

07/02/2017 | 00:48 | מאת: דודו

מה יותר יעיל לטיפול בהתפרציות כעס וזעם ותוקפנות אימפולסיביות : טגרטול או דפלפט , ואיזה תכשיר מבין השניים הוא עם הכי פחות תופעות לוואי לא רצויות והאם גם ליתיום מטפל בהתפרציות כעס , והאם אפשר לשלב מייצב מצב רוח עם תכשיר אנטיפסיכוטי ותכשיר אנטידיכאוני ואז להוריד את כל כדורי ההרגעה המיידית למיניהם כמו קלונקס ופנרגן ?!! תודה מכל הלב , רופאה נהדרת !

מקובל לחשוב שאם האימפולסיביות או האגרסיביות הן בגלל מאניה או דיכאון מייצב מצב רוח יעזור. אין מחקר גדול שהראה השפעה משמעותית של מייצבי מצב רוח על אימפולסיביות או אגרסיביות, אבל יש מחקרים קטנים ופתוחים שמראים שיפור באימפולסיביות עם טיפול בקרבמזפין (טגרטול) וולפרואט (דפלפט) וליתיום. לכל תרופה יש תופעות לוואי וצריך להתאים את התרופה לתופעות הלוואי שפחות מפריעות לאותו אדם . אפשר לשלב טיפול במייצב מצב רוח ובאנטי פסיכוטי. אסור להפסיק באופן חד טיפול בבנזודיאזפינים כמו קלונקס בגלל חשש לפירכוס.

20/02/2017 | 00:31 | מאת: דודו

תודה

07/02/2017 | 00:38 | מאת: דודו

1. האם יש יתרון טיפולי לאינווגה על גבי ריספרדל הן מבחינת היעילות הטיפולית והן מבחינת תופעות לוואי קשות אקסטראפרמידליות (במיוחד אקטיזיה והפרעות במערכת התנועה-תופעות דמויות פרקינסון) ? 2. מה מיוחד באינווגה במנגנון שחרור התרופה שאין אנטיפסיכוטים האחרים ? 3. האם אינווגנה משמש כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון ביחד עם תכשיר אנטידיכאוני ? 4. מה יותר יעיל לטיפול בתסמינים שליליים של סכיזופרניה וכאוגמנטציה לטיפול בדיכאון : אינווגה או סוליאן , ואיזה תכשיר מביניהם הוא עם פחות תופעות לוואי קשות אקסטראפרמידליות (כמו אקתיזיה ונוקשות שרירים) ?! תודה מכל הלב !

1. מחקר שערך חיבור סטטיסטי של 212 מחקרים (מטאנליזה) על השפעה של 15 תרופות אנטי פסיכוטיות מצא הבדלים קטנים בין היעילות האנטי פסיכוטית של התרופות והבדלים משמעותיים יותר בתופעות לוואי. לא נמצא הבדל משמעותי בין ריספרדון לאמיסולפיריד (סוליאן) ביעילות או בתופעות לוואי. אמיסולפיריד נמצאה כיעילה, מחקרים אחרים מצאו שסוליאן אפקטיבית כטיפול אנטי פסיכוטי עם פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות. 2. התרופה מצופה בכיסוי שאינו מתכלה בקיבה ומשחרר חומר פעיל בהדרגה, כך ניתן לקחת את התרופה פעם ביום ועדיין לשמור על רמה קבועה בדם. 3. לאינווגה אין התוויה לשימוש כטיפול בדיכאון. ניתן להוסיף טיפול בנוגד חרדה מאחר וכל התרופות האנטי פסיכוטיות נחשבות כנוגדי חרדה (Major tranquilizers). 4. אין מחקרים גדולים על ההשפעה על סימנים שליליים של אינווגה וסוליאן ואין מחקר שהשווה ביניהן.

