שאלה לגבי המצב הנפשי שלי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/02/2017 | 03:42 | מאת: נועם

שלום אני נועם ועברתי התקף פסיכוטי אחד כיום אני נוטל 200 מג סוליאן( אמיסולפרייד) והייתי רוצה לדעת למה אני מרגיש ריקנות כזאת ולא מרגיש את הרגשות שלי כמו הנאה ויש לי גם בעיות בריכוז וחשיבה איטית וגם פגיעה בזיכרון והאם זה יחזור לי? אני נמצא כרגע כחצי שנה לאחר ההתקף הפסיכוטי. תודה מראש.

התקף פסיכוטי גורם לשינויים משמעותיים במוח, חלקם הפיכים וחלקם לא. חשובה הסיבה להתקף הפסיכוטי, אם הוא בגלל מחלה ראשונית כמו סכיזופרניה או בגלל שימוש בסמים. פעמים רבות לאחר התקף פסיכוטי מופיע דיכאון שיכול להמשך מספר חודשים, במצב כזה חשוב לקבל טיפול לדיכאון. לעתים הסיבה לתחושות של ריקנות וחוסר הנאה הם מינון גבוה מידי של תרופות אנטיפסיכוטיות, אם כי סוליאן 200 מ"ג נחשב למינון אנטיפסיכוטי נמוך. בנוסף התקף פסיכוטי הוא טראומה או שבר משמעותי בחיים שיש לו השלכות רבות לעתיד מה שיכול להשפיע על ההרגשה הנפשית. כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לברר מה הסיבה לתחושות האלו ואיזה טיפול תרופתי או בשיחות יעזור לשפר את ההרגשה.

10/04/2017 | 14:15 | מאת: פון

שלום נועם אני חושב שאני סובל גם מהדברים שאתה מתאר. היות ועבר קצת זמן מסקרן אותי לדעת איך אתה מרגיש כיום ובאיזה טיפול אתה משתמש?

10/04/2017 | 23:11 | מאת: אנונימי

שלום לך אני מרגיש כיום בדיוק אותו דבר ואני לוקח טיפול של סוליאן אמיסולפרייד 200 מג. התשובה שקיבלתי מהפסיכיאטר שלי לטפל בזה היא שעה פעילות גופנית וספורט במשך חודש וחצי.. כל יום כמובן.

מנהל פורום סכיזופרניה