שאלה לגבי התרופה אינווגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/01/2017 | 02:38 | מאת: משה

מה היתרון של אינווגה על ריספרדאל ותרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות אחרות ? האם אינווגה במינון אנטיפסיכוטי גם משמשת כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון עמיד ? מהו המינון האנטיפסיכוטי של אינווגה ? האם בהכרח מי שסבל מתופעות לוואי אקסטראפרמידליות כמו אקתיזיה והפרעות בתנועה מהתרופה ריספרדאל גם יסבול מתופעות אלה עם אינווגה ? האם ברמה הפרקטית והביוכימית יש יתרון לאינווגה על ריספרדאל ?

אינווגה מכילה פליפרידון, שהוא תוצר של ריספרידון. הוא מתקבל בגוף אחרי שריספרידון עובר בכבד, והוא למעשה התוצר הפעיל של התרופה. היתרון הוא בכך שכמעט ואין הפעלה של האנזימים בכבד, וגם מעט אינטראקציה עם תרופות אחרות. כל התרופות האנטי פסיכוטיות הן גם תרופות המשמשות כנוגדי חרדה במינונים נמוכים וניתן להוסיף אותם כאוגמנטציה לדיכאון אם הוא מלווה בחרדה. לתרופה אין התוויה לטיפול בדיכאון. מינון של טיפול אנטי פסיכוטי הוא בין 6-12 מ"ג. גם אינווגה יכולה לגרום לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות, כמו בשאר התרופות, בתלות במינון.

מנהל פורום סכיזופרניה