06/02/2017 | 12:44 | מאת: ראובן

אבל לאיש שמערער על על הטיפול בכפייה עוד לא היה ועדה פסיכיאטרית הוא רוצה שהבימ"ש יבטל את זה אז מה יקרה אם הוא ייכשל ? יש לו גם אישורים שמראים שהוא יציב מנטלית ולוקח תרופות ולא מסוכן וגם אף עבודה לא רוצה לקבל אותו בגלל הטיימינג של המרפאה

לגבי ערעור על החלטת בית משפט כדאי להתייעץ עם עו"ד, אם אין באפשרותך לשלם לעו"ד, הסנגוריה הציבורית מספקת עו"ד ללא תשלום לייצוג בועדה. חובה להגיש אדם לועדה פסיכיאטרית לפחות פעם בשישה חודשים, אבל זה המינימום, אפשר לבקש מהמרפאה להגיש אותך לועדה לפני כן. אם המרפאה תערים קשיים אפשר להיעזר בעו"ד.

06/02/2017 | 11:21 | מאת: שאלה עם הכדור סרוקוול?

האם מותר לנטול את הכדור סרוקוול בהריון ללא חשש בעשיית מומים?

מידע לגבי השפעה של תרופות על העובר אפשר לקבל ממכון טרטולוגי, במכון אוספים מידע מכל המחקרים והדיווחים שפורסמו והם המעודכנים ביותר. ניתן לפנות למכון הטרטולוגיה של הדסה בטלפון 02-5082825.

05/02/2017 | 22:59 | מאת: מיכל

אימי כבר 3 חודשים סובלת ממחשבות פרנואידיות התפרצויות זעם קשות . לא רוצה להתמיד בטיפול קיבלה מודל 100 שגם כשלקחה לא ממש עזר . השאלה אולי זריקות? ממש לא בא לי לאשפז אןתה בכוח אבל זה בלתי נסבל גם לה וגם לסביבה. היא כבר ממש מסכנה

כדאי לחזור לרופא המטפל, לנסות לברר מה מפריע לה בטיפול, למה היא לא מתמידה לקחת את הכדורים. מומלץ לפנות לפסיכוגריטאר שמתמחה בטיפול בגיל המבוגר. אשפוז בכפיה הוא אפשרות רק במצב של סכנה לחיים שלה או של הסובבים אותה.

04/02/2017 | 15:14 | מאת: ירון1232

שלום מתי בדרך כלל מומלץ לקחת אריפליי(מינון של 10 מג)- בבוקר או בערב? התרופה מעוררת או מעייפת? (התרופה ניתנת לאוגמנטציה של ציפרלקס לאוסידי) בתודה

לאביפיליי אין השפעה סדטיבית, היא עלולה לגרום לאקטיזיה במינונים גבוהים. לכן אין בעיה באופן עקרוני לקחת אותה בכל שעה, אבל ההשפעה היא אישית וכדאי לשים לב איך מרגישים איתה.

04/02/2017 | 14:57 | מאת: ראובן

הפסיכיאטר המחוזי יכול להכניס לבי"ח פסיכיאטרי איש שערער על טיפול בכפייה בגלל שהוא שהוא לא כשיר למשפט כי זה מפריע לו בעבודה והוא היה עצמאי בתרופות עוד לפני שהכל התחיל והבימ"ש קבע שהוא משוחרר מזה ? בימ"ש יכול להפוך את זה לרעתו ? ( אותו מקום שהוא לא רוצה להגיע אליו )

ערעור על צו לטיפול מרפאתי כפוי שהוציא בית משפט נעשה מול ועדה פסיכיאטרית, לא מול הפסיכיאטר המחוזי.

שלום וברכה אני בן 28 אני מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי כבר 3 שנים (כל פעם מאריכים לי בשנה) 40% רפואי ו100% דרגת אי כושר מאובחן כבר כבערך שנה כלוקה בהפרעה סכיזואפקטיבית (לאחר אבחון פסיכודיאגנוסטי מקיף), לפני כן הייתה אבחנה של הפרעת אישיות והפרעה דו קוטבית בשנה הראשונה לאחר האשפוז הראשון שלי קבעו לי נכות על "הפרעת אישיות גבולית עם תסמינים דיכאוניים" בשנה השנייה זה היה על "הפרעה פיקטבית אצל הפרעת אישיות גבולית" ובוועדה האחרונה זה היה על "הפרעה אפקטיבית" פניתי גם למחלקת שיקום עם הזמן מה שאני רוצה לדעת זה איך לקבל כבר נכות יציבה כי כל פעם מאריכים לי את הנכות וזה עושה לי חרדות שאי פעם יפסיקו לי את זה כי אין לי תמיכה מהצד (אין לי הורים) ואם יפסיקו לי את הקצבה אחזור למצב לא טוב שאני נורא חושש שיקרה כי פעם לפני שהייתה לי את התמיכה והקיצבה לא הצלחתי להחזיק עבודה יציבה (החלפתי המון עבודות) וכמעט פגעתי בעצמי בין היתר בגלל לחצים כלכליים.. מה מומלץ לעשות? יש לי ועדה בעוד כמה חודשים, אבל העניין הזה כל היום מעסיק אותי אני גם מטופל במרפאה לבריאות הנפש גם אצל פסיכיאטר וגם אצל פסיכולוגית.. תודה מראש

יכול להיות שממשיכים לקבוע נכות זמנית בגלל שהאבחנה משתנה והם מחכים להתייצבות של האבחנה, קשה לדעת. אם הפגיעה בתפקוד נמשכת אין סיבה שיפסיקו לך את הקצבה. מומלץ להמשיך את המעקב במרפאה באופן רציף כדי שיהיה תיעוד מהימן לשלוח לועדה.

01/02/2017 | 00:58 | מאת: אני

אבחנו לי לפני כ-3 שנים (באשפוז ראשון ויחיד) הפרעת אישיות קלאסטר B וגם C (תלותיות) לפני כחצי שנה עשיתי אבחון פסיכולוגי מקיף והאבחנה השתנתה להפרעה סכיזואפקטיבית ברקע הייתה אפיזודה פסיכוטית (ב-2013) על שימוש 60 מ"ג פאקסט כיום נוטל 150 מ"ג למיקטל ו-100 מ"ג לוסטרל מה שקורה שהסימפטומים שמפריעים לי כרגע זה חרדה בעוצמה פחותה עד בינונית במשך היום. עוד גם מה שמפריע ונכתב באבחון שיש פגיעה בבוחן המציאות במצבים טעונים רגשית (בוחן מציאות גבולי) וש"מבחינה בינאישית עולה הצפה רגשית ויכולות לקרות פגיעה בשיפוט וקושי להבין ולנהל את הסיטואציה באופן יעיל. ככלל מול מצבים רגשיים יכול להיות אימפולסיבי ולבטא רגש באופן עוצמתי, בלתי מווסת וסוער" בעקבות החרדות ומה שכתבתי חשבתי לקחת שוב פרפנאן במינון 4 מ"ג (לקחתי בעקבות המתח והחרדות שהיו לי כשהשתחררתי מהאשפוז וזה די עזר), העניין שאני מתבלט בגלל המשקל שאני רוצה להפחית (שוקל 100 קילו) ואני פוחד שהתרופה תאט לי את קצב הירידה במשקל ואת המטבוליזם, חוץ מזה יש לי אישור לאביליפיי מהקופה, שלקחתי אותה כמה זמן במינון של 2.5 מ"ג, אך רציתי לדעת מבחינת תופעות לוואי של המשקל ומבחינת השפעת נוגד חרדה (וגם דיכאון) למי יש יתרון לאביליפיי או לפרפנאן? יש לציין הענות חלקית לתרופות SSRI ושלקחתי פאקסט במינון 60 מ"ג הייתה אפיזודה מאנית - פסיכוטית שלמעשה הייתה לי הרגשה שהתגברו לי החרדות במקום שיפחתו תחת אותו טיפול. בנוסף גם יש לעתים התעסקויות טורדניות בנוגע לאבחנות השונות שנתנו לי עם הזמן אך איני יודע אם לייחס זאת ולסווג זאת כ"הפרעה" או שמא כדי באמת לדעת "מי אני" ואיזו בעיה יש לי.. יש לציין עוד שהיה לי בעבר overvalued idea אחרי שפניתי למיון בעקבות מחשבות טורדניות אשמח לעזרה תודה מראש

אין אפשרות להחליט על אבחנה וטיפול ללא בדיקה, בוודאי במקרה המורכב שאתה מתאר. כדאי לפנות לפסיכיאטר שאתה סומך עליו. לאביפילפיי יש יתרון מבחינת הדיכאון, היא מאושרת לשימוש כנוגדת דיכאון גם כטיפול בודד. מבחינת העליה במשקל יש פחות תופעות לוואי מטבוליות לאביפיליי לעומת תרופות מדור שני אחרות וגם לעומת פרפנן.

30/01/2017 | 18:13 | מאת: אהוד

1. איזה תרופה מהבאות נחשבת כאנטיפסיכוטית חזקה ? מבין התרופות : אביליפיי , סוליאן , אינווגה ? 2. האם סוליאן נחשב כאנטיפסיכוטי חלש? 3. האם סוליאן עלול לגרום לאקתיזיה ועוד תופעות לוואי אקסטראפרמידליות בתדירות גבוהה יותר מהשאר ? ( בעבר סבלתי מאקתיזיה מריספרדל וזיפרקסה ואביליפיי)?! 4. מדוע סבלתי מאקתיזיה מאביליפיי למרות שהתחלתי במינון הכי נמוך שאפשר שזה 5 מג (אי אפשר לחצות את הכדור ל 2.5 מג) למשך שבועיים ועלייה מאוד איטית והדרגתית ומבוקרת במינון כל שבועיים עד שהגעתי למינון 30 מג ביום ?! 6. מהו הטיפול האופטימלי לאקתיזיה ובאיזה טווח מינונים אפשר להשתמש ( קלונקס , לוריבן , דרלין-פרולול ,דקינט והמשפחה של דקינט) ?!!!

1. מחקר קליני גדול על השפעה של 5 תרופות אנטי פסיכוטיות לא מצא הבדל משמעותי בין התרופות. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa051688#t=article מחקר שערך חיבור סטטיסטי של 212 מחקרים (מטאנליזה) על השפעה של 15 תרופות אנטי פסיכוטיות מצא הבדלים קטנים בין היעילות האנטי פסיכוטית של התרופות והבדלים משמעותיים יותר בתופעות לוואי. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)60733-3/fulltext 2,3. אמיסולפיריד (סוליאן) לא נכללה במחקרים הנ"ל, יש מחקרים וסקירות שמראים שסוליאן אפקטיבית כטיפול אנטי פסיכוטי עם פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות. 4. התגובה לתרופות היא תמיד אישית, מומלץ להתחיל באביליפיי במינונים של 2.5 מ"ג כדי להמנע מאקטיזיה, למרות שהכדור קטן אפשר לחצות אותו. 6. אי אפשר להמליץ על טיפול ללא בדיקה, מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל.

30/01/2017 | 05:22 | מאת: רפי

אני נולדתי עם מטען גנטי של בנאדם ביישן מאוד באופן מוגזם וקיצוני ומופנם מאוד ומסתגר ומתבודד מאוד וחיי בתוך הקופסה שלי וגם נמנע מאוד מליהמצא בתוך סיטואציות חברתיות ואירועים חברתיים ונמנע מיצירת קשרים חברתיים (אני בודד מאוד ואין לי בכלל חברים , הפעם האחרונה שהיו לי חברים הייתה בבית הספר היסודי וגם אז לא היו חברים של ממש)ונולדתי גם עם מטען של חרדה מוגזמת שכוללת חרדה חברתית , חרדה מליהמצא בסיטואציות חברתיות עד כדי הימנעות מוחלטת לצאת מהבית וללכת ברחוב בשכונה שלי ובכפר שלי מחשש שאנשים שמכירים אותי ילעגו לי ויצחקו עליי (מחשבות בראש שהתוכן שלהן הוא שכאשר אני הולך ברחוב בשכונה שלי ובכפר שלי אז אנשים שמכירים אותי כמו קרובי משפחה ושכנים ומכרים שלי ועמיתים שלי וקולגות שלי יצחקו עליי וילעגו לי בגלל האופי שלי הביישן והמופנם והמסתגר והמתבודד והחרדתי והמסתגר והרגיש מאוד (כי גם אני נולדתי עם מטען גנטי של בנאדם רגיש מאוד במיוחד לביקורת ולדחייה ולנטישה ולהערות שליליות של הזולת שהייתי מקבל בסביבה שלי בתדירות גבוהה , גם רגיש מאוד לבדיחות בין "החברה-העמיתים והקולגות" וקרובי המשפחה והשכנים והמכרים שלי )וגם מחשבות שהרגליים שלי לא מסוגלות לשאת אותי כאשר אני הולך בשכונה שלי , מחשבות אילו גרמו לי להימנעות מוחלטת לצאת מהבית במשך שנים , לצאת לשכונה שלי או להימצא באירועים חברתיים איפה שמכירים אותי אבל יש לציין שמחשבות אלו רק נוגעות לאנשים שכן מכירים אותי ולא לאנשים זרים ושכונות זרות וכפרים וערים זרות ששם כן הייתי יוצא לרחוב בלי חרדה ובלי המחשבות שהזכרתי למעלה ואילו כאשר הייתי הולך בשכונה שלי איפה שמכירים אותי הייתי נתקף בהתקף חרדה-פאניקה שכולל הזעה מרובה ורעד בכל חלקי הגוף והרגשה שאין לי מספיק אויר לנשום ובלבול ובהלה . אני גם סובל מדיכאון חריף ומשתק וחזק , אני לא אוכל לגמרי למשך ימים שלמים ושבועות-סובל מחוסר תיאבון מוחלט אני מזניח ומרשל את עצמי את ההיגיינה שלי ולא מתקלח למשך שבועות אפילו לפעמים חודש , אני נמצא בחוסר תפקוד טוטאלי ומשתק ולא יוצא מהבית , אני סובל מכעס עצום על עצמי ועל הסביבה שבה גדלתי-בגלל הביקורת והמסרים וההערות השליליות שהייתי מקבל מהסביבה הזאת- , אני מתוסכל לגמרי , אני מרגיש שאני לא שייך לסביבה שלי שבה גדלתי ומרגיש שאני מוזר כלפי הסביבה הזאת , מרגיש מבולבל ולא מאוזן , חוסר מוטיבציה מוחלט אפילו לצחצח שיניים , ריקנות קטלנית , אני מתפרץ התפרציות כעס וזעם אימפולסיביות על הסביבה שבה גדלתי , אני מרגיש נכות וכאב נפשי עצומים , האטה פסיכומוטורית , זמן תגובה ארוך מהרגיל , מרגיש חרדה קיומית חרדה מהחיים וממשמעות החיים , חרקה מקול גבוה ומרעשים ומצעקות , אני מרגיש מנודה חברתית וסובל מהפנמת סטיגמה למחלות נפש , מרגיש בדידות קטלנית , אני מסתגר ומתבודד , מרגיש רגשי נחיתות ודימוי עצמי נמוך ולא שווה ולא רגיל ולא נורמיטיבי כמו האחרים , מרגיש חוסר נפשי , סובל מסף גירוי נמוך-פתיל קצר-,אני אפילו מרגיש שאני מרותק לכיסא גלגלים מרוב הכאב הנפשי .לגבי מה שהזכרתי היו כמה אבחנות שונות מפסיכיאטרים שונים , מה שגרם לי ללכת לאיבוד לגבי האבחנה המדוייקת והטיפול המתאים ??!! האבחנות שקיבלתי הן :1. סכיזופרניה מסוג simple פשוטה . 2. סכיזופרניה paranoid . אבחנה 3 : מחלה סכיזואפקטיבית . 4.ocd עם דכאון כפול דיסתימיה עם חרדה חברתית עם הפרעת אישיות נמנעת . 5. ocd עם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית-הפרעת אישיות מאשכול A . אני מתלבט לגבי האבחנה ולגבי הטיפול המתאים ??!!

אין אפשרות להחליט על אבחנה וטיפול ללא בדיקה, בוודאי במקרה המורכב שאתה מתאר. כדאי לפנות לפסיכיאטר שאתה סומך עליו.

האם יש טיפול לבנאדם שנולד עם האטה פסיכומוטורית וזמן תגובה ארוך מהרגיל (יש לו השהייה בזמן תגובה ) ומתקשה בפעילויות פסיכומוטוריות (כאשר יש גם ברקע סכיזופרניה מסוג simple עם אבחנה מבדלת לסכיזופרניה paranoid עם אבחנה מבדלת נוספת שכוללת ocd ודיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית והפרעת אישיות נמנעת) ?!

במקרה שבו ניתנו כל כך הרבה אבחנות, כלומר אין אבחנה אחת ברורה, קשה לדעת מה המשמעות של האטה פסיכו מוטורית וזמן תגובה ארוך. אצל אנשים עם מחלה התפתחותית כמו סכיזופרניה לעתים רואים בגיל צעיר סימנים נוירולוגים רכים או לא ממוקדים (soft neurological signs). אין אפשרות להחליט על אבחנה וטיפול ללא בדיקה, בוודאי במקרה מורכב שאתה מתאר. כדאי לפנות לפסיכיאטר שאתה סומך עליו.

האם כאשר נותנים סרוקוול ואביליפיי במינון גבוה אנטיפסיכוטי (סרוקוול במינון 600-800 מג , ואביליפיי במינון 20-30 מג)נשמרת גם הפעילות המטפלת בתסמינים שליליים של סכיזופרניה ונשמרת גם הפעילות האנטידיכאונית (כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון בנוסף לתכשיר אנטידיכאוני) ?!

אין הוכחה ברורה שהתרופות הללו יעילות כנגד סימנים שליליים. לפעמים קשה להבדיל בין סימנים שליליים לבין דיכאון. אם מדובר בדיכאון תרופות נוגדות דיכאון יכולות לעזור. לכן כן מומלץ לנסות תוספת של נוגדי דיכאון במקרה של תסמינים שליליים. חלק מן התרופות האנטיפסיכוטיות שהן נוגדות דופמין וסרוטונין (דור שני) ניתנות גם בהתוויה של דיכאון. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של סרוקוול היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של הרצפטורים לסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1), בנוסף אחד התוצרים הפעילים שלו פועל כמעכב ספיגה של נוראדרנלין. במחקר שבדק השפעה נוגדת דיכאון דווקא למינון גבוה היתה השפעה נוגדת דיכאון טובה יותר. התאוריה המקובלת היא שההשפעה נוגדת הדיכאון של אביפיליי היא בגלל השפעתו כאגוניסט חלקי של רצפטורים לדופמין ולסרוטונין (A2) והשפעתו כאנטגוניסט לרצפטור לסרוטונין (A1). השפעה נוגדת דיכאון נבדקה במחקרים עד למינון של 20 מ"ג.

30/01/2017 | 02:38 | מאת: משה

מה היתרון של אינווגה על ריספרדאל ותרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות אחרות ? האם אינווגה במינון אנטיפסיכוטי גם משמשת כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון עמיד ? מהו המינון האנטיפסיכוטי של אינווגה ? האם בהכרח מי שסבל מתופעות לוואי אקסטראפרמידליות כמו אקתיזיה והפרעות בתנועה מהתרופה ריספרדאל גם יסבול מתופעות אלה עם אינווגה ? האם ברמה הפרקטית והביוכימית יש יתרון לאינווגה על ריספרדאל ?

אינווגה מכילה פליפרידון, שהוא תוצר של ריספרידון. הוא מתקבל בגוף אחרי שריספרידון עובר בכבד, והוא למעשה התוצר הפעיל של התרופה. היתרון הוא בכך שכמעט ואין הפעלה של האנזימים בכבד, וגם מעט אינטראקציה עם תרופות אחרות. כל התרופות האנטי פסיכוטיות הן גם תרופות המשמשות כנוגדי חרדה במינונים נמוכים וניתן להוסיף אותם כאוגמנטציה לדיכאון אם הוא מלווה בחרדה. לתרופה אין התוויה לטיפול בדיכאון. מינון של טיפול אנטי פסיכוטי הוא בין 6-12 מ"ג. גם אינווגה יכולה לגרום לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות, כמו בשאר התרופות, בתלות במינון.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 